MEB'den Google'a Yasak!

tolgacem

Profesör
Admin
SDN
Katılım
29 Aralık 2011
Mesajlar
3,644
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
MEB'den Google'a Yasak!



Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda sağladığı internet hizmetinde Google'a girilmediği ortaya çıktı. Google'a erişim hangi kurum tarafından, ne için engellenmiş?
 

Corch

Asistan
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
190
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Türk Telekom, Google’ı engelledi mi?

Türk Telekom, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda arama motoru Google’ın engellendiğine yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, “Türk Telekom tarafından Milli Eğitim Bakanlığına kategori bazlı içerik filtreleme hizmeti sunulmaktadır. İçerik filtreleme yazılımı üreticisi tarafından sunulan sistemde ön tanımlı kategoriler yer almaktadır ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulan ön tanımlı filtreleme kategorilerinden hangilerine filtre uygulanıp uygulanmayacağı Bakanlık tarafından belirlenmektedir.” denildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Arama motorları filtrelenen içerik kategorisinde yer almamaktadır. Sözü geçen siteyle ilgili durum, içerik filtreleme yazılımı tarafından periyodik olarak gerçekleştirilen güncelleme işlemi sırasında yaşanan kısa süreli bir sistemsel geçiş nedeniyle oluşmuştur ve en kısa sürede giderilmiştir. Konunun temel kaynağı araştırılmakta ve tekrar yaşanmaması için gereken çalışmalar üretici firma nezdinde sürdürülmektedir. 30 Mayıs 2012 tarihinde çeşitli gazetelerde çıkan haberlerde belirtildiği şekilde arama motorlarına yönelik şirketimiz tarafından gerçekleştirilen herhangi bir erişim engellemesinin söz konusu olmadığını belirtir, bilginize sunarız.”

Kaynak
 

SARKAT

Profesör
Katılım
8 Mayıs 2008
Mesajlar
3,778
Reaksiyon puanı
68
Puanları
48
İhtimal vermemiştim zaten. Ancak Facebook yasaklanmalı.
 

loftking

Öğrenci
Katılım
17 Ekim 2010
Mesajlar
45
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
facebook zaten yasak. ama yasaklar çözüm olmuyor. öğrenciler o zaman da internet kafelere gidiyor bu daha mı iyi?
 
Üst