MEB tüm ödev sitelerini kapatıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CEH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Çok güzel hareketler bunlar...:)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
5 zayıfla öğrencinin geçmesine izin veren zihniyet araştırmayı mı öneriyor bize?

Bildirgec.org' sitesinden bir alıntı;

Lise öğrencilerinin 5 zayıfla sınıf geçmesini sağlayacak yönetmelik değişikliği dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş.
Değişiklikten bugün karne alan lise öğrencileri de yararlanabilecek. "Şimdi elektronik çağındayız. Notlar dün teslim edildi ve dökümü yapılacak. Kesinlikle, hiçbir problem söz konusu değil" diyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, başarılı öğrencilerin erken mezun olmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiğini söylemiş. 3.5 milyon lise öğrencisini ilgilendiren Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde "9'uncu sınıfta 3 dersten, 10 ve 11'inci sınıflarda 2 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Alt sınıflarla birlikte başarısız ders sayısı toplamı 5'den fazla olan öğrenciler sınıfta kalacak" denilmiş.

Bu da oraya yapılan bir yorum;

liselerin 4 yıla çıkması sebebiyle mevcut ders görecek öğrenci sayısında %33,33 bir artış oldu. Bunun üstüne birde sınfta kalacak olan öğrenciler düşünülürse okullar/dersler çok hantallaşır. Bu yükü biraz hafifletmek için yapılmış bir uygulama.
Birde bu haberi, okuduğu sınıf zayıfları içerisinde 5 zayıf getirebilecekmiş gibi lanse ediyorlar ya ! Ah bu medya .

thuran

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Bence de bunu bir an önce yapmalılar... Hem inter cafeler 1 sayfa çıktıya 1 lira alıyor... öğrenci araştırsın 10 sayfa olacağına 2 sayfa elle yazsın ondan daha iyi..

Muratiko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o değilde edebiyat hocası 500 sflık roman veriyor sonra bunu sınavda sorcam diyordu ee tabi kimsede okumuyordu uzunca özetini okuyup giriyorduk sınava şimdi odamı olmuycak 500 sayfalık bi kitabı nasıl okuycaz biz? zaten günümüzün %90 ı okulda geçiyor :@

resimadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kim engelleyecekki ancak youtube kadar engellenir olmadı yurtdışından yayın yapar paypal ile para alır bişi yaparlar

orphy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o değilde edebiyat hocası 500 sflık roman veriyor sonra bunu sınavda sorcam diyordu ee tabi kimsede okumuyordu uzunca özetini okuyup giriyorduk sınava şimdi odamı olmuycak 500 sayfalık bi kitabı nasıl okuycaz biz? zaten günümüzün %90 ı okulda geçiyor :@

Nasıl bir düşünce bu anlamadım. 500 sayfalık kitabı nasıl okuyacağını düşünüyor artık gençlik. Üniversite yıllarım bitti eğer olursa öğretmen olacağım yakında ama hala üniversitedeki sınıfımda bile okurken takılan arkadaşlarım var. Anlayamıyorum bunu. Gençliğimiz -hatta her yaştan insanlarımız- neden okumaktan bu kadar uzaklar, neden kitaplara karşı bu kadar soğuklar?

Eğitim sistemimiz hiç iyiye gitmiyor arkadaşlar. Durum çok vahim. Bir an önce kendimize çeki düzen vermeliyiz. Ödev sitelerinin kapatılma kararı bir bakıma güzel. Ancak yasaklamanın karşısında olduğum için de bir yandan hoşuma gitmiyor ama kesinlikle öğrenciler ödevlerini araştırarak yapmalı ben buna kesinlikle inanıyorum.

Allah sonumuzu hayretsin diyorum. Yakın zamanda bu eğitim sisteminin gidişatına dur demeliyiz. Kültür emparyalizmi bu şekilde başlıyor. Ne demek istediğimi anlamayanlar Hindistan'a yakın tarihte neler olmuş bir arştırsınlar. eğitim sisteminde neler olmuş? Çok zor değil bence bunu görmek.

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bilmem vala :D kaldırsınlar ama hocalarda saçma sapan ödev vermesinler :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba 10. sınıf öğrençisiyim bence yanliş bir oygulama çünkü bazen kitaplarda bulamadığımız bazı konuları interneten bakıyoruz ne yani bakmayalımda sıfır mı alalım ben bu konuda milli eğitim bakanını ve öğretmenleri kınıyorum

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
merhaba 10. sınıf öğrençisiyim bence yanliş bir oygulama çünkü bazen kitaplarda bulamadığımız bazı konuları interneten bakıyoruz ne yani bakmayalımda sıfır mı alalım ben bu konuda milli eğitim bakanını ve öğretmenleri kınıyorum
Nereden de buluyorsanız bu eski konuları, bir de olay şimdiymiş gibi cevap vermeniz var. :)

faruk_ozk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lisede okurken hocalar ödev verirdi biz internetten cıkartırdık. Hoca derdi bunu elle yazıp getireceksiniz diye ozaman 3 - 5 bişeyler ögrenirdik.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
konu hort meb zaten saçmalığın merkezi..

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Konu güncelliğini yitirdiği için kilit!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...