- Reaksiyon puanı
- 1,938
Ya millet beni bağlamaz hadi gerisi eğitim için kullanmalı da ben mezun oldum engellenmiş tablet elimde kaldı, böyleleri de var bunları da düşünün ve olacak da. Şimdi tableti bozdum okulla alakadar olmam lazım okuldan kendi adıma şifre temin etmem onu meb onayı yapıp açmam lazım (tablet servise gidip geldikten sonra) . Yâ tamam da bari mezun olanlara şu tabletin engelini kaldırın, ben bu tableti atıyım mı yani onu mu istiyorlarElbette onun amacına göre kullanması gerekiyor da; "amaç" çürük zaten sorun o ki? Yani çocuklara tablet dağıtarak eğitim kalitesi mi yükseldi? Eğitim sorunları mı çözüldü? Yani uygulama baştan yanlış, sen sonunu tartışıyorsun. O yanlışla bu sonuca ulaşılması gayet doğaldır; mesajımın anlamı budur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -
Bir şey diyim mi bu kadar engellediler çocuklar ders çalışsın diye, fakat gençlik buna uyup dersi tabletten görmek yerine "günlerini" ve "saatlerini" ayırıp bu engeli nasıl kaldırabiliriz diye buna uğraşıyorlar, forum sitelerinde birbirleriyle iletişim kuruyorlar (çünkü tablet sürekli kendisini güncelliyor ve engeller kaldırılıyor, çünkü millet forumdan engeli kaldırma yollarını paylaşıyor. Bunun için paylaşmadan saman altından iletişim kurarak öğreniyorlar) yine bu tableti rootlayabiliyorlar, root attıktan sonra hangi programla hangi eba uygulamaları sileceklerini bilenlerden öğreniyorlar. Ama bunları yapıp, bir türlü ders çalışmıyorlarNe kadar ironiktir; "eğitim" için tablet dağıtıyoruz, ama çocuklar amaç dışı kullanmasın diye elli tane kilit koyuyoruz. Halbuki onları "eğit"ebilmiş olsaydık, amaç dışı zaten kullanmazlardı. Demek ki eğitememişsiniz. Hatta bir de üstüne yasağı delenlere kızıp "ellerinden alalım" diyorsunuz, demek sizin kendiniz de eğitilememişsiniz; ama bugün eğitim veriyorsunuz. Çok doğal bir sonuçtur bu durum. Özür kabahattan büyük.
Anlayacağın güzel kardeşim, eğitimin çürük olduğunu bu durum gayet net özetliyor. Hala da "l*n bir dk bir yerde yanlış yapmışız" deyip bari "amaç dışı kullanmak" konusunda eğitim vereceklerine, bir de tutup "ceza"ya, fişlemeye kalkışıyorlar. Bu kilitleri kırayım diye belki 50 kişi geldi bana şimdiye kadar, hepsini de geri çevirdim, yapmadım, böyle kullanacaksınız dedim, hata etmişim galiba.. Yok artık, yok artık diyeceğim de, yarın daha fazla şaşırtmasınlar diye nazar etmek istemiyorum.