MEB microsofta gıcık!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erdcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
sabah geldim microsoft'un sitesine bakayım dedim o da ne? zararlı içeriğinden dolayı microsoft.com erişime kapatılmış...Hiç bu kadarını bekliyordum doğrusu evet bekliyordum MEB den ..
--------------------
aradan 5 dakika geçti düzeldi hayırdır inşallah

Everalone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
bilgi işlem msni bloklamayı denemiş olabilir
msni bloklamanın bir yoluda microsoftu bloklayarak olduğu için

bende bir ara şirkette denemiştim signatureden bloklamak kolay değildi,
işin kolay kısmı port kapatıp isim kapatmaktı
haliyle microsoft ta kapandı
makineler güncelleme yapamayınca mecbur açtım yine msni :)

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
meb microsofta gıcık olsa milyonları verip binlerce dandik vista alır mıydı?
meb microsofta gıcık olsa tüm meb sayfaları sadece expolere uyumlu olur muydu?
meb bu ülkedeki en büyük microsoft ortağı...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
ayteking haklı. Onlara mesaj yazdım siz manyak mısınız, niye diğer tarayıcıları da desteklemiyorsunuz diye ama cevap vermediler.

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
sedece microsoft a değil 110 öğrencinin olduğu 6 pc olan okulumuza 3000 dolarlık adobe yazılımı gönderdi meb.
kimleri zengin ediyoruz bilemiyorum?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kesinlikle katılmıyorum sana MEB'in microsoft'a gıcıklığı bile söz konusu olamaz,Microsoft'un birçok büyük firmalarla,üniversitelerle,okullarla ortaklıkları var,senin sorunun PC ile olabilir bence sen bi kontrol et.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
sedece microsoft a değil 110 öğrencinin olduğu 6 pc olan okulumuza 3000 dolarlık adobe yazılımı gönderdi meb.
kimleri zengin ediyoruz bilemiyorum?

:D sınra aman efendim enflasyon var...

Sadece açık kaynaklı yazılım kullanımına geçerek bile ülkedeki açların yarısını doyurabiliriz. :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
:D sınra aman efendim enflasyon var...

Sadece açık kaynaklı yazılım kullanımına geçerek bile ülkedeki açların yarısını doyurabiliriz. :)
Sırf yeter ki o açlar doymasın, toklar daha çok zengin olsun diye yapmazlar.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sırf yeter ki o açlar doymasın, toklar daha çok zengin olsun diye yapmazlar.

Hayır, sırf Microsoft kazansın diye yapmazlar. :) Ülkedeki insanları düşünen bir devletimiz yok ki? E zenginler zaten kendi başlarını kurtarıyorlar. :)

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
55000 tane adobe creative suite4 alıp (en son fiyatı 4.570,34 TL (KDV Dahil)) alıp CS3'ten CS4 e geçen. Bunun yanında bu programları kaldıracak donanıma sahip olmayan meb.

İE dışında hiç bir tarayıcı ile çalışmayan meb microsoftu engelleyecek ha:)

buna anca gülerim:lol::lol::lol::lol::lol:

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
meb'in keşke daha akılcı çözümler üreten yöneticileri olsaydı da 32mb ramı 386 işlemcisi olan bilgisayar labaratuarına adobe cs4 dvdleri çifter çifter gönderilmeseydi.
adszfav.jpg

arkadaş demiş bilgisayrında sorun vardır diye. arkadaşım zaten bilgisayarımda sorun olsa neden bunu foruma taşıyayım. var bi cinslik ki yazıyoruz buraya.

sabayon

Asistan
Reaksiyon puanı
6

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
geri dönüşleri sanırım mail ile psif değil,bizzat eve geerek aktif dönüş yapacaklardır
mail atıp ürkütmek istememişleridr:D

:mrgreen:

MEB Microsoft'a gıcıksa daha diyecek birşey bulamıyorum :).İmkansız böyle bir olay yani :)

ilgicekici

Asistan
Reaksiyon puanı
3
55000 tane adobe creative suite4 alıp (en son fiyatı 4.570,34 TL (KDV Dahil)) alıp CS3'ten CS4 e geçen. Bunun yanında bu programları kaldıracak donanıma sahip olmayan meb.

İE dışında hiç bir tarayıcı ile çalışmayan meb microsoftu engelleyecek ha:)

buna anca gülerim:lol::lol::lol::lol::lol:

Merhaba;

Önceki sayfadan başka bir arkadaş yazmıştı, 3000 dolara Adobe aldırlar diye. Adobe, eğitim kurumlarına son kullanıcı fiyatının %10'u ya da %20 si bir fiyata satıyor. Yani burada yazdığınız rakamları vermiyor MEB. Hemen suçluyorsunuz ama işin aslı bu değil. Adobe'nin programlarına 450 TL ya da 900 TL vermek bence çok çok iyi. Bize satılan fiyatlara göre yorum yapmayın lütfen.

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Merhaba;

Önceki sayfadan başka bir arkadaş yazmıştı, 3000 dolara Adobe aldırlar diye. Adobe, eğitim kurumlarına son kullanıcı fiyatının %10'u ya da %20 si bir fiyata satıyor. Yani burada yazdığınız rakamları vermiyor MEB. Hemen suçluyorsunuz ama işin aslı bu değil. Adobe'nin programlarına 450 TL ya da 900 TL vermek bence çok çok iyi. Bize satılan fiyatlara göre yorum yapmayın lütfen.
haklısın belki de ucuza alıyordur. ama o yazılımları kaldırmayan 6 bilgisayara 1 tanesi bile yetiyorken 6 tane almanın manası ne.
açık kaynağa hiç önem vermeyen mebin bu politikaları tıpkı enerjide %70 rusya ya bağımlı olmak gibi. %20 ler bile çok para yapıyor. sadece o partide 40000 adobe yazılımı alındı...
vistaları saymıyorum bile
bir de oki yazıcı durumu var ki o daha içler acısı durum.
sadece bir dolumluk oki kartuşla gelen yazıcıların kartuşları doldurulmuyor. mecbur 180 tl ye orjinalini almak gerekiyor. 3000 sayfa yazı çıkarıp tekrar orjinal kartuş alman gerekiyor. ve ilköğretim okullarının ödeneği de yoktur. bu para bir şekilde öğretmenlerden ve öğrencilerden karşılanıyor. benim gibi bir köy okulunda olsaydın belki senin için daha fazla şey ifade ederdi.
neyse uzattım herhalde kusura bakmayın....

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Sıkıntılar belli Meb'de daha doğrusu kamu kuruluşlarında ki teknolojiye harcanan paraların nereye nasıl harcandığı ortaya dökülse insanın içi cızzzzzzzzzzz eder. sadece microsoft için demiyorum illa ki büyük firmaların büyük müşterilerinden birincisi de kamudur. arkadaşın dediği gibi CS 4 yerine daha basit ve ücretsiz programlar ilköğretim okullarına neden gönderilmez anlamıyorum.illaki bilenler vardır?lisans ücretlerini her yıl devletimizden çatır çatır alan MS zannediyorum kamu dairelerinde linux türevi kullanılmasına çok kızacaktır.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Muhabbete bak:4::4:
MEB kurulduğu günden beri ne kadar milli?
Ayrıca ortaklık anlaşmaları gereği o yazılımlara bireysel ücretler uygulanmamktadır...

Microsoft düşmanlarının da Microsoft yazılımlarını kullanmaları ayrıca ilginç:D:D