Max 1300 TL Sistem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Developer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Developer

SDN Okuru
Arkadaşlar ben bir sistem toplayacağım, kasamın içerisindeki sistem çıkarıp bu sistemi koyacağım, sistem şöyle ;

Not: Sistemi yazmadan önce şöyle söyleyeyim oyun bilgisayarı arıyorum, oyunlarda kasma,donma,lag yapmasın tabi bu internet ile de alakalı birşey ama internetim iyidir..

Not2: Ben kasamın içerisindeki ram-ekran kartı-sabitdisk-anakart-işlemci bunları çıkaracağım ve bu sistemi veya sizin önerdiğiniz bir sistemi eski kasama yerleştireceğim.. DVD yazıcı filan değişmesine gerek görüyor musunuz ?

AMD Phenom II X4 955 QuadCore 3.20 Ghz 8MB S938 işlemci
GIGABYTE (A) 880GM-UD2H DDR3 1800 MHZ(OC)
4GB Kingston DDR3 1600 MHZ
HDD 500 GB Sata 3
1GB Powercolor 4850 GDDR5 256 bit DVI 16x

Sizce sistem nasıl, bu sistemi 950 TL'ye topluyorlar.

Sorularım olacak :

1. Sistem sizce iyi mi ?
2. Call Of Duty 6, Crysis , GTA IV gibi oyunları kaldırır mı ?
3. Bu sistemden daha iyi max 1300 tl olacak şekilde sistem tavsiyeniz var mı, varsa yazınız..
4. İşletim sistemini win7 home premium mu yoksa xp mi kurdurtayım ?
5. Bu parçalar arasında herhangi bir uyumsuzluk söz konusu olabilir mi ?

Yardımlarınız için çok teşekkürler..

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle seçtiğiniz sistemden başlayalım.

Seçtiğiniz işlemci iyi.
Anakart olarak bunu tavsiye ederim. Link
Ram yeterli olur, ilerde ekleme yaparsınız.
500 GB HDD yeterli diyorsanız seçim sizin ama ben günümüzde 1 TB tan aşağı tavsiye etmem.
Şimdi gelelim asıl mevzuya; ekran kartı seçimi çok kötü, 4xxx serisi ve 5xxx serisi ekran kartları geride kaldı, şimdi 6xxx zamanı. Malum her yıl bilgisayar toplanmıyor o nedenle 2-3 sene boyunca güncel oyunları oynamak istiyorsanız 6870 ekran kartı en ideali olacaktır. Hem bu kart fiyat/performans olarak da piyasanın en iyisi. :thumbup1:
675497-yok.htm

Kasa ve güç kaynağınızın var olduğunu kabul ediyorum. Ama güç kaynağınızı bir daha gözden geçirmenizde fayda var. Eski kasanızın güç kaynağı ise muhtemelen yetmeyebilir. Gelin şimdi yukarıda yazdıklarım doğrultusunda size bir kasa toplayalım. :yes:

Bakın burda http://www.hizliupload.com/viewer.php?file=56457911424581662884.png

İşletim sistemi olarak Win7 Ultimate tavsiye ederim. :thumbup1:

morlard

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Dostum senin sistemle benimki aynı sayılır. Sadece anakartla ekran kartı değişik, onlarda hemen hemen aynı ayardalar. Bende 1gb volar 9600gt var, anakartım da MSI. Bu sistem oyun oynaman için yeterli ama 1300e çıkmak istiyorsan tabi daha iyi olur. 300e çıksan da zaten alacağın x4 yerine x6 olabilir veya 1gbit ekran kartı yerine 2gbit falan olabilir.
Bu sistemle cod, nfs, gta rahat oynayabiliyorum ben.
İşletim sistemini de windows 7 ultimate kurdur. Bu sisteme xp kurarsan hakaret olur:) XP tabi daha hızlı ama win 7 ultimate tavsiye ederim ben.

Bu arada PSU konusu da var yukardaki arkadaş bahsetmiş yeni gördüm. Ben de eski kasama kurmuştum. Sistemi topladıktan 1 hafta sonra da psu almıştım. PSU'nun yetersiz olduğunu düşünüyorsan OCZ Fatal1ty almanı tavsiye ederim.