Mavi Ekran?

Kshiya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sistemim bu. sizce nerede hata var? neden mavi http://forum.donanimhaber.com/m_105869605/f_//tm.htm#ekran veriyor olabilir?

işlemcim: amd fx AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz önbellek 16MB http://forum.donanimhaber.com/m_105869605/f_//tm.htm# 125W 32nm

Ekran kartı: Sapphire R7 240 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2

Cpu cooler: Thermaltake Nic C4

PSU: COOLER MASTER THUNDER 600W

HDD: seagate barracuda 160gb 7200.10 http://forum.donanimhaber.com/m_105869605/f_//tm.htm#

Ram: Kingston 4 GB

Anakart: asus m5a99x evo r2.0

Yardımlarınızı bekliyorum

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Mavi ekren hatasının çeşitli nedenleri var benim eski masaüstümde sürekli veriyordu bazen format atıyordum düzeliyordu sonra aynı tekrar bazen çok ısınıncada veriyordu bilgili abiler yardımcı olur sana

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Mavi ekranın görüntüsünü yakalayabiliyor musun ? sonunda .sys. dll .exe gibi şeyler yazıyor mu ? Hep farklı hata kodu alıyorsan sıkıntı ramdendir. Biraz anlatır mısın nerelerde nasıl mavi ekran alıyorsun ?

Kshiya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi özellikle lol oynarken alıyordum. aslında bu hatayı 6 ay önce alıyordum. ekran kartım şu ankinden daha kötüydü ve soğutucu demirdendi yanıyordu elimi koyunca. şimdi bunlarla değiştirdim işte. 6 aydır internetim yok yeni eve taşındığımız için. en geç salı günü internetimiz geliyor. ama oyundan çıkınca ceza verdiği için girmeye korkuyorum. bende şimdiden açayım dedim. hata kodunu bir türlü yakalayamıyorum nasıl yakalayabilirim?

Kshiya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mavi ekranın görüntüsünü yakalayabiliyor musun ? sonunda .sys. dll .exe gibi şeyler yazıyor mu ? Hep farklı hata kodu alıyorsan sıkıntı ramdendir. Biraz anlatır mısın nerelerde nasıl mavi ekran alıyorsun ?

Hocam yardımınızı bekliyorum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hocam yardımınızı bekliyorum

Format at sürücülerden kaynaklı olabilir. Driverleri anakartının sitesinden indir düzelmezse donanımsal bir sıkıntıdır. Ramlerinde ve harddiskinde sıkıntı olma ihtimali muhtemel.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
İlk olarak ramleri test edin cift ram varsa tek tek deneyin diğerini cıkarip düzelmezse format atın sürücüleri üreticinin sitesinden indirip yükleyin hdd kaynaklı da ola bilir Hd tune yazılımı ile Hddnizi taratın eğer hdd nizde sıkıntı varsa buyuk ihtimal format atarken de hata verecektir kolay gelsin

Kshiya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk olarak ramleri test edin cift ram varsa tek tek deneyin diğerini cıkarip düzelmezse format atın sürücüleri üreticinin sitesinden indirip yükleyin hdd kaynaklı da ola bilir Hd tune yazılımı ile Hddnizi taratın eğer hdd nizde sıkıntı varsa buyuk ihtimal format atarken de hata verecektir kolay gelsin

Hocam ne gibi bi hata veriyor hdtune'de?

Kshiya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HD Tune PRO'da mavi ekran mı veriyor ?

hayır hocam ilk önce normal test ettim ve başlarda 1 tane kırmızı buldu. çok uzun süreceğini gördüm ve yarıdayken kesip quick scan yaptım. hiç bulamadı. health'daki her şey ok. fakat ben yine de hdd kaynaklı olduğunu düşünüyorum :(

Kshiya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hddnizde sorun varsa format atarken de hata verir, onceden hdtune ile tarata bilirsin hddni, ramleri değiştirip denedinmi

hocam 1 tane ram var 4 gblık. onu sanırım 2. slota koyduktan sonra hiç almadım mavi ekran ama yine de endişeliyim. 2-3 ay oluyor 2. slota koyalı.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
hocam 1 tane ram var 4 gblık. onu sanırım 2. slota koyduktan sonra hiç almadım mavi ekran ama yine de endişeliyim. 2-3 ay oluyor 2. slota koyalı.
Az önce soylediğim Hd tune programıyla uzun tarama yaptırın bitince ekran resmini buraya atın bakalım sonra da raminizi test etmeniz gerek

Tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mavi ekran hatası
1 öncelikle format at olmadıysa
2 ram bellek değiş olmadıysa
3 hdd değiş
4 ekran kartı

Genellikle sistem veya ram bellekten kaynaklanıyor

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
http://puu.sh/hRMS5/e16b832c8a.png buyrun. bu arada o ilk baştaki kırmızı çıkmadan önce 25 saniye felan dondu ve ondan sonra kırmızı geldi sonra normal şekilde bitti
Hddniz omrunu tamamlamak üzere görünüyor ne kadar süredir kullanıyorsunuz hdd yi tek bad sectoru format atarak disk bolme yontemiyle dısarda bıraka bilirsiniz ancak hdd nizi uzun zamandır kullanıyorsanız ortalama 3 seneye yaklasıyorsa yine hata vermeye ve yavas calişmaya devam edecektir ama yine de daha bilgili arkadaslar bizleri bilgilendirsinler @Seyhoo [MENTION=130683]Mehmet.Yildiz[/MENTION] @apotamkin

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Resimi göremedik ?

1Fi5ufm.png
[/IMG]