Mavi Ekran Sürekli Değişen Hata

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarım sürekli olarak 10-15 günde bir mavi ekran hatası veriyor. Bir kaç kez fotoğrafını çektim ama hatalar sürekli değişiyor anlam veremedim her mavi ekranda farklı bir hata. Acaba HDD ömrünü yitirdiği için mi böyle ?

Format atınca düzeliyor fakat 15 gün sonra falan yine aynı bilgisayar açılıyor direk mavi ekran geliyor, donuyor, kitleniyor falan.

Ek olarak format atarken felaket bir yavaşlık var. Yavaşlıktan kastım format atmaya hemen başlamıyor uzun süre bekliyor sonra format atacağım disk seçenekleri ekranı geliyor. Önceden böyle değildi

Format atarken de sürekli hata alıyordum sonradan çözdüm olayı RAM'lerden birini çıkarınca format atarken hata almıyorum ama bu normal mi sizce ?

Dipnot: HDD 7-8 Yıllık.

Vp1E2n.jpg

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Anlattıklarına göre format atarken hata vermesinden dolayı ramlerin birinde sorun olma ihtimali çok yüksek haliyle format atınca ikisinide takıyorsun

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anlattıklarına göre format atarken hata vermesinden dolayı ramlerin birinde sorun olma ihtimali çok yüksek haliyle format atınca ikisinide takıyorsun

Ramlerin birini çıkarınca format sırasında hata vermiyor, ama benim şikayetim o değil formattan sonra her 15-20 günde bir sürkli mavi hata alıyorum, bilgisayarı bile açamayacak derece oluyor bu hata, açıyorum kapanıyor, açıyorum kapanıyor..

Ramlerde sorun olacağını zannetmiyorum, alalı 3-4 ay oldu ama yinede bozuk olup olmadığını nasıl anlarım ? nasıl test edeceğim ?

Edit: Ramler işlemciye yakın olan slotta takılı acaba işlemciye uzak olan slota taksam bir şey fark eder mi ? Yani ramlerin değilde slotların arızalı olabileceğinden şüphe ediyorum sonuçta 7-8 yıllık PC hep aynı slotlara takıldı ramler.

honline

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Ramlerin birini çıkarınca format sırasında hata vermiyor, ama benim şikayetim o değil formattan sonra her 15-20 günde bir sürkli mavi hata alıyorum, bilgisayarı bile açamayacak derece oluyor bu hata, açıyorum kapanıyor, açıyorum kapanıyor..

Ramlerde sorun olacağını zannetmiyorum, alalı 3-4 ay oldu ama yinede bozuk olup olmadığını nasıl anlarım ? nasıl test edeceğim ?

Edit: Ramler işlemciye yakın olan slotta takılı acaba işlemciye uzak olan slota taksam bir şey fark eder mi ? Yani ramlerin değilde slotların arızalı olabileceğinden şüphe ediyorum sonuçta 7-8 yıllık PC hep aynı slotlara takıldı ramler.

honline
Eger ramlerden biri format atarken hata verdiriyorsa arızalıdır isterse 1 gün önce almış ol ,bence götür aldığın yere değiştir yada servise yolla

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eger ramlerden biri format atarken hata verdiriyorsa arızalıdır isterse 1 gün önce almış ol ,bence götür aldığın yere değiştir yada servise yolla

İnternet üzerinden aldım, şimdi göndersem 2 ay gelmez başka ram de yok. Hangisinin arızalı olduğunu bulabilirsem 1 tanesiyle idare edebilirim.

Birde sorun sadece Ram de midir yani harddiskten kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm ben ama ?

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sürekli değişen bir mavi ekran hatası alıyorsan büyük olasılıkla ya ramlerden veya anakartının ram slotlarından kaynaklanıyordur.bazen farklı marka 2 tane ram takılı olursada uyumsuzluk yapabiliyorlar.Hdd den gerçekleşen hatalar genelde 7B kodu taşır.Ama sen ikisinide test et Hd tuneyi indirip disk taraması yaptır.memtestx86 ilede ram testi yapabilirsin.Bunları gerçekleştir sorunun neyden kaynaklandığına bakalım.Birde anakartın ram slotları arızalı ise sağlam ramda arızalı olarak gözükür test programında bu yüzden başka bildiğin sağlan anakartlı bi pc ye takıp test edebilirsin.Ram testi yaptır eğer hata gösterirse birde başka bir pc ye takıp dene eğer onda hata göstermezse sorun anakart slotlarındandır.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Hdtune programını yükle bad sektör taraması yap hdd den emin ol

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sürekli değişen bir mavi ekran hatası alıyorsan büyük olasılıkla ya ramlerden veya anakartının ram slotlarından kaynaklanıyordur.bazen farklı marka 2 tane ram takılı olursada uyumsuzluk yapabiliyorlar.Hdd den gerçekleşen hatalar genelde 7B kodu taşır.Ama sen ikisinide test et Hd tuneyi indirip disk taraması yaptır.memtestx86 ilede ram testi yapabilirsin.Bunları gerçekleştir sorunun neyden kaynaklandığına bakalım.Birde anakartın ram slotları arızalı ise sağlam ramda arızalı olarak gözükür test programında bu yüzden başka bildiğin sağlan anakartlı bi pc ye takıp test edebilirsin.Ram testi yaptır eğer hata gösterirse birde başka bir pc ye takıp dene eğer onda hata göstermezse sorun anakart slotlarındandır.

Tekrardan mavi ekran hatası verdiğinde birde RAMlerin yerini değiştirip deneyeceğim. Şuan değiştirsem pek bişey anlamam yeni format attım ve şuan sorunsuz çalışıyor ama bir 10-15gün sonra yine mavi ekran hataları çıkmaya başlar.

Hdtune programını yükle bad sektör taraması yap hdd den emin ol

HDtune indirip kurdum fakat bad sektör tarması göremedim bir tarama yaptım ama acaba şu yaptığım doğrumu ?

A2dJqr.png

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
error scan yazan yere gir oradan tarama yap kırmızı kare çıkarsa bad sektör vardır yoksa yoktur

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
error scan yazan yere gir oradan tarama yap kırmızı kare çıkarsa bad sektör vardır yoksa yoktur

7mrvWN.png

Şuan böyle ilerliyor uzun sereceğe benziyor, siz online olmayabilirsiniz belki eğer 1 tane bile bad sectör çıkarsa HDD değişmeli midir ?

honline

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
7mrvWN.png

Şuan böyle ilerliyor uzun sereceğe benziyor, siz online olmayabilirsiniz belki eğer 1 tane bile bad sectör çıkarsa HDD değişmeli midir ?
Bir tane bile bad sektör sıkıntı çıkarmaya yavaşlatmaya yeter bilgisayarı ama değiştirmek sana kalmış yavaş tarama yapman iyi olmuş yukarda startın yanında hızlı tarama seçenegi var bilgin olsun

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir tane bile bad sektör sıkıntı çıkarmaya yavaşlatmaya yeter bilgisayarı ama değiştirmek sana kalmış yavaş tarama yapman iyi olmuş yukarda startın yanında hızlı tarama seçenegi var bilgin olsun

Yavaş taramanın daha sağlıklı sonuçlar vereceğine inandığım için öyle yaptım ama farketmiyorsa iptal edip hızlı tarama başlatıyım ?

7-8 Yıllık hdd değişme zamanı geldi zaten 1 tane bile çıksa değiştireceğim aktarım, okuma hızı falan düşük.

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
HDD de sorun yok gibi duruyor. Pc nin cpu, anakart ve ekrankartı sıcaklık değerlerinede baksana http://www.filehippo.com/download_speccy/ bunu kullanabilirsin.
Ram konusunda böyle sorun olduğu zaman ramleri çıkarıp sarı uç kısımlarına elle dokunmadan (statik elektrik bozar o yüzden dokunma o kısma) sarı uçları yumuşak bir silgi ile sil.
Sorunu böyle uzaktan anlamak zor ama sen birde bunları dene.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Allahını seven yardım etsin, PC 3-5 dakikada bir kapanıyor.W7 32 Bit Starter Orjinal.Yeni fortma attım ama gene MAvi ekran hatası alıyorum.Garanti biteli 1 yıl oldu.Dediklerinizi okudum benim ekran görüntüleri aşağıda, sizce sorun ne ? @Max2Life @honline

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Buyur hocam
bu arada ramlerin o sarı kısımlarına ilk takarken baya bir dokunmuşumdur.

Max2Life

NVRlAa.png

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=381037]GOLD_CT[/MENTION] mavi ekrandaki uıyarıda söylediği gibi CHKDSK yaptın mı? Senin aldığın mavi ekran hatasının (Error 0x00000024) aynısına ilişkin youtube da çözüm videosu var. Windowsun kurulu olduğu harddisk kısmında sorun olduğunda genelde bu hatayı veriyor diyor. Güvenli modda başladıp chkdsk yapıyor yeniden başlatılırken hata düzeltiliyor demiş. İngilizcen varsa bak videonun altında açıklamada var.

http://www.youtube.com/watch?v=p0BWtwTp9fo[h=1][/h]

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@GOLD_CT İngilizcen var mı bilmiyorum ama senin için birkaç yabancı siteye baktım bu hata kodu için chkdisk komutunu kullanarak sorunu çözdüklerini söylüyorlar. Attığım youtube linkinden videoyu izle. Dene istersen ya da yapamam diyorsan birinden yardım al o uygulasın.

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@GOLD_CT mavi ekrandaki uıyarıda söylediği gibi CHKDSK yaptın mı? Senin aldığın mavi ekran hatasının (Error 0x00000024) aynısına ilişkin youtube da çözüm videosu var. Windowsun kurulu olduğu harddisk kısmında sorun olduğunda genelde bu hatayı veriyor diyor. Güvenli modda başladıp chkdsk yapıyor yeniden başlatılırken hata düzeltiliyor demiş. İngilizcen varsa bak videonun altında açıklamada var.

http://www.youtube.com/watch?v=p0BWtwTp9fo

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@GOLD_CT İngilizcen var mı bilmiyorum ama senin için birkaç yabancı siteye baktım bu hata kodu için chkdisk komutunu kullanarak sorunu çözdüklerini söylüyorlar. Attığım youtube linkinden videoyu izle. Dene istersen ya da yapamam diyorsan birinden yardım al o uygulasın.
Yukarıdaki SS sadece bir örnekti yani her seferinde farklı bir hata çıkıyor bir arada Memory managmenent diye birşey çıkmıştı bu ramden kaynaklanan bir sorun olduğunu gösteriyor ama az önce 2 ram'e de baktım test ettim ve yerlerini değiştirdim hiçbirinde bir sorun yok, HDD de sağlam çıktı sanırım dediğiniz gibi CHKDSK ile düzelecek bu.

İngilizcem belli bir seviyede var fakat adamın izlediği yolu takip ederek bu CHKDSK yapabilirim, tekrar mavi hata ile karşılaşırsam bunu deneyip konu altından çözümünü paylaşırım.

Max2Life

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
deneme şansın oldu mu?
Max2Life

Mavi ekran hatası almıyorum şuan dediğim gibi bir 10-15 gün sonra yine başlar o zaman deneyip belirtirim buradan.
Başka bir forumda daha konu açmıştım, oradaki bir arkadaş ta biraz araştırmış ve bad sector olmasa bile Healt kısmındaki o sarı işaretli hatalardan dolayı oluyormuş ve HDD nin ömrünü dolduğunu belirtiyormuş bu yani yeni HDD almamı söyledi. Bu doğrumu acaba yukarıdaki SS de var o saarı hataları koymuştum bad sector tarama ss nin altındaki ss

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mavi ekran hatası almıyorum şuan dediğim gibi bir 10-15 gün sonra yine başlar o zaman deneyip belirtirim buradan.
Başka bir forumda daha konu açmıştım, oradaki bir arkadaş ta biraz araştırmış ve bad sector olmasa bile Healt kısmındaki o sarı işaretli hatalardan dolayı oluyormuş ve HDD nin ömrünü dolduğunu belirtiyormuş bu yani yeni HDD almamı söyledi. Bu doğrumu acaba yukarıdaki SS de var o saarı hataları koymuştum bad sector tarama ss nin altındaki ss

Sana tavsiyem: bu hdd yi gözden çıkarıp yeni bir hdd almaya karar verdiğin zaman, bir gün öncesinden bu yazdığımı uygula bakarsın sorunun kalmaz ve hdd uzun bir süre daha seni idare eder.

Şöyle bişi var, format atmadan önce verilerini harici bir diske yedekle ve pc deki disklerini windows çalışırken ( C:\ hariç__) D:\ ve E:\ yi yavaş formatla biçimlendir. Sonra Format CD ni tak, format aşamasına gelince windowsun kurulacağı diski soruyor ya orda tüm bölümleri sil tek parça haline gelsin biçimlendir de ve sonra yeniden C:\ için 75 gb ver kalanını da kullanım alışkanlığına göre D:\ E:\ vs şeklinde paylaştır ve Format işlemini devam ettir.
Bunu yapmaktaki amaç windowsu kuracağın diski seçerken orda birkaç mb-lık ayrılmamış alan oluyor ya işte sorunlu kısımı da o alana dahil etmesini sağlamak. Bu işlemi yapmadan önceki ayrılmamış alan ile bu işlemi yaptıktan sonraki ayrılmamış alanın boyutu farklı olacaktır.

Şunu da unutma: bildiğin gibi bu sitede verilen her tavsiyede sorumluluk tavsiye verende değil uygulayandadır. ;) Kolay Gelsin.

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sana tavsiyem: bu hdd yi gözden çıkarıp yeni bir hdd almaya karar verdiğin zaman, bir gün öncesinden bu yazdığımı uygula bakarsın sorunun kalmaz ve hdd uzun bir süre daha seni idare eder.

Şöyle bişi var, format atmadan önce verilerini harici bir diske yedekle ve pc deki disklerini windows çalışırken ( C:\ hariç__) D:\ ve E:\ yi yavaş formatla biçimlendir. Sonra Format CD ni tak, format aşamasına gelince windowsun kurulacağı diski soruyor ya orda tüm bölümleri sil tek parça haline gelsin biçimlendir de ve sonra yeniden C:\ için 75 gb ver kalanını da kullanım alışkanlığına göre D:\ E:\ vs şeklinde paylaştır ve Format işlemini devam ettir.
Bunu yapmaktaki amaç windowsu kuracağın diski seçerken orda birkaç mb-lık ayrılmamış alan oluyor ya işte sorunlu kısımı da o alana dahil etmesini sağlamak. Bu işlemi yapmadan önceki ayrılmamış alan ile bu işlemi yaptıktan sonraki ayrılmamış alanın boyutu farklı olacaktır.

Şunu da unutma: bildiğin gibi bu sitede verilen her tavsiyede sorumluluk tavsiye verende değil uygulayandadır. ;) Kolay Gelsin.

Windows dosyaları C: de duruyor nasıl biçilendireceğim ki izin vermez
Birde ben format atarken C:/ D:/ ve birde 1GB lik bir bölüm daha çıkıyor OEM ayrılmış diye o blüm önceden yoktu sonradan geldi nasıl geldiyse format atarken zaten biçimlendiriyorum ama hızlı biçimlendiriyor. C:/ de zaten önemli belgelerim falan yok hep Boş sadece windows dosyaları var

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam bugün yine aynısı oldu videoda adamın dediklerini yaptım CHKDSK yaptım fakat düzelmedi hala sorun ne olabilir birazdan format atacağım.

Max2Life

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Bak arkadaşım ben de aynı sorundan muzdarip idim sürekli bir mavi ekran hatası alıyordum, hatta buraya birkaç gün önce yazdım kimse yardım etmedi.
Şöyle bir çözüm buldum ve şu ana kadar hiç bir sorun çıkmadı.
1.Makinene format at.
2.Otomatik Güncellemeleri kesinlikle yükleme, güncelleştirmeleri kapalı tut.
Sorun büyük bir ihtimalle MS güncellemelerinden kaynaklanıyor.
Dene bakalım sende de işe yarayacak mı ?

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam bugün yine aynısı oldu videoda adamın dediklerini yaptım CHKDSK yaptım fakat düzelmedi hala sorun ne olabilir birazdan format atacağım.

Max2Life
dediğim gibi Format atarken windowsun kurulacağı bölümü seçmeden tüm diskleri sil yeniden bölümlendir. Sonra C ye kur. ( Bu dediklerim format aşamasında oluyor)

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Sorun RAM'de çıkacak... Hard diskten sorun kaynaklanmıyor ama sarı gördüğün uyarılar hard diske çok da fazla güvenmemen gerektiği anlamına geliyor.