Mavi ekran sorunu.

Bu konuyu okuyanlar

solarcoaster

Asistan
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
116
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16


win7 kurulu bilgisayarımda. 2-3 saatte bir reset atıyordu pc. reset atmaması için ayarını yaptıktan sonra bu hatayı vermeye başladı. ne yapılabilir?
 

Erdem-FB

Dekan
Katılım
25 Ağustos 2009
Mesajlar
5,746
Reaksiyon puanı
28
Puanları
38
Teknik bi sorun olmalı biosu default yap bi istersen.
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
kesin problem işletim sistemin beta sürümü değiştir



Bug Check 0x98: END_OF_NT_EVALUATION_PERIOD
The END_OF_NT_EVALUATION_PERIOD bug check has a value of 0x00000098. This bug check indicates that the trial period for the Microsoft Windows operating system has ended.
[h=3]Important Information If You Have Received a STOP Code[/h]If you have received a blue screen error, or stop code, the computer has shut down abruptly to protect itself from data loss. A hardware device, its driver, or related software might have caused this error. If your copy of Windows came with your computer, call the manufacturer of your computer. If you purchased Windows separately from your computer, Microsoft provides support. To find contact information for Microsoft or your computer manufacturer, Contact Support.
If you have experience with computers and want to try to recover from this error, follow the steps provided in the Microsoft article Resolving STOP (Blue Screen) Errors in Windows.
The following actions might prevent an error like this from happening again:

  1. Download and install updates and device drivers for your computer from Windows Update.
  2. Scan your computer for computer viruses.
  3. Check your hard disk for errors.
[h=3]END_OF_NT_EVALUATION_PERIOD Parameters[/h]The following parameters appear on the blue screen.
1
The low-order 32 bits of the product expiration date
2
The high-order 32 bits of the product expiration date
3
Reserved
4
Reserved

ParameterDescription

[h=3]Cause[/h]Your installation of the Windows operating system is an evaluation unit with an expiration date. The trial period is over.




Install a valid licensed copy of Windows.

---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:45 ----------

hiç birşeyle uğraşma donanımsal değil sanırım ya cracklı ve ya 30 günlük deneme sürümü kulanıyorsun yada lisansın bitmiştir crack yapmak istiyorsan yardımcı olabiliriz tabiki bu halde crack da yemeye bilir

tabiki bunu yapman icin önce windows dosyasının icinde slmgr.vbs yenide aktiv hale getirmen lazım
 

Fbergh

Asistan
Katılım
15 Haziran 2011
Mesajlar
207
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yanlışım varsa düzeltin ama mavi ekranın en büyük nedenleri ramler ve harddiskler diye biliyorum...Mesela bir kaç ay önce kuzenime aynısı olmuştu.Ramleri denedik(ramler 1+1 2 gblikti) ramlerin biri takılıyken bu sorunla karşılaşıyoruz.O rami çıkardık ve yerine yenisi aldık taktık ve sorun düzeldi...Ancak illaki ram ve harddisk ten olacak diye bir şey yok.Bunlar sadece en çok rastlanılanları sen yinede çok iyi bir şekilde araştır...Kolay gelsin.
 

solarcoaster

Asistan
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
116
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
mavi ekran vermeden önce reset atıyordu. bende resetlemeyi devre dışı bıraktım problemi görmek için. donanımsal bir problem olmasından korktum. sanırım crackta sorun var. dediğiniz gibi yemeyebilir bu aşamada.
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
bu zıkım alete ömrümü verdim üniversiteyi bir tarafa bırak okumadım kitap kalmadı bilgisayarcı olmak icin ilaki sadece klavye kulanıcısı google babacı olmak gerekli değil önemli olan bu aletletin icini bilmek hatalarını bilmek her kod ne anlama geliyor onu bilmek ama neden se bizim türkiye de biri benim pc acılmıyor yardım denildiği zaman herkesin verdiği cevap 6 tane onları sayayım size

Derlerki

1 ram
2 ekran kart
3 HDD
4 anakart
5 işlemci
6 işletim sistemi
7 virus

neyse yedinciyi de eklim

arkadaşlar bilib bilmeden insanları masrafa sokmayın eminseniz bir şeyde ona göre yazın

bu hata mesajı bas baya diyorki kardeş sen beni beta olarak kulanıyorsun sen beni güncelleme yaparken ben sana bir günceleme yükledim sende nanayı yedin uğraş şimdi diyor ben seni süreni bitirim slmgr.vbs bozdum da sen ne bunu crak yap neden sürüsini tekrar uzat diyor bill amca bunu diyor ya siz
 

Son mesajlar

Üst