Yardım Mavi ekran hatasını nasıl çözerim?

k4dirr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar lütfen yardım edin oyundayken aniden mavi ekran alıyorum oyun zevkimin içine ediyor olun.WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR Aldığım hata kodu bu.

Umut EY

Asistan
Reaksiyon puanı
136
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası genellikle donanım sorunlarına işaret eden bir hata kodudur. Bu tür hataların nedeni genellikle işlemci, RAM, anakart veya güç kaynağı gibi donanım bileşenlerinde bir sorun olmasıdır. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
  1. Sürücüleri Güncelleyin: İşletim sisteminizdeki sürücülerin güncel olduğundan emin olun. Özellikle anakart, grafik kartı ve işlemci sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Üreticilerin web sitelerini ziyaret ederek en son sürücüleri indirip kurabilirsiniz.
  2. Sistem Sıcaklığını Kontrol Edin: Aşırı ısınma, donanım sorunlarına neden olabilir ve mavi ekran hatalarına yol açabilir. İşlemci ve grafik kartının sıcaklığını izlemek için bir yazılım kullanarak sıcaklık değerlerini kontrol edin. Eğer sıcaklık yüksekse, bilgisayarınızın içindeki tozları temizleyin ve işlemci soğutucusunun doğru çalıştığından emin olun.
  3. Bellek Testi Yapın: Bellek hataları da WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatasına neden olabilir. Bellek modüllerinizi test etmek için bir bellek test aracı kullanabilirsiniz. Memtest86 gibi ücretsiz bir programı kullanarak bellek testi yapabilirsiniz. Bellek hataları tespit ederseniz, bellek modüllerini değiştirmeniz gerekebilir.
  4. Güç Kaynağını Kontrol Edin: Yetersiz veya arızalı bir güç kaynağı da mavi ekran hatalarına neden olabilir. Bilgisayarınızın güç kaynağının doğru çalıştığından emin olun ve gerektiğinde daha güçlü bir güç kaynağına geçiş yapmayı düşünün.
Eğer yukarıdaki adımları takip etmenize rağmen sorun devam ederse, donanım bileşenlerinizin sağlığını kontrol etmek ve sorunu çözmek için bir bilgisayar teknisyeninden yardım almanızı öneririm.