Mavi Ekran Hatası yüzünden Notebooku Geri Alırlarmı?

PParola

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Meraba arkadaşlar öncelikle iyi günler Yazı biraz uzun ama okuyup yardım ederseniz sevinirim (Yazım hataları olabilir)

Carrefoursa dan Asus notebook aldım ama malaesef pişman oldum eve getirip açtığımda 20 dk da en az 4-5 defa mavi ekran verdi geri götürdüm iade etmek istedim bi görevli kurcaladı ama mavi ekran yok (sanki her istediğinde mavi ekran veriyo) oda görmeden bişey yapamam dedi şefini çağırdık görevliyle konuştu oda servis raporu gerekli servise götüreceksiniz dedi 15 gün koşılsuz şartsız iade demeye kalmadı elektronikte olmuyor dedi peki niye ben götürüyorum dedim siz götürürseniz bi haftada yaparlar ama biz versek 30-40 günü bulur dedi neyse eve döndük bitane bilgisayarcı arkadaşım vardı ondan windows 7 aldım (yazılım nedeniyle olabilir belki diye zaten geldiğinde 30-40 tane program oyun vs vardı) format attım donanımların 5-6 tanesini tanımadı asusun sitesindeki bütün sürücüleri indirip kurdum yine mavi ekran arkadaşımı arkadaşımı aradım ram harddisk veya yazılımsal olabilir dedi önemli olarakta sürücü çakışmasını belirtti dedim yine bidaha deneyim problemin olduğu yazılımı buldum power2go asus un bataryasıyla ilgili performans belirlemek için power2go yu çalıştırıp en düşük şeye ayarladığımda hala nvidia ekran kartını kullanıyor ve microsoftun oyunlarını firefox u çalıştırdığımda bile mavi ekran veriyordu kaldırdım programı tamam güzel aygıt yöneticisine baktım 2 tane sini görmüyordu bluetooth muş yazılımını indirip kurduğumda yine mavi ekran kaldırdım bende (bluetooth şuan çalışmıyor) yine aygıt yöneticisini çalıştırdığımda nvidia ekran kartında ünlem vardı (Bilgisayarı şarjdan çıkarıp çalıştırdığımda hep böyle) artık tepem attı ve nasıl mavi ekran verdiğini biliyorum notebook u oraya götürsem bildiğim yönetmle mavi ekran yapsam geri almak zorunda olurlamı yoksa yine garanti raporu isterlermi bu arada notebook u aldığımda yanında 1 yıl ücretsiz teknokask vermişlerdi işe yararmı?:cursing:

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
yaptığınız en büyük hata normalde laptop satmayan bi yerden laptop almanız olmuş.Bende de asus var bi kere sıkıntı yaşadım onuda servis halletti onun dışında ne mavi ekran hatsı aldım ne kasma sorunu yaşadım (arada bi oyunlarda falan kasma oluyodu) ne ısınma sorunu yaşadım. Tabi ben bimeksten almıştım. Demek istediğim laptop alırken bimeks gold teknosa vatan pcdepo gibi yerleri tercih edin. İnş geri alırlar yoksa paranız çöpe gitmiş olur

PParola

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca eksik bilgi vermişim 2 tane ekran kartı var Intel ve Nvidia Gt520m ve bunu İade etmeyipte aynısıyla değiştirsek olur mu?

Aslında bimeks türü yerlerden almak daha mantıklı ama aynı notebook oradada vardı arada 70 lira fark vardı bilseydim oradan alırdım ama carrefoursa daha önce böyle bişey yapmamıştı yani oradan arkadaşımı netbook aldık sorunsuzdu telefon aldık bozulunda paramızı iade ettiler

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Bu anlattıklarına bakınca o pc'nın anakartında sorun varmış gibi geldi bana. O pc kesinlikle teknik servise gitmeli iade konusu ise sana kalmış bir ay içinde beğenmedim deyip iade edersin.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
laptopta o dediğin olmuyo çünkü laptop bütün olarak geliyo bazı marka ve modellerde nadiren değiştirilebilir ekran kartı oluyo ki sizin laptopta öyle bişey yok yani komple verin kurtulun paranızı alın

PParola

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beğenmedim deyip iade edebileceğime eminmisiniz Görevliye sorduğumda teknik servise gitmek zorunda demişti

Bu arada tüm arkadaşlara problemimle ilgilendikleri için teşekkür ederim

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

laptopta o dediğin olmuyo

Neyi kastettiniz anlayamadım ekran kartını kastetdiyseniz:
Grafik Kartı NVIDIA GeForce GT 520M + Intel GMA HD olarak geçiyor

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Ayrıca eksik bilgi vermişim 2 tane ekran kartı var Intel ve Nvidia Gt520m ve bunu İade etmeyipte aynısıyla değiştirsek olur mu?

bu dedğine cavaben

kararda101

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş senin Ram arızalı daha önce başıma geldi. kesinlikle demiyorum ama %90 ram arızası var. ayrıca nootebook ta böyle arıza varsa en iyi yenisi ile değiştirmen yada iade etmendir. bu notebooktan ilerde bile iyi bir performans alamazsın. ayrıca koşulsuz her üründe 7 gün içinde iade hakkın var. arıza durumda ise 30 gün içinde iade hakkın var. tüketi kanunu 4 maddede açıkça yazmaktadır. bu hakkını kullanabilirsin. çok diretirlerse psotameden taahhütlü posta ile ihtar çek ihtar örneği nette çok. o zaman tutuşuyorlar. merak etme hemen geri alırlar.

PParola

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diğer sitelerdende araştırdığım kadarıyla servise gitmesi ve arızanın bulunması gerekiyor mecbur 20-30 gün bekliyeceğiz ama benim asıl korktuğum şey Arızanın bulunamaması Böyle bi ihtimal varmı ?

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşım ben senin sorununa açıklıklık getireyim asusun teknik servisi gayet güzel ve mükemmel işler ve evinden gelip aldıkları gibi ürünü geri evine kadarda teslim ederler ve büyük ihtimalde yenisi gelir senin yapacağın teknik servisi arayıp durumu bildirmek yani asusu gerisi basit hiç bu kadar yıpratmana gerek yok kendini

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
kameraya çek.işini şansa bırakma.ayrıca biraz sorun çıkar geri alırlar.
ekran kartın optimus özellikli.kolay şeylerde inteli,performans gerektiren şeylerde nvidia yı kullanır.

Staunch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
keşke format atmayıp verseydin teknik servise deseydin. "arkadaşım hata veriyor yalanmı söylüyorum, gönder servise testini yapsınlar" şimdi geri yükleme yapman gerekecek. Teknokask işine yaramaz. iade almazlar ama tamir edebilirler belki. Geçmiş olsun.

PParola

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada format konusuna gelince windows 25 gün sonra etkinleştirelecek diyor yani benim bilgisayarcı arkadaşımdan aldığım orjinal değilmi? aldım derken parayla değil olayı anlatınca bi tane çıkarıp vermişti internetteki windows 7 yi orjinalleştirme tarzı şeyler dolaşıyor bunu yaparsam veya internetten indirdiğim bi windows 7 kullansam sorun olur mu(servis açısından)

2. olarak 2 türlü mavi ekran veriyor 1. si Ekran kartı 2. si bluetooth yüzünden ben bunların resimlerni çekip masaüstüne atsam yani servis resimleri görse yararı olurmu?