Mavi Ekran Hatası neden olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Brick
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Brick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,2 sene önce mavi ekrandan vermişti pc,ekran kartı yanmış.Bende yeni almıştım.Şimdi yine rastgele mavi ekran veriyor pc.Merak ettiğim, mavi ekrana sebep olan donanım hangisi olduğunu nasıl anlarım?
Birde bu illet neden olur,riski minimuma indirmek için yapılması gereken bişey varmıdır yoksa kafasına göre rastgele mi oluyor?Zaten fazla oyun oynamıyorum pc'de,konsol'da oynuyorum daha çok,eğer hiçbir neden yokken,durup dururken oluyorsa bu sorun ucuz bişey alıcam yerine,hangi donanım bozulduysa.
Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar,2 sene önce mavi ekrandan vermişti pc,ekran kartı yanmış.Bende yeni almıştım.Şimdi yine rastgele mavi ekran veriyor pc.Merak ettiğim, mavi ekrana sebep olan donanım hangisi olduğunu nasıl anlarım?
Birde bu illet neden olur,riski minimuma indirmek için yapılması gereken bişey varmıdır yoksa kafasına göre rastgele mi oluyor?Zaten fazla oyun oynamıyorum pc'de,konsol'da oynuyorum daha çok,eğer hiçbir neden yokken,durup dururken oluyorsa bu sorun ucuz bişey alıcam yerine,hangi donanım bozulduysa.
"Mavi ekran" hatasının sebeplerini saymaya kalkarsak onlarca belki yüzlerce sebep çıkabilir ortaya. Ama atıyorum mesela diyelim ki bilgisayarın çalışma esnasında ramde bi sorun çıktı tam o sırada mavi ekran verir kalır öyle. Veya yine bi' örnek vereyim atıyorum mesela bilgisayara bi' program yüklediniz ve o program bilgisayarınızın çalışma sistemini bozdu, o sebeple bilgisayar açılmaz ve mavi ekran verir.. Yani o hata meydana geliyorsa illaki bir şeyler olmuştur o bilgisayarda.. :) Ve sorun donanımsal ise çoğu zaman format atmak zorunda kalacaksınızdır..

Brick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Mavi ekran" hatasının sebeplerini saymaya kalkarsak onlarca belki yüzlerce sebep çıkabilir ortaya. Ama atıyorum mesela diyelim ki bilgisayarın çalışma esnasında ramde bi sorun çıktı tam o sırada mavi ekran verir kalır öyle. Veya yine bi' örnek vereyim atıyorum mesela bilgisayara bi' program yüklediniz ve o program bilgisayarınızın çalışma sistemini bozdu, o sebeple bilgisayar açılmaz ve mavi ekran verir.. Yani o hata meydana geliyorsa illaki bir şeyler olmuştur o bilgisayarda.. :) Ve sorun donanımsal ise çoğu zaman format atmak zorunda kalacaksınızdır..
Pc'ye ara ara farklı programlar yüklüyorum fakat mavi ekran olmadan en son 1.5-2 hafta önce pc'ye yeni bir program yüklemiştim.Durup dururken,bir anda mavi ekran verdi hala rastgele vermeye devam ediyor.Bazen 2-3 gün bazen 1 hafta düzgün çalışıyor bazende üst üste hata veriyor en son format attım ama düzelmedi,dolayısıyla donanımdan kaynaklanıyor ama hangi donanımdan kaynaklandığını bilmediğimden yenisinide alamıyorum.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Mavi ekran geldiginde hangi hata kodunu gösteriyor ilk önce bunu bilmemiz lazim.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Pc'ye ara ara farklı programlar yüklüyorum fakat mavi ekran olmadan en son 1.5-2 hafta önce pc'ye yeni bir program yüklemiştim.Durup dururken,bir anda mavi ekran verdi hala rastgele vermeye devam ediyor.Bazen 2-3 gün bazen 1 hafta düzgün çalışıyor bazende üst üste hata veriyor en son format attım ama düzelmedi,dolayısıyla donanımdan kaynaklanıyor ama hangi donanımdan kaynaklandığını bilmediğimden yenisinide alamıyorum.
Format atmanıza rağmen hala hata veriyor olması, sorunun donanımsal olduğunu kanıtlıyor. Kasayı açıp bi' parçaları falan kontrol edin, ve kapak açıkken kasayı çalıştırıp aksamlara bakın, çalışmayan falan var mı diye, genel bi' kontrol yapın.

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Hata kodunu yazın yardımcı olunur.

volkanclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1-RAM (Anakartala uyumsuzluk)

2- HDD

3- Anakart

4- PSU mavi ekran hatasına bunlar sebeb olur tek tek dene bakalım sına hangisinde olduguna bak hd tune programıyla bi hardiski tara bakalım bence hdd tahmin sadece ...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bnm pcde oyun oynarken donuyor ve mavi ekran geliyor ve öyle kalıyor bu neyden kaynaklanabilir

rabbace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz önce bende de mavi ekran hatası versi. Advanced System Care, Driver Booster, IObit Malware Fighter, Smart Defrag 2, Uninstaller programlarını kurmuştum ve Realtek High Definition Audio ses denetleyicisini güncellemiştim. Bunları yaptıktan birkaç saat sonra mavi ekran hatası verdi. İlk defa mavi ekran hatası ile karşılaşıyorum ve kodu alamadım. Bu kodu şu anda öğrenme imkanım var mı? Tekrar mavi ekran hatası ile karşılaşmamak için öğrenmek istiyorum çözümünü. Teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler eksik dravır ola bilir slim dravırs programını indirdim bir sürü eski dravır vardı ve bu program sadece eksik dravları bulmanızda diğil indirmenizde de kurmanızdada yardımcı oluyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
o bizim bilgisayarda da karsılastıgım bir sorun system coktugunde oluyor bir bilgisayarcıya göstermeni öneririm bizde birkaç kez oldu leptopda hala kullnıyorum adam format atıyo düzelyo ve bir sogutu al bılgısayarına 10 15 tl bunları yaparsan düzelir...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben genelde bilgisayarıma oyun yüklerim şu ana kadar hiç mavi ekran almamıştım ama daha 15 dk önce mavi ekran hatası aldım win8 kullanıyorum original ama video izlerken meydana geldi acaba aynı anda oyun indirirken ve video izlediğim için olabilirmi eğer bir daha aynı hatayı alırsam bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Aynı Hata Bendede Oluyor Hatanın Kaynağı '' Fan Soğutmaması '' Ben Kasayı Açtım Olamaz Böyle Birşey Ard Arda Alıyosanız Bu Hatayı Bilgisayarı Açmatın Ben Açtım Birbaktımki '' Fan '' Kabloların Etrafında Dönüyor Çözüm İse Bu : '' Fan '' I Çıkarıp Yeniden Takın Eğer Bilmiyorsanız Tamirciye Götürün Sonra Bir '' Fan '' Daha Alın Çünkü Soğutmayı Daha İyisağlar Ama Param Yok Alamam Diyosanız Üzülmeyin Fan Fiyatı Pahalıdır Diyosanız Link Sadece 7.50 TL Dir ve 2 Yılgarantilidir İyi Forumlar...:yes::laugh::yes::w00t:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
internette iken ekean sürekki aşşagı yukarı gidip duruyor birde ekranın ortasında mavi göz yada nazar boncugu gibi bişey çıkıyor ne yapmalıyım

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım geçenlerde bende benzer bi şekilde sürekli mavi ekran hatası yiyordum, benimkisi ethernet kartı driverının çakışması nedeni ile olduğunu bulduk. Eğer seninki de özellikle driver güncellemesi sonrası olduysa o konuya odaklan derim.

teokan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
pc nin kaldiramayacagi programi yükleme. virus programi gibi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim bilgisayarda yaşamıştım bilgisayar daha yeniydi. Uzun aramlar sonunda Hamachi programından dolayı olabileceğini okumuştum. Ben de yakın zamanda Hamachiyi bilgisayarıma kurmuştum. Dedim kesin bundandır sildim ve düzeldi. Eğer Hamachi yüklüyse onu sil belki düzelir. Yoksa mavi ekranın sayısız sebebi vardır.

Canberkd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşım benım mavı ekran hatası var ama mavı ekran degıl yeşıl bı ekran
pc çok kasınca hoprlerden oyunun sesı düttttttt diyo yeşıl ekran gelıyo degısık bısı mavı ekran gıbı ama hata yazmıyo pc reslemek sonunda kalıyorum nedenı neden bılıyormusun yada yardım edebılırmısın kardeşm nolur çok çaresızım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı hata bende de vardı ama bende sadece oyun oynarken bu hatayı veriyordu sebebi ise kasa çok ısınıyormuş

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Haklısın Benim bilgisayarımda bir film izliycem birden bire ses dırrrt dşye ses oluyor ve fişi çekmek zorunda kalıyorum sebenini bilmiyorum. Ama heralde bilgisyarıı kastığın için mesela örneğin bir program yükledin ve bu program pc'ne zararlı ve mesela ilgisyaarın ekran kartı yanması da bu seebepteb oluyor :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
nette film izlerken mavi ekran geliyor acaba sebebi, nedir vindows 7 64 bit yüklü ama işletim sistemi 32 bit ondan kaynklınıyo olmasın bide hata kodu nerde yazıyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben internetten müzik dinliyodum bi anda mavi ekran geldi ve yeniden başlattı bunun pc ye zararı varmıdır ve neden olyor ? yardım edin :(

cihan09

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende de arada mavi ekran veriyo en son verdiği hata aşağıda daha detaylı raporuda var hatayı yaz diyen kardeşim isterse onuda koyayım... sistem win 7 x64 dizüstü ve geçenlerde termal macun sürmek için söktüm bilgisayarı... ramleri hiç çıkarmadım ama harddiski çıkarmam gerekiyordu.. bunu yapmadan önce aldığımdan beri çok nadir bi kaç kez mavi ekran vermiştir... yarın harddisk ve rami çıkarıp takayım diyorum... en son bir buçuk hafta önce verdi bugün bi daha verdi tam oyuna girerken alt+tab yaptığımda mavi ekran geliyo diğeride sanki aynı şekilde vermişti diye hatırlıyorum bi daha yapmıcam alt + tab ama başka nedenide olabilir?

Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff96000736d15, 0xfffff88006173120, 0x0000000000000000). Döküm şuraya kaydedildi: C:\Windows\MEMORY.DMP. Rapor Kimliği: 011415-15553-01.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
arkadaşlar bende de arada mavi ekran veriyo en son verdiği hata aşağıda daha detaylı raporuda var hatayı yaz diyen kardeşim isterse onuda koyayım... sistem win 7 x64 dizüstü ve geçenlerde termal macun sürmek için söktüm bilgisayarı... ramleri hiç çıkarmadım ama harddiski çıkarmam gerekiyordu.. bunu yapmadan önce aldığımdan beri çok nadir bi kaç kez mavi ekran vermiştir... yarın harddisk ve rami çıkarıp takayım diyorum... en son bir buçuk hafta önce verdi bugün bi daha verdi tam oyuna girerken alt+tab yaptığımda mavi ekran geliyo diğeride sanki aynı şekilde vermişti diye hatırlıyorum bi daha yapmıcam alt + tab ama başka nedenide olabilir?

Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff96000736d15, 0xfffff88006173120, 0x0000000000000000). Döküm şuraya kaydedildi: C:\Windows\MEMORY.DMP. Rapor Kimliği: 011415-15553-01.

Hata kodlarından anlamam ama MEMORY diyor zaten mavi ekran hatalarının büyük bir kısmı ramlerden kaynaklı oluyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
0x0000003b Ekran kartı hatası ( Hata kodları listesi ) blue screen error codes arattır. Bug Check Code Reference (Windows Debuggers) - MSDN yazan linkten hata kodunun anlamını çözersin.

E

Erol 48nlyoaga

SDN Okuru
Bende windows beklenmeyen bir kapatılmadan kurtarıldı çaresi varsa windows size bildirecek yazıyo ve bilgisayar kastığında oluyo mesele 15 20 dakika önce mavi ekran verdi ben windows 7 kullanıyorum hamachi programı var ve silinmiyor ne yapmalıyım bu konuda bir bilginiz varsa bana iletirseniz çok memnun olurum teşekkürler

K

Krepster

SDN Okuru
Chkdsk programini calistirin hatayi duzeltiyorsa duzeltir bende duzeldi