Mavi ekran hata acilen yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bkm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bkm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar windows um tam açılırken 4 kutu yanyana gelip kareyi oluşturmadan mavi ekran 1 saniyeliğine gelip gidiyor ve bilgisayar kendine res atıyo. bu olayda şöyle başladı. partition magic 8.0 adlı programı yükledim. bu program disk bölmeye yarıyor(muş). daha sonra bi kaç şey sordu evet diyip geçtim. ne sorduğunu hatırlamıyorum. bu arada program uyumsuzluk sorunu veriyordu geçtim onları. baktım hata veriyor program açılmıyor bende kaldıriyim dedim. demez olaydım ki kaldır tuşuna bastım birkaç saniye geçti mavi ekranı verip res attı. olay böyle. başlattığımda bilgisayarı başlangıç hata çözümleme diye win7 nin bir kurtarıcısı çıkıyor.ama bu da hiç bi işe yaramıyor. formatlamadan nasıl eski haline döndürebilirm arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

not: sistem geri yüklemede ne hikmetse hata veriyor sürekli yeniden deneyin diyor çalışmıyor.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
temiz bi format gerekecek sanırım =)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Tam bir disk hatası vermiş. Çözüm olarak aklıma tek gelen bir live cd bulman. Bu cd den çalışabilir bir linux sürümü olabilir, bir windows sürümü olabilir. Onu kullanarak dosyaları yedekle sonra temiz bir format at. Ayrıca kullandığın programı kırmak için kullandığın araç (adını söylemeye gerek yok) virüslü de olabilir o kurulum dosyasından da tamamen kurtul. Kolay gelsin.

bkm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam bir disk hatası vermiş. Çözüm olarak aklıma tek gelen bir live cd bulman. Bu cd den çalışabilir bir linux sürümü olabilir, bir windows sürümü olabilir. Onu kullanarak dosyaları yedekle sonra temiz bir format at. Ayrıca kullandığın programı kırmak için kullandığın araç (adını söylemeye gerek yok) virüslü de olabilir o kurulum dosyasından da tamamen kurtul. Kolay gelsin.

ayriyetten ubuntu kuruluydu zaten makinamda dosyalarımı yedekledim. ancak bi şekilde windows kurtarılması gerekiyo bi yolu vardır öle umuyorum yani:D biraz daha beklemekte fayda var belki birinden çıkar. düşüncelerin içinde teşekkürler.

darkerx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı hata bendede vardı ama çözümü nü buldum bios tan sata raid none yaparsan sorun düzeliyor.. biostan onboard device seçeneklerinde bulabilirsin.internette tomhardware da yazmışlardı baza ana kartalarda bu tarz sorunlar varmış. bende bir denemekte fayda var

bkm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı hata bendede vardı ama çözümü nü buldum bios tan sata raid none yaparsan sorun düzeliyor.. biostan onboard device seçeneklerinde bulabilirsin.internette tomhardware da yazmışlardı baza ana kartalarda bu tarz sorunlar varmış. bende bir denemekte fayda var

bende öyle bir seçenek yok. bahsettiğin seçeneğin ne iişe yaradığını söylersen belki ona benzer bişi bulabilirim. sata ile ilgili tek bişi var o da "sata mode" seçenekleride "AHCI" ve "ATA"

dell N4030

darkerx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biosa gir ordan Integrated Peripheals gir orda Onboard chip sata veya Onchip Sata var. ordan sata-ıde-ata-none-raid gibi seçenekler var.ordan none yada raid se sata yaparsan sorun düzelir.Tabi seçenekler biosa göre değişiklik gösterebilir.

bkm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biosa gir ordan Integrated Peripheals gir orda Onboard chip sata veya Onchip Sata var. ordan sata-ıde-ata-none-raid gibi seçenekler var.ordan none yada raid se sata yaparsan sorun düzelir.Tabi seçenekler biosa göre değişiklik gösterebilir.

maalesef benim biosumda olanlarla söylediklerin arasında en ufak bi benzerlik yok.