Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Matematik Öğrencisiyim ve Programlama İşini Öğrenmek İstiyorum
Bu sene matematik bölümü okumaya başlayacağım ve hobim olan bilgisayarlar ile ilgili birşeylerde uzmanlaşmak istiyorum. Ben de yazılımcılık üstünde ilerlemeye karar verdim. Sizce tek başıma öğrenirken bu işi nasıl bir yol haritası çizmeliyim?
temel olarak bir programlama dilini öğrendikten sonra bol bol uygulama yaparak kendini geliştirebilirsin. ne kadar kursa gitsen de belirleyici olan geliştirdiğin uygulamalardır.
Zaten istemekle işin yarısını bitirmiş oluyorsun(laf olsun diye değil gerçekten yazılım işi böyle) Yalnız şöyle bir şey var ne alanda yazılım geliştireceksin buna karar vermelisin çünkü programlama dilleri bundan dolayı kendileri arasında farklılık var ( daha doğrusu programlama işini kolaylaştırmak için var örneğin Assembly ile biraz araştırma yaparsan görürsün ).Şu şekilde sana söyleyeyim (web programlama ile uğraşmayacağını düşünerek) ilk başta C dilini öğrenmen iyi olur öğrendikten sonra C++ ve Java dillerine biraz daha yakın hissedeceksin kendini ,en azından bende öyle , daha sonra da Android Programlama işine de girebilirsin ama öncelikle kendine yeterli donanımı hazırlamalısın gerekli IDE leri kurmak, (eğer (windows için)notepad de kodu yazıp daha sonra da derlemek istemiyorsan) gerekli kitapları almalısın (dilleri öğrenmek için ayrıca websitelerinden de yararlanabilirsin eğer ingilizcen (iyi seviyede ise ki dil seviyen bence iyi olmalı da programlama için çünkü programlama da kaydadeğer bilgilerin bir çoğu yabancı sitelerde en azından ben türk sitelerinde pek rastlamadım )varsa MIT deki dersleri de dinleyebilirsin) en önemlisi sakin kafaya sahip olmalısın programlama için sinirli olduğunda bilgisayarın başına oturma ,başıma bu tarzda olay başıma geldiği için söylüyorum En önemlisi hemen her gün uğraşmalısın. Ayrıca kod yazarken kesinlikle hazır kod kullanmamalısın.
her zaman söylediğim gibi ilk olarak scheme programlama dilini öğren daha sonra c dilini ve en son olarakta c++ öğren..ardından istediğin programlama dilini öğrenebilirsin ki zaten hepsi sana çok kolay gelecek..burada scheme ile mantığın problem çözme algoritma kurma yeteneğin gelişecek c ile profesyonelleşeceksin fakat c zor bir dildir asla pes etme sonunda bütün kapıların açıldığını göreceksin. c tüm kilitleri açabilen bir anahtardır.
öncelikle bende ege matematik öğrencisiyim 4-5 senedir . tercih yaparken 3.sınıfta opsiyonlara ayrılabileceğin bir üniversitede misin? eger öyleyse zaten pascal,fortran,c++,c#, visual hatta sparks bile göreceksin. hatta görmekle kalmayıp güzel , tatlı bir çile de çekeceksin
şayet değilsen de çok kafana takma.bir matematikçinin algoritma mantığını kavraması çok da zor değil (tabi yeteneğin varsa). kendini geliştirerek bile harikalar yaratabilirsin.benim birçok arkadaşım yazılım şirketlerinde çalışıyorlar şu anda.
öncelikle bende ege matematik öğrencisiyim 4-5 senedir . tercih yaparken 3.sınıfta opsiyonlara ayrılabileceğin bir üniversitede misin? eger öyleyse zaten pascal,fortran,c++,c#, visual hatta sparks bile göreceksin. hatta görmekle kalmayıp güzel , tatlı bir çile de çekeceksin
şayet değilsen de çok kafana takma.bir matematikçinin algoritma mantığını kavraması çok da zor değil (tabi yeteneğin varsa). kendini geliştirerek bile harikalar yaratabilirsin.benim birçok arkadaşım yazılım şirketlerinde çalışıyorlar şu anda.