Matematik İle Nasıl Baş Edilir ?

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Merhaba Arkadaşlar,

Matematiğe kafam hiç basmıyor arkadaşlar çalışmaya başlıyorum ıhlıyo kafam zorluyo nıh olmuyo ne yapmalıyım temel'den gidiyorum fakat yine zorlanıyorum bu matematik ile nasıl baş edicem ?

Matematiğe Başlıyorum Böyle Oluyor :

Al işte benim matematiğimin özeti:

tenor.gif

Böyle olupta başarıya ulaşan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
Merhaba Arkadaşlar,

Matematiğe kafam hiç basmıyor arkadaşlar çalışmaya başlıyorum ıhlıyo kafam zorluyo nıh olmuyo ne yapmalıyım temel'den gidiyorum fakat yine zorlanıyorum bu matematik ile nasıl baş edicem ?

Ekli dosyayı görüntüle 99711

Oo matematik en iyi dersim olimpiyatlara falan katıldım bu sene

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Matematikle aram hep iyi. yararı olur mu bilmem ama şöyle tavsiye veriyim.
Matematiği geometriyi gazete bulmacası gibi görürüm hep. Çözdükce zevk alırım sonucu nasıl çıkacak çözüme nasıl giderim diye kafa patlatirim hep. Böyle görmeye calisirsan belki işine yarar.

Birde hocalara geldik gibi bir kanaldan konuyu dinleyip soru çözümlerini dinleyip kendiniz ugrasabilirsiniz aynı sorularla. Sonrasında da kendi sorularinizla

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303
Merhaba Arkadaşlar,

Ekli dosyayı görüntüle 99711

Matematik in formalitesi çok soru cozen,çalışan her zaman matematikte kazanıyor çok çalışmanıza rağmen bir şey yapamiyorsaniz kafanız matematike basmıyor demektir

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Matematikle aram hep iyi. yararı olur mu bilmem ama şöyle tavsiye veriyim.
Matematiği geometriyi gazete bulmacası gibi görürüm hep. Çözdükce zevk alırım sonucu nasıl çıkacak çözüme nasıl giderim diye kafa patlatirim hep. Böyle görmeye calisirsan belki işine yarar.

Birde hocalara geldik gibi bir kanaldan konuyu dinleyip soru çözümlerini dinleyip kendiniz ugrasabilirsiniz aynı sorularla. Sonrasında da kendi sorularinizla

Aram çok kötü Matematik ile bildigin benim berbat 2 dk düşünemiyorum yetenek olması lazım buna eminim.O bende yok yokk.

_MusTy_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,303

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Ben 3 okul değiştirdim 3 undeki matematik hocası da benim matematigimi övdü ama çalışman gerek dedi o potansiyeli tamamıyla kullanmak lazım yani dolayısıyla yetenekle bitmiyor iş çalışmak la bitiyor

Ben 1 okulda okudum içine eşşek soktular hayvan koridorlarda geziyordu bizim okulda sen düşün.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Aram çok kötü Matematik ile bildigin benim berbat 2 dk düşünemiyorum yetenek olması lazım buna eminim.O bende yok yokk.
Zorunluluk hissi ve zaman stresi daha çok pes etmenize neden olur o yüzden uzak durun.Kendi motivenizi artırmaya çalışın. Örneğin sözel derslerde nasıl daha çok zevk alıyorsanız aynı şekil zevk almaya çalışın. Matematikle felsefe birbirine benzetebileceğiniz derslerdir. Eğlence olarak görmeye çalışın zamanla daha çekilebilir hal alacaktır. Yetenek ve beyin yapısı ile ilgili olsada çekilebilirliği insan kendisi belirler.

Sözel dersler gibi belli kalıplara oturtamayabilirsiniz. 10 soruyu 20 dk de çözmem lazım gibi.

Hani bir çok yöntem sunabiliriz ancak matematiğe önyargıyla bakarak deneyeceğiniz her yöntem hüsranla sonuçlanacak. Kendi yönteminizi bulup alışmanız için zaman tanıyın. Beyniniz yansın kulaklarınızdan ateş çıksın hatta buna sevinin. Üstüne daha çok gidin. Çünkü yapamayacağım dediğin her nokta daha önce ulaşamadığın bir noktadır.

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Zorunluluk hissi ve zaman stresi daha çok pes etmenize neden olur o yüzden uzak durun.Kendi motivenizi artırmaya çalışın. Örneğin sözel derslerde nasıl daha çok zevk alıyorsanız aynı şekil zevk almaya çalışın. Matematikle felsefe birbirine benzetebileceğiniz derslerdir. Eğlence olarak görmeye çalışın zamanla daha çekilebilir hal alacaktır. Yetenek ve beyin yapısı ile ilgili olsada çekilebilirliği insan kendisi belirler.

Sözel dersler gibi belli kalıplara oturtamayabilirsiniz. 10 soruyu 20 dk de çözmem lazım gibi.

Hani bir çok yöntem sunabiliriz ancak matematiğe önyargıyla bakarak deneyeceğiniz her yöntem hüsranla sonuçlanacak. Kendi yönteminizi bulup alışmanız için zaman tanıyın. Beyniniz yansın kulaklarınızdan ateş çıksın hatta buna sevinin. Üstüne daha çok gidin. Çünkü yapamayacağım dediğin her nokta daha önce ulaşamadığın bir noktadır.

Motive ettiğin için teşekkür ederim aslında mozart dinleyip denemek lazım bilimsel olarak bilişsel zekayı arttırıyormuş.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Çok soru çözüp farklı kalıplara aşina olmak faydalı olabilir. Ama yine de olmuyorsa yetenek ile de alakalı bir şey.

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Yeteneksizde yapabilen var mı ?
Bizim lisede (5 yıl oldu bitireli) sayısal ve eşitağırlık vardı. Sözel için kontenjan olmadığından ve sözelde çok meslek olmadığından tercih edilmezdi. Matematik yapanlar sayısalcı yapamayanlar eşitağırlıkcı oldu aralarında bayağıda avukat olan var. İster istemez matematik çözmüşler :D

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Bizim lisede (5 yıl oldu bitireli) sayısal ve eşitağırlık vardı. Sözel için kontenjan olmadığından ve sözelde çok meslek olmadığından tercih edilmezdi. Matematik yapanlar sayısalcı yapamayanlar eşitağırlıkcı oldu aralarında bayağıda avukat olan var. İster istemez matematik çözmüşler :D

Desene ister istemez bile çözüyorlar ben isteyerek de çözemiyorum.:):):)

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Yeteneksizde yapabilen var mı ?
Bence ihtiyacınız olanı yeteneğiniz olmasa da daha fazla çalışarak telafi edebilirsiniz.

Sınavlarda çıkan soru kalıpları bellidir. Genelde aynı kalıplar çıkar. Ama çok fazla konu olunca insan hangi kalıbın nasıl çözüldüğünü unutuyor haliyle. Sistematik tekrar gerekiyor.

Bir de motivasyon çok önemli. Matematiği severseniz çözmek istersiniz. Çözdükçe de motivasyonunuz artar. Bu motivasyonu belki güzel anlatan bir video veya öğretmen kazandırabilir.

Lisede bir çok kişiden matematiğim iyi olduğu halde ÖSS denemelerinde benden yüksek puan alanlar oluyordu. Farkımız şuydu: ben ondan daha yetenekli olabilirim belki ama onlar kadar çalışıp test çözmüyordum. Hatta hiç test çözmüyordum. Bu şekilde aradaki farkı kapatıyorlardı.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Desene ister istemez bile çözüyorlar ben isteyerek de çözemiyorum.:):):)
Aynen öyle ? tek sıkıntı bakış açın. Isteksizlik-yanlış cevap-bunalma-tembellik arasında bir kısırdonguye girmişsin. Biran önce çıkmaya bak hayat kısa sınav kapıda ?

Reaksiyon puanı
10,315
@SiberOptik sen kendini inandırmışsın bir kere: "Ben bunu başaramam" diye...
Edison elektriği bulmadan önce tam 2 bin deney yapmıştı.
1750. deneyi yaparken yine başarısızlığa uğradı. Yanında asistanlık yapan kişi ona, "Efendim olmuyor işte. Bunca deney yaptınız, başaramadınız. Siz bundan niye vaz geçmiyorsunuz?" dedi.

Edison tarihe geçen şu meşhur sözünü söyledi. "Demek ki kullandığımız bu 1750 metot ile yapılamayacağını öğrendik." Sonra bıkmadan usanmadan 250 deney daha yaptı.

Ve sonra ışıklar yandı SiberOptik!

Sadece kendini kandırmaktan vazgeç, önyargılarını bırak bi kenara... Ve koyul işine. Azim ve sabır.

Göreceksin ışıklar er-geç yanacaktır. :) ?

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
@SiberOptik sen kendini inandırmışsın bir kere: "Ben bunu başaramam" diye...
Edison elektriği bulmadan önce tam 2 bin deney yapmıştı.
1750. deneyi yaparken yine başarısızlığa uğradı. Yanında asistanlık yapan kişi ona, "Efendim olmuyor işte. Bunca deney yaptınız, başaramadınız. Siz bundan niye vaz geçmiyorsunuz?" dedi.

Edison tarihe geçen şu meşhur sözünü söyledi. "Demek ki kullandığımız bu 1750 metot ile yapılamayacağını öğrendik." Sonra bıkmadan usanmadan 250 deney daha yaptı.

Ve sonra ışıklar yandı SiberOptik!

Sadece kendini kandırmaktan vazgeç, önyargılarını bırak bi kenara... Ve koyul işine. Azim ve sabır.

Göreceksin ışıklar er-geç yanacaktır. :) ?

Üstad acayip bi moral geldi dehşetül vahşet bir yazı olmuş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence ihtiyacınız olanı yeteneğiniz olmasa da daha fazla çalışarak telafi edebilirsiniz.

Sınavlarda çıkan soru kalıpları bellidir. Genelde aynı kalıplar çıkar. Ama çok fazla konu olunca insan hangi kalıbın nasıl çözüldüğünü unutuyor haliyle. Sistematik tekrar gerekiyor.

Bir de motivasyon çok önemli. Matematiği severseniz çözmek istersiniz. Çözdükçe de motivasyonunuz artar. Bu motivasyonu belki güzel anlatan bir video veya öğretmen kazandırabilir.

Lisede bir çok kişiden matematiğim iyi olduğu halde ÖSS denemelerinde benden yüksek puan alanlar oluyordu. Farkımız şuydu: ben ondan daha yetenekli olabilirim belki ama onlar kadar çalışıp test çözmüyordum. Hatta hiç test çözmüyordum. Bu şekilde aradaki farkı kapatıyorlardı.

Yetenek olmasada çalışarak iyi yerlere gelebiliyorsun diye anladım.:)

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Bu matematik insana değil işlemciye bile zor geliyor normel çekirdek testinde 60 derecede çalışan işlemci fpu yani matematik hesaplama birimini açtığın zaman 80 derecelere ulaşıyor yanınızda yangın tüpü yoksa çokta zorlamamak lazım kafayı.