Masaüstü'nden Dizüstü'ne bağlantı ?!?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zacura
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zacura

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende bir masaüstü bilgisayar ile bir dizüstü bilgisayar var.Ben bu ikisinden karşılıklı oyun oynamak istiyorum.Bu bağlantıyı sağlamak için sadece tek bir ethernet kablosu yeterli mi?Değil ise nasıl arada bir ağ kurup ta ikisinden karşılıklı oyun oynayabilirim?şimdiden teşekkürler..

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tek kablo yeterli değil. ekleme: yanlış biliyormuşum :D yeterli diyorlar :)
Ağ kurman gerekiyor.
Elinde bir modem varsa bunu basitçe yapabilirsin. Yoksa router gerekiyor. Ki zaten modem router işlevini görebiliyor.

Bilgisayarların aynı modeme bağlı olması yeterli.

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sadece ethernet kablosu yeterli, cross bağlantı ile iki bilgisayarı birbirine bağlayabilirsin.

Veya, dizüstü bilgisayarında wireless var olarak kabul ediyorum, masaüstü bilgisayarın için bir tane wireless pci kart veya wireless usb dongle alarakta ağ kurabilirsin.

greystone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet sadece eternet kablosu yeterli ancak eğer swich modem v.s. bir araçla değilde direk birbilerine takacaksan ipleri manuel yapman gerek otomatik birbirini görmez

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bende bir masaüstü bilgisayar ile bir dizüstü bilgisayar var.Ben bu ikisinden karşılıklı oyun oynamak istiyorum.Bu bağlantıyı sağlamak için sadece tek bir ethernet kablosu yeterli mi?Değil ise nasıl arada bir ağ kurup ta ikisinden karşılıklı oyun oynayabilirim?şimdiden teşekkürler..

Ikiside kablosuz olarak ayni network uzerine bagliysa zaten birseye gerek yok.
Ikisinde de kablosuz baglanti var ise ( usb, pcmcia, dahili kart ) bunlar arasinda direkt baglanti kurabilirsin.
Yada arkadaslarin dedigi gibi UTP kablosu veya USB kablo.