Masaüstü tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan omus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben masaüstü bilgisayar almayı düşünüyorum intel core i7 şu an favorim:thumbup1: farklı tavsiyeler varsa lütfen bilgilendirin :unsure:ayrıca experin özellikleri isteğime uygun bir bilgisayarını buldum :biggrin:hem marka olarak hem de özellik olarak tavsiyelerinizi bekliyorum.monitörsüz fiyatı 1.600 tl.sizce fiyatı uygun mu?
bir de işlemci serileri ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız çok iyi olur
[TABLE="class: leftAlign, width: 904"]
[TR]
[TD]İşlemci Teknolojisi[/TD]
[TD]Intel® Core™ i7[/TD]
[/TR]
[TR="class: rowBackground3, bgcolor: #FFFFFF"]
[TD]İşlemci Numarası[/TD]
[TD]i7 2600[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Hızı[/TD]
[TD]3.4 Ghz[/TD]
[/TR]
[TD]Hafıza (RAM) Kapasitesi[/TD]
[TD]8 GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Ön Bellek[/TD]
[TD]8 MB[/TD]
[/TR]
[TD]Hafıza (RAM) Tipi[/TD]
[TD]DDR3[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hafıza Bus Hızı[/TD]
[TD]1333 MHz[/TD]
[/TR]
[TD]Sabit Disk Kapasitesi[/TD]
[TD]1 TB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]HD I/O[/TD]
[TD]SATA[/TD]
[/TR]
[TD]Ekran Kartı Hafızası[/TD]
[TD]2 GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]VGA Chipset Markası[/TD]
[TD]ATI[/TD]
[/TR]
[TD]VGA Chipset Modeli[/TD]
[TD]HD6390[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Optik Sürücü[/TD]
[TD]DVD±RW[/TD]
[/TR]
[TD]Card Reader[/TD]
[TD]var[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşletim Sistemi[/TD]
[TD]Win 7 Home Premium Tr[/TD]
[/TR]
[TD]Ekran Kartı Tipi[/TD]
[TD]Paylaşımsız Hafıza[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Markası[/TD]
[TD]INTEL
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

EXPERT21

Asistan
Reaksiyon puanı
2
toplama değil sanırım bu her hangi bir markanın ürünü veya casperde olabilr :D

omus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet experin bilgisayarı ve ben bilgilerim kadarıyla iyi buldum ama dediğim gibi seriler hakkında çok az şey biliyorum exper ile ilgili ya da herhangi bir şeyle ilgili öneriniz varsa lütfen paylaşın

omus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki teşekkürler önerini bekliyorum. bu arada eksiği anlayamadım donanımdaki eksik nerede?

kayaomer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sağ ol zebanisalo. Hem benim hem omus'un sistemini topluyorsun.

omus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardımın için çok teşekkürler

EXPERT21

Asistan
Reaksiyon puanı
2
dostum sadece ekran kartın kötu burda yoksa bilgisayarda herhangi bir donanımsal sorun yok experin kasalarıda okadar ahım şahım değil yanii 10 çekirdek olsada expert fazla bişey bekleme ayni durum casper içinde geçerli

omus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasa olarak ne tavsiye edersin ve ekran kartı kaç olmalı?

EXPERT21

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kasa olarak gigabytenin kasası çok sağlamdır 720 wattlık kasalarını bulabilirsin ekran kartı olarakta ..seri olarak yazayım ben size
ati (amd) 4870 5850 5770 6790.6850 .6950 ( en son ihtimal 5750) bu uzantılardan aşağıya kessinlikle tafsiye etmiyorum ati modellerinde
nvidiada ise (550ti 560ti 570 480 460 450gt ( 9800gt en son seçenek ) vs bunların alt modellerinide kessinlikle tafsiye etmiyorm
full hd oyun oynamak istiyorum diyorsan 480gt 580gt 590 baya pahallı bunun yerine 6950 -70 alabilirsin bu 3 kartla sıkılmadan oyun oynayabilirsin :D

EXPERT21

Asistan
Reaksiyon puanı
2
mariodan kastı crysis 2 vs demek istemiştir normal ayarlarda

---------- Post added at 02:22 ---------- Previous post was at 02:19 ----------

Bununla anca mario oynarsın.hemen sana da sistem topluyacam.
yani senin sistemi merak ediyoruz yarım saati geçti 10 sistem topladık gel nerdeysen dön :D

omus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önerilerini dikkate alıcam teşekkür ederim ama ben toplama bilgisayar olarak çok uyumlu bir şey yapamayacağım için ve parçaları bulmakta sıkıntı olacağı için hazır markalara baktım.intel core i7 en başarılısı olduğu için onu düşünüyodum bunla uyumlu olarak exper iyi gibi gelmişti ama dediğim gibi çok az şey biliyorum ve bunlarla toplama yapmak bile sıkıntı olacak gibi geliyor. ben ev bilgisayarı olarak hem hızlı hem de oyunları kaldırabilecek bir model bakıyorum. bu konuda nasıl bir bilgisayar öneriyorsunuz?sizce mutlaka toplama mı olmalı?

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aerocool strike x 550w 195Tl,gigabyte ga-870a-ud3 244,amd phenom II X6 1055T 2.8GHZ 335tl,gskill 2x2gb ripjawsX 1600mhz 1.5v cl9 105Tl,Msi twin frozr II HD6870 410,samsung hd502hj 500gb 2 adet 160tl(aldıktan sonra raid 0 yapılacak.)cooler master hyper 212 plus işlemci soğutucu 70tl,toplam 1520 olması lazım.bu ekran kartıyla her oyunu neredeyse tam ayarda açarsın full hd olarak.işlemci 3.5 e o.c yap.ekstra sessiz ve kaliteli fan yazdım.kasa zaten mükemmel ötesi.kasanın içinde gelen powerda bileşenlerin voltaj dalgalanmasında koruyan teknoloji vardır vs vs.parçaları araştırın ne kadar kaliteli sistem olduğunu anlarsınız.anakart,işlemci,kasa,hdd teknobiyotikten, ram vatan,soğutucu hepsiburada dan.hadi hayırlı olsun.i7 lerle arasında gözle görülür fark yoktur,hatta sisteme abandığınız zaman i7 ye göre daha randımanlı çalışır.Bir de samsung sh-223c sata dvd rw.1570 falan ediyor böyle.

boikot

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende toplarım internet üzerinden güzel bir sistem ama makinenin fiyatı 6 bin tl yi geçer önemli olan sistem toplamak değil bütçene göre en uygun sistemi almak sonuçta konsol değilki bu bütün oyunları oynayabileceğin oyun oynamak istiyorum diyorsan bence hiç bilgisyara bulaşma git bir tane konsol al derim

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kesinlikle toplama derim.senin verdiğin örnek pc deki gibi sadece işlemci iyi gerisi berbat özellikle ekran kartı kasa falan.adamlar hala oyun pc lerine bile sadece işlemciyi iyi koyuyor.gerisi rezalet.yazdığım parçaları iyi araştır aradaki farkı az da olsa anlarsın.

omus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistem çok iyi duruyor(pek özelliklerini bilmesem de ustaca hazırlandığı belli) ve gerçekten çok kullanışlı olacak gibi ama ben bu parçaları nasıl toplayabilirm? internet üzerinden toplayıp bilgisayardan anlayan birine monte ettirmem mi gerekir?

---------- Post added at 02:36 ---------- Previous post was at 02:29 ----------

zebaniselo çok teşekkürler yardımın için boikot sen yanlış anladın benim amacım piyasadaki tüm oyunları oynamak değil çoğuyla da işim olmaz ama bir bilgisayar alıyorken iyi donanımı olması ve kullanışlı olması için öyle söyledim