Masaüstü pcme su döküldü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xHAHE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xHAHE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Direk konuya gireceğim.

Evde otururken masaüstü pcme su döküldü ve suyun kasanın içinde girebiliceği tek yer kasanın üstündeki süzgeç ve usblerin bulunduğu yer. Su süzgeç kısmına usblerin olduğu yere ve pc açma tuşuna döküldü. Su dökülünce tuşuna bastım ve pc açıldı daha sonrasında tüm fişleri çıkardım ve kuruttum (Saç kurutma makinesi ile soğuk ve sıcak ayarlarda karışık bir şekilde ve bezle) daha sonra elektriğe bağladım fakat pc nin her hangi bir aksamı çalışmadı. Pcm üst düzey sayılabilicek bir bilgisayar. Şu an tekrar elektrikden çıkardım ve kurumaya bıraktım sizce bir sorun olur mu, açılır mı?

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Su dökülme durumunda pc'yi çalıştırmamanız gerekir. Veya açıkken hemen güçten kesmeli. Su iletken olduğundan dolayı kısa devre yaptırmış olabilir. Anakart gitmiştir büyük ihtimal. Çalışması zor gibi, bence garantiye verin ama sıvı teması derseniz kullanıcı hatası derler. Başka bir durum söyleyin belki anlaşılmaz.

xHAHE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar toplama bilgisayar

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Toplama olsun. Anakart markası hangi firmanınsa onun servisi ile iletişime geçin. Garanti belgesi elbet vardır.

xHAHE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizce biraz bekleyip ona göre hareket edeyim mi?

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Sizce biraz bekleyip ona göre hareket edeyim mi?
İyice kuruttuğunuzdan emin olup son kez deneyebilirsiniz. Ama ne kadar beklerseniz o kadar kötü olur. Garanti dolmadan evvel gönderin servise.

Stalker06

Asistan
Reaksiyon puanı
32
Direk konuya gireceğim.

Evde otururken masaüstü pcme su döküldü ve suyun kasanın içinde girebiliceği tek yer kasanın üstündeki süzgeç ve usblerin bulunduğu yer. Su süzgeç kısmına usblerin olduğu yere ve pc açma tuşuna döküldü. Su dökülünce tuşuna bastım ve pc açıldı daha sonrasında tüm fişleri çıkardım ve kuruttum (Saç kurutma makinesi ile soğuk ve sıcak ayarlarda karışık bir şekilde ve bezle) daha sonra elektriğe bağladım fakat pc nin her hangi bir aksamı çalışmadı. Pcm üst düzey sayılabilicek bir bilgisayar. Şu an tekrar elektrikden çıkardım ve kurumaya bıraktım sizce bir sorun olur mu, açılır mı?
aslında çözümü en azından arızalanan parçayı bulmak kolay ama tehlikeli kötü örnek olmamak adına mahallenizdeki güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürmenizi tavsiye ederim.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
aslında çözümü en azından arızalanan parçayı bulmak kolay ama tehlikeli kötü örnek olmamak adına mahallenizdeki güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürmenizi tavsiye ederim.
Mahalledeki bilgisayarcı parçaya müdahale ederse garanti dışı kalır. En mantıklısı servis bence. Elindeki bulgurdan da olur.

Stalker06

Asistan
Reaksiyon puanı
32
Mahalledeki bilgisayarcı parçaya müdahale ederse garanti dışı kalır. En mantıklısı servis bence. Elindeki bulgurdan da olur.
hocam müdahiliyet için değil tespit için toplama bilgisayardan bahsediyoruz sağlıklı parçalarıda servise yollamanın anlamı yok sorunu tespit eder. ardından sıkıntılı parçaya servis yolu gözükür.tabi bu nacizane kendi düşüncem.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
hocam müdahiliyet için değil tespit için toplama bilgisayardan bahsediyoruz sağlıklı parçalarıda servise yollamanın anlamı yok sorunu tespit eder. ardından sıkıntılı parçaya servis yolu gözükür.tabi bu nacizane kendi düşüncem.
Evet o olabilir. Müdahale edilmediği sürece.

xHAHE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aradan belli bir süre geçti hiç bir şeye dokunmadım ve şu an pc yi denemek için tuşuna bastım çalıştı. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fakat şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım ekran kartımın fanları dönmüyor ve arada "tısss" diye bir ses geliyor kasadan

Son düzenleme:

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Aradan belli bir süre geçti hiç bir şeye dokunmadım ve şu an pc yi denemek için tuşuna bastım çalıştı. :)

Fakat şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım ekran kartımın fanları dönmüyor ve arada "tısss" diye bir ses geliyor kasadan
Biraz zorlayın oyun falan açın ekran kartı sıcaklığı artınca dönecek mi kontrol edin.

xHAHE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz zorlayın oyun falan açın ekran kartı sıcaklığı artınca dönecek mi kontrol edin.
Ekran gelmiyor samsung monitör kullanıyorum, Lütfen Kabloyu Kontrol Edin : HDMI yazısı çıkıyor

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Ekran gelmiyor samsung monitör kullanıyorum, Lütfen Kabloyu Kontrol Edin : HDMI yazısı çıkıyor
Kasa çalışır halde mi ? Ekran kartını çıkartıp anakarttan bağlayıp deneyin. Ekran kartı pert olabilir.

xHAHE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasa çalışır halde mi ? Ekran kartını çıkartıp anakarttan bağlayıp deneyin. Ekran kartı pert olabilir.
Kasa çalışıyor fanlar vs dönüyor. Anakartım onboard yapabilmemi izin vermiyor..

Kasa çalışıyor fanlar vs dönüyor. Anakartım onboard yapabilmemi izin vermiyor..
şu an sadece bekliyorum belki kurutamamışımdkr iyice diye ama yarın garantiye gidecek gibiyim