Masaüstü hdd sini laptopta kullandim (destek)

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
ARKADAŞLAR MERHABA BAŞLIKTA BELİRTTİĞİM GİBİ MASAÜSTÜ HDD SİNİ LETTOPA BAGLADIM ANCAK YARDIMA İHTİYACIM VAR

Toshiba NB-520 Lettopumun HDD si darbe sonucu bozulunca sınırları zorlayıp bu işlemi yaptım :laugh::laugh:

Yaptıgım İşlemler:
1-Sata kablosunu dıs cercevesini lettopun anakartına girecek şekilde dişlere zarar vermeden kestim.
2-Sata kablosunun bir ucunu masaüstü bilgisayarımın HDD sine diğer ucunu letopumun anakartındaki hdd girişine bagladım.
3-Masaüstü bilgisayarımdaki PSU nun 5V luk güç kablosunu hdd ye bagladım stabil olarak çalıştı.

Fakat ben istiyorumki Lettopta kullanmak için koca masaüstü kasasını yanımda gezdirmeyeyim lettoptan 5V enerji Alıp Rahat Edeyim Fakat Nasıl Yapabilirim Bilmiyorum yardımcı olurmusunuz ?

AyKqT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ARKADAŞLAR MERHABA BAŞLIKTA BELİRTTİĞİM GİBİ MASAÜSTÜ HDD SİNİ LETTOPA BAGLADIM ANCAK YARDIMA İHTİYACIM VAR

Toshiba NB-520 Lettopumun HDD si darbe sonucu bozulunca sınırları zorlayıp bu işlemi yaptım :laugh::laugh:

Yaptıgım İşlemler:
1-Sata kablosunu dıs cercevesini lettopun anakartına girecek şekilde dişlere zarar vermeden kestim.
2-Sata kablosunun bir ucunu masaüstü bilgisayarımın HDD sine diğer ucunu letopumun anakartındaki hdd girişine bagladım.
3-Masaüstü bilgisayarımdaki PSU nun 5V luk güç kablosunu hdd ye bagladım stabil olarak çalıştı.

Fakat ben istiyorumki Lettopta kullanmak için koca masaüstü kasasını yanımda gezdirmeyeyim lettoptan 5V enerji Alıp Rahat Edeyim Fakat Nasıl Yapabilirim Bilmiyorum yardımcı olurmusunuz ?

Merhaba işinize karışmak değil amaçım. Maddi durumunuz nedir bilmiyorum fakat bunlarla uğraşacağınıza 150 TL verip birtane 2,5İnç 320GB HDD alsanız daha iyi olmazmı. Hatta 120GB SSD yeter derseniz Notebook Performansınıda artıracaktır.
Crucial 120GB BX100 Serisi Sata 3.0 Internal SSD (Okuma 535MB / Yazma 185MB) - Vatan Bilgisayar

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Cevaplarınız için teşekkür ederim fakat zaten ileri zamanlarda SSD almayı düşünüyorum fakat şuanlık masaüstünün HDD si boş duruyordu değerlendirmek için denemek istedim merak işi birazda :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Cevaplarınız için teşekkür ederim fakat zaten ileri zamanlarda SSD almayı düşünüyorum fakat şuanlık masaüstünün HDD si boş duruyordu değerlendirmek için denemek istedim merak işi birazda :D

Fakat dün bu saatlerde bu yöntemi kullanıp internette dolasırken kapatmak için önce lettopu sonrada masaüstünün psu sunu kapattım tekrar açmak istediğimde HDD den hiçbirses vb birşey gelmedi sadece HDD nin üzerindeki kartın belli bir yeri aşırı derecede ısınıyor güç verince sizce yandımı ne oldu :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
O harddiski çalıştırmaya gücü yetmez laptobun bende çok denedim ama çalışmıyor.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
1yWqdB.jpg

7kn5vL.jpg

g50Eo0.jpg

Resimdeki kablolardan olursa işin rahat. Güç kablosu İDE SATA usb çevirici aparat ile istediğim hdd yi prizin bulunduğu yerde USB FLASH BELLEK gibi açıp güç verebiliyorum :mrgreen:

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
evet bu aparat güzel bir çözüm fakat ben yanımda ayrıca bir adaptör tasımak istemiyorum bunu yapmanın baska bir çözümü yokmu :D birde HDD olmadıgı için Live işletim sistemi kullanıyorum Usb ye UBUNTU Kurdum ondan giriyorum bildiğiniz güzel live işletim sistemi varsa önerebilirmisiniz :D

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Tesekku ederim deneyeceğim :biggrin: zaten elimdeki 3.5 luk hdd yi de yaktıgım için mecbur yeni hdd yolu gözüktü bana yalnız sormak istediğim birşey var her
HDD takılan cihaza onu söküp SSD takılabilirmi ben SSD istiyorum ama ?

Reaksiyon puanı
16,128
Tesekku ederim deneyeceğim :biggrin: zaten elimdeki 3.5 luk hdd yi de yaktıgım için mecbur yeni hdd yolu gözüktü bana yalnız sormak istediğim birşey var her
HDD takılan cihaza onu söküp SSD takılabilirmi ben SSD istiyorum ama ?
ssd takabilirsin.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
teşekkür ederim bu ürünü denicem fakat neden 30-60 gb işe yaramaz dediniz alan bakımındamı yoksa baska problem çıkarabiliyorlarmı yada HDD-SSD hangisi daha verimli aydınlatabilirmisiniz birkere alıp çöpe atmak istemiyorum şimdiden teşekkurler

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
teşekkür ederim bu ürünü denicem fakat neden 30-60 gb işe yaramaz dediniz alan bakımındamı yoksa baska problem çıkarabiliyorlarmı yada HDD-SSD hangisi daha verimli aydınlatabilirmisiniz birkere alıp çöpe atmak istemiyorum şimdiden teşekkurler

SSD HDD'ye gore cok daha verimli ama tuzlu tabi. Gonul isterdi 1-2 TB'lik SSD ler almak ama cuzdan el vermiyor. :P
30-60GB olanlar boyut olarak fazla dusuk. En az 120 GB'lik bir SSD almakta fayda var.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
peki tesekkur ederim 120 lik bi SSD yolu gözüktü ozaman:biggrin: