Masaüstü Ekran Kararma Sorunu

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Arkadaslar birkaç gundur masaustu bilgisayarimda bir sorun yaşıyorum.
Örneğin herhangi bir oyun lol olsun steamdan olsun aciyorum oynarken monitör karariyor ışığı turuncu yanıyor sanki bilgisayarı algilamiyor. Ancak bilgisayari dugmesinden kapatip açınca duzeliyor.

Mouse klavye ye bassam dahi geri gelmiyor görüntü isletim sistemim wind 8.1 ancak bu sorunu 2 gun onceye kadar yasamiyordum neden olabilir çözümü nedir,?
Yardimlarinizi bekliyorum

M.Z.A

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence aşırı ısınma sonucu olabilir

- - - Mesaj Güncellendi - - -

benim arkadaşımda da var ondaki de ilk açınca zor açılıyor yani açık gibi görünüp bekliyor

arkadaşım bana dediki o açılınca ısınması gerekiyormuş öyle dedi

genelde bu tüplüler eskidikçe sorun çıkarır

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
bence aşırı ısınma sonucu olabilir

benim arkadaşımda da var ondaki de ilk açınca zor açılıyor yani açık gibi görünüp bekliyor

arkadaşım bana dediki o açılınca ısınması gerekiyormuş öyle dedi

genelde bu tüplüler eskidikçe sorun çıkarır
Oyun dışında sıkıntı olmamasi garip bakalim bir ara sifirlayayim bilgisayarı

M.Z.A

Asistan
Reaksiyon puanı
0
belkide dediğim gibi aşırı ısınmadan yada aşırı zorlanmadan olabilir

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Bugun gene ayni sorun arkadaslar normal bilgisayar acikken hicbir sıkıntı yok oyuna girince ekran sönüyor turuncu yaniyor mouse ve klavye de işlemiyor

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Aylar sonra bilgisayar basina gectim sorun halen devam ediyor lol oynuyorum bir sure oynadiktan sonra ekran karariyor sadece sesi geliyor reslemeden gelmiyor kendine

ugur204

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun şuan kullandığım masaüstü bilgisayarımdada var jireaiya sırf bu yüzden yeni bir pc toplama kararı aldım :)

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Driverleri güncelledim, kasayi temizledim, oyunu sildim tekrar yukledim çözüm olmadı bir cizirti ile ekran gidiyor kasa da kilitleniyor sanırım çözümü yok

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Driverleri güncelledim, kasayi temizledim, oyunu sildim tekrar yukledim çözüm olmadı bir cizirti ile ekran gidiyor kasa da kilitleniyor sanırım çözümü yok

Donanım özelliklerini yazar mısın ustam powersupply yetersiz olabilir ben sana çözüm bulucam

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Donanım özelliklerini yazar mısın ustam powersupply yetersiz olabilir ben sana çözüm bulucam
Pentium Dual core 2.5 ghz islemci
4 gb ram
Nvidia geforce 9400 gt ekran karti 1gb di sanirim
Wind 8.1 pro 64 bit var bir de gördüğüm bu çok anlamıyorum bilgdan

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Pentium Dual core 2.5 ghz islemci
4 gb ram
Nvidia geforce 9400 gt ekran karti 1gb di sanirim
Wind 8.1 pro 64 bit var bir de gördüğüm bu çok anlamıyorum bilgdan

Güç kaynağın zaten 230w olsa bile yeterli bu sisteme. Yapacağın şeyleri tek tek söyleyeyim mutlaka çözüme ulaşırsın. Başka bir powersupply ile denemek, ekran kartını anakartından çıkarıp vga kablosunu (monitör kablosunu) onboarda yani anakartın mavi giriş yerine takmak. Mümkünse başka ekran kartıyla değiştirmek. Başka monitörle denemek.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Güç kaynağın zaten 230w olsa bile yeterli bu sisteme. Yapacağın şeyleri tek tek söyleyeyim mutlaka çözüme ulaşırsın. Başka bir powersupply ile denemek, ekran kartını anakartından çıkarıp vga kablosunu (monitör kablosunu) onboarda yani anakartın mavi giriş yerine takmak. Mümkünse başka ekran kartıyla değiştirmek. Başka monitörle denemek.
Hocam oyle bir anlatmisinizki begenmekten baska bir sey elimden gelmedi bu arada son zamanlarda sadece oyunda degil çok yuklenince de boyle yapmaya basladi :D ben de pek anlamiyorum bilgdan

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hocam oyle bir anlatmisinizki begenmekten baska bir sey elimden gelmedi bu arada son zamanlarda sadece oyunda degil çok yuklenince de boyle yapmaya basladi :D ben de pek anlamiyorum bilgdan

Anlıyorum. Peki kendini kapattığı zaman biosta bir uyarı veriyor mu çünkü powersupply arızalı olabilir verdiği güç stabil olmayabilir. Gücü dalgalı verdiği zaman sıkıntı çıkarır. Yakınlarınızda bilgisayarı olan arkadaşlarınızla deneme amaçlı parça takası yapsanız iyi olur sorunu kendiniz çözmüş olursunuz bende burdan yardımcı olurum

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Anlıyorum. Peki kendini kapattığı zaman biosta bir uyarı veriyor mu çünkü powersupply arızalı olabilir verdiği güç stabil olmayabilir. Gücü dalgalı verdiği zaman sıkıntı çıkarır. Yakınlarınızda bilgisayarı olan arkadaşlarınızla deneme amaçlı parça takası yapsanız iyi olur sorunu kendiniz çözmüş olursunuz bende burdan yardımcı olurum
Bilgisayarcı kuzenim onunla denerim kaptan dediklerinizi o zaman :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Diyor ki ekran kartını bilgisayardan çıkart koy kenara, ekran kartına taktığın VGA kablosu varya böyle 2 tane vidası var sıkıyorsun hah işte o kabloyuda Anakartın vga kablo giriş kısmına tak yani kasanın arkasında oluyor o giriş 1 tane olucak görüceksin zaten.

Oraya takıp ekran kartı olmadan oyunu oyna sorun düzelmişse ekran kartın bozulmuştur, eğer devam ediyorsa psu yani Powersupply arızalanmış yada dalgalı güç veriyordur bu yüzden böyle yapıyordur.

Anakartınıda unutmamak lazım onda da sorun olabilir.

Kısaca bilgisayarcı tek tek parçaları takar dener sorunu bulur ama kendi başına bulucaksan kanka işte o zaman baya uğraşmak ve riske girmek gerekiyor.

Benim harddisk sıkıntılıydı ya giddim ssd aldım düzeldi, İnançla yani seyhoo ile 1 hafta uğraştık anca çözdük ve en büyük ihtimal hdd'di kesin değildi riske girdim 200tl bayıldım ssd aldım düzeldi.

Ama senin sorunun çok daha basit Ekran kartsız oynayacaksın düzelirse ekran kartından, düzelmezse Psu yada Anakarttan ama anakarttan olduğunu pek düşünmüyorum o cızırtı falan diyosun büyük ihtimal Psu.