Masaüstü çok fazla dosya

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Selam SDN halkı

5.5 GB lık oyunu 2 part yapcaktım ama 4000 mb yerine 4mb yazmışım part boyutu kısmında. Bide o arada uyuya kalınca farketmedim 77bin civarında part olmuş :D
Çıkartma yerini masaüstü yaptığım için windows gezgininde birşey yapmaya çalışınca donuyor. O dosyaları nasıl silebilirim ?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ms - dostan silebilirsin. ms-dos sil komutlarında dosyaları okumadan siler. pc hiç kasılmaz.

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
peki onu nasıl yapabilirim kodlarını söyleyebilirmisin

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
del komutunu kullanacaksın. masa üstünde başka dosyalarında vardır. ama baş harfi aynı olanları silmek için şunu yapabilirsin.

mesela silmek istediğin dosyalar dosya1.zip, dosya2.zip gibiyse komutu aşağıdaki gibi çalıştırabilirsin.

Kod:
del dosya*.*

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Bir kerede benim başıma gelmişti böyle bir olay :D.Total commander ile halledebilmiştim,windows gezgini gibi donma olmuyor onda :)

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Bildiğin üzere explorer olduğunca dandik bir program dolayısıyla bu dosyaları silsen bile tutarsız çalışmaya devam edecektir, bu nedenle dosyalarını yedekleyip temiz bir format atmanı tavsiye ederim.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bölme işlemi kısa sürmez. Masaüstünün dolmaya başlamasından da mı anlamadın? :D

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
cmd komutuyla silmeyi denedim uzun süre beklemesine rağmen hiç işlem yapmadığını farkettiğimden güvenli modda denedim o da olmayınca son çare ubuntuyu cdden açıp kontrol ettim ve dosyalar duruyodu.

Ubuntudan artık direk Desktop klasörünü sildim yeni Desktop klasörü oluşturdum ama bu sefer ubuntuda geri dönüşüm kutusundan temizlerken tüm sistem kilitleniyor.
Ubuntuda geri dönüşüm kutusundan silmesem bir sorun olurmu?

Bölme işlemi kısa sürmez. Masaüstünün dolmaya başlamasından da mı anlamadın? :D

okuldan yeni gelmiştim ve çok uykum vardı armorgamesde oyun oynarken uyuyakalmışım
masaüstüne bakmak nedense hiç aklıma gelmedi o sırada

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ubuntu'da Uçbirim'i kullanarak silebilirsin. Onu denemek ister misin?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Şimdi çıkmam lazım ama anlatabildiğim kadarını anlatayım.

sudo fdisk -l yaz. Karşına gelen listede Windows kurulu kısmını bul. /dev/sda1 gibi bir adı olacak. Bunu not et. Ardından yine Uçbirim'de sudo mount /dev/sda1 /mnt yaz. Sonra cd /mnt/dosya_yolu yaz. Bu dosya_yolu, senin Windows'ta en baş dizinden itibaren Desktop klasörüne gidene kadar geçtiğin yoldur. Windows 7 kullanıyorsan bu yol Kullanıcılar / kullanıcı_adın / Desktop olmalı (yanlış hatırlamıyorsam). Bu yolu dosya_yolu kısmına yaz. Ardından rm komutu ile istediğin dosyayı silebilirsin. Yine Windows'taki del komutuyla aynı mantık işliyor. *.* gibi bir ifadeyle aynı harfle başlayan ve uzantıları da aynı olan dosyaları silebilirsin. rm komutundan önce sudo yazmayı unutma.