Masaüstü bilgisayarımı SSD ye yükseltmek istiyorum. Ama nasıl ???

allaturcha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba.
Sistemim kasılmaya başladığı için upgrade yapmak istiyorum. Yani SSD eklemek ve mümkünse ram artırmak. Hangi tip SSD ve Ram seçeceğimi bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Diğer sorum ise SSD yi mevcut HDD nin yerine mi yoksa DVD sürücü yerine mi takmalıyım ?
Sistemim şu:

Lenovo ideacentre B320 (All in one PC)
CPU
Intel Core i3 2100 @ 3.10GHz 1155 LGA Sandy Bridge 32nm Technology
RAM
4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Motherboard
LENOVO To be filled by O.E.M. (CPU 1)
Storage
465GB Seagate ST3500418AS (SATA-II)
Optical Drives
Optiarc DVD RW AD-7710H
Lenovo_IdeaCentre_B320_small_thumb800.jpg

Reaksiyon puanı
66
hdd yuvasına takabilirsin.hdd ni de usb kutu alarak kullanabilirsin.dvd yerine takmak için uyumlu dönüştürücü alman gerekli.burada dvd sürücüsünün de sata bağlantılı olduğunu var sayıyorum.ikisine de taksan biosdan boot önceliğini ayarlayınca değişen bişey olmayacak.ram için 4gb daha alıp 8e tamamlayabilirsin.açıkcası daha da zorlamanın manası yok.sanırım 2 ram yuvası var. 4-8 gb lik tek modül model ekleyebilirsin.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Mevcut hdd yuvasına takarsan kullandığın işletim sistemi gider. 2 adet slotun varsa 2. slota tak sonra hdd de Windows'u flaşa yazıp ve yedeğini alıp ssd ye formatını atabilirsin yok ise 2 adet depo slotu ilkönce Windows'u flaşa yazıp yedeğini alıp sonra HDD yi çıkarıcaksın ve SSD yi takıcaksın. Ondan sonra sistemi başlatınca usb'den başlatıp kurulumunu yapcaksın.

allaturcha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladığım kadarıyla SSD yi 2.5 inç alıp, onuda 3,5 inç sata hdd kutusuna takıp, mevcut 3,5 hdd yerine takcaz ? doğrumu ?
Peki ssd yi hangi sata alacaz ? sata3 mü sata2 mi ? farkedermi ?

Reaksiyon puanı
66
Anladığım kadarıyla SSD yi 2.5 inç alıp, onuda 3,5 inç sata hdd kutusuna takıp, mevcut 3,5 hdd yerine takcaz ? doğrumu ?
Peki ssd yi hangi sata alacaz ? sata3 mü sata2 mi ? farkedermi ?

genelde fark etmez.sata 3 ssd yi sata 2 ana karta takarsan bant genişliğini tam anlamıyla kullanamazsın.tabi burada aldığın ssdnin hızının sata 2 hızını geçmesi gerekli problem görünsün.2,5 ssd için 3,5 kutu almana gerek yok.bi yere vidala yeterli.içinde mekanik aksam olmadığından basit darbeler etki etmiyor.