Marvel'in Dr. Strange filminin yapımı başlıyor

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,257
Puanları
113
Yaş
39
cropped_content_dr-strange-filminin-yapimi-basliyor_vt9086dvx6E14CI.jpg


Marvel Sinematik Evreni’nin 2016’da izleyiciyle buluşacak yeni süper kahraman filminde Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg, Mads Mikkelsen ve Tilda Swinton rol alıyor.

Marvel Stüdyoları “Dr. Strange” filminin yapımının başladığını duyurdu.

4 Kasım 2016’da Amerika’da vizyona girecek filmde, Benedict Cumberbatch (“Kara Düzen”,“Enigma”), Chiwetel Ejiofor (“12 Yıllık Esaret”, “Marslı”), Rachel McAdams (“Son Şans,” “Sherlock Holmes”) ve Michael Stuhlbarg’ın (“Steve Jobs,” “Ciddi Bir Adam”) yanı sıra Mads Mikkelsen (“Titanların Savaşı,” “Casino Royale”) ve Akademi Ödüllü® Tilda Swinton’ın (“Michael Clayton,” “Büyük Budapeşte Oteli”) rol alacağı açıklandı. Filmin yönetmen koltuğunda Scott Derrickson (“Lanet,” “Şeytan Çarpması”) oturuyor. Filmin çekimleri Londra, New York, Hong Kong ve Kathmandu, Nepal dahil olmak üzere dünya çapında pek çok yerde yapıldı.

“Dr. Strange”, korkunç bir trafik kazasından sonra gizli bir sihir dünyasını ve alternatif boyutları keşfeden beyin ve sinir cerrahı Doktor Stephen Strange’in hikayesini anlatıyor. “Dr. Strange” Marvel Sinematik Evreni’nin üçüncü aşamasının en son filmi. Üçüncü aşamanın amacı ise dört yıllık süreçte dokuz filmin çekildikten sonra seyircilere yeni kahramanlar tanıtmak ve hayranların favorileriyle birlikte maceraları sürdürmek.

KevinFeige_Dr.Strange.jpg


Marvel’in “Dr. Strange” filminin yapımcısı Kevin Feige, yardımcı yapımcıları ise Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Charles Newirth, Stephen Broussard ve Stan Lee. Yönetmen Scott Derrickson’ın yaratıcı ekibinde bulunan diğer isimler arasında ise Marvel’in “Yenilmezler 2: Ultron Çağı”, “Galaksinin Koruyucuları” film ekiplerinde de yer almış fotoğraf yönetmeni Ben Davis, yapım tasarımcısı Charles Wood, kostüm tasarımcısı Alexandra Byrne, editör Wyatt Smith (“Ormanın İçinde”,“Thor: Karanlık Dünya”), Sabrina Plisco (“Sihirli Oyuncakçı”, “Minik Örümcek Charlotte”) ve görsel efekt denetmeni Stephane Ceretti (“Galaksinin Koruyucuları”) yer alıyor.

İlk defa Temmuz 1963’da çizgi romanın 110. sayısı olan “Strange Tales”de görülen Marvel Çizgi roman karakteri “Dr. Strange”; Marvel’in “Iron Man”, “The Incredible Hulk”, “Iron Man 2”, “Thor”, “İlk Yenilmez: Kaptan Amerika”, “Yenilmezler”, “Iron Man 3”, “Thor: Karnalık Dünya”, “Kaptan Amerika: Kış Askeri”, “Galaksinin Koruyucuları”, “Yenilmezler: Ultron Çağı”, “Ant-Man” ve yeni çıkacak olan “Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı” (6 Mayıs 2016), “Galaksinin Koruyucuları” (5 Mayıs 2017) ve “Thor: Ragnarok” (3 Kasım 2017) filmlerinde destansı beyaz perde maceralarına devam ediyor.

Marvel Stüdyoları bu yıl 1 Mayıs’ta 191,3 milyon dolarlık gişe hasılatıyla tüm zamanların en iyi ikinci hafta sonu açılışını yapan “Yenilmezler: Ultron Çağı” filmiyle başarısına devam ediyor. Bu film ayrıca gösterime girdiği tüm ülkelerde birinci sıraya ulaşarak küresel gişe hasılatı olarak 1,4 milyar doları aştı. Marvel 17 Temmuz’da da dünya çapında 518 milyon dolarlık gişe hasılatı getiren “Ant-Man”i gösterime soktu.

Kaynak
 
Üst