Rehber Martial Arts (Dövüş sanatları) -Survival (hayatta kalma)

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,275
Bu sayfada bundan sonra bu 2 konu hakkında kitap-video-resim paylaşımlarına buradan devam edeceğim.
kitaplar Türkçe kitap dijital olarak çok az olduğundan, yabancı dillerden paylaşım olacaktır.

SURVİVAL bu sayfasın devamı olacaktır

DÖVÜŞ SANATLARIDA bu sayfanın devamıdır

Mesaj otomatik birleştirildi:

1-Judo in Action: Throwing Techniques Book by Kazuzo Kudo
ingilizce-132 sayfa
İNDİRME LİNKİ
IMG_6064.webp

2-Complete Wing Chun
ingilizce-155 sayfa
İNDİRME LİNKİ
ddd.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

100 Useful Karate Moves
ingilizce-65 sayfa
İNDİRME LİNKİ

410N3N6yyVL._AC_SY200_QL15_.jpg

Ashida Kim - Ninja Mind Control
ingilizce-69 sayfa
İNDİRME LİNKİ

61-zTm6YZRL.jpg

~Wing Chun Gung Fu Hands~.jpg
0e007793c09a381a326a2b0e8693c8d7.jpg
4eeff8270c0c7efb0bacc3473ae458ed.jpg
5b4f078253a07421e3d6fb2ab4a55d86.jpg
1.jpg
1be18330d1157367eec776a55363aa2b.jpg
0 06.jpg
0133c449084a5abb4325bb2f473733ef.jpg

Son düzenleme:

aKuu

Asistan
Reaksiyon puanı
38
kavga anında adrenalin ile bunların hiçbiri akılda kalmaz, rastgele yumruk sallar çoğu insan. kavga anında kendini ve bilincini kontrol edebiliyorsa zaten sakinliğini koruyarak 2-3 taktik deneyebilir. çoğunlukla ilk darbeyi indiren galip gelir, karşı taraf darbenin etkisinde savunmasızken art arda atak ile başlamadan biter kavga.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,275
kavga anında adrenalin ile bunların hiçbiri akılda kalmaz, rastgele yumruk sallar çoğu insan. kavga anında kendini ve bilincini kontrol edebiliyorsa zaten sakinliğini koruyarak 2-3 taktik deneyebilir. çoğunlukla ilk darbeyi indiren galip gelir, karşı taraf darbenin etkisinde savunmasızken art arda atak ile başlamadan biter kavga.
merhaba
yazdıklarınıza göre ,tecrübelisiniz,epeyde deneyimli olmalısınız,hangi dövüş sanatlarını çalıştınız,sokak tecrübeniz nedir,uyuşturucu kullanan kişiye karşı tecrübeniz varmı,yardımcı olursanız sevinirim,buraya bakan arkadaşlarda bilgi sahibi olurlar

aKuu

Asistan
Reaksiyon puanı
38
merhaba
yazdıklarınıza göre ,tecrübelisiniz,epeyde deneyimli olmalısınız,hangi dövüş sanatlarını çalıştınız,sokak tecrübeniz nedir,uyuşturucu kullanan kişiye karşı tecrübeniz varmı,yardımcı olursanız sevinirim,buraya bakan arkadaşlarda bilgi sahibi olurlar
herhangi bir dövüş sanatına çalışmadım, salonda çalışılan taktikler sokakta işlemez. altındağda yaşıyorum bilen bilir, kavgası olayı eksik olmaz. tecrubeler yazarak aktarılacak şeyler değiller pek, yaşaya yaşaya öğrenirsin. zaten kavga teke tek olmaz çoğunlukla, ya bıçağa/silaha başvurulur ya toplu gidilir. bu durumda da taktik işlemez, eli çalışan işi bitirir. madde etkisindeki birine gelirsek zaten maddenin etkisinde yürüyemez bile. kolayca alt edilebilir. roj gibi şeyler yutmadıysa genel olarak krize girer ve altetmesi kolay olur.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,275
herhangi bir dövüş sanatına çalışmadım, salonda çalışılan taktikler sokakta işlemez. altındağda yaşıyorum bilen bilir, kavgası olayı eksik olmaz. tecrubeler yazarak aktarılacak şeyler değiller pek, yaşaya yaşaya öğrenirsin. zaten kavga teke tek olmaz çoğunlukla, ya bıçağa/silaha başvurulur ya toplu gidilir. bu durumda da taktik işlemez, eli çalışan işi bitirir. madde etkisindeki birine gelirsek zaten maddenin etkisinde yürüyemez bile. kolayca alt edilebilir. roj gibi şeyler yutmadıysa genel olarak krize girer ve altetmesi kolay olur.
düşüncelerin için tşk ederim sağol,buradaki teknikleri ben dışarıda kullanılması amacıyla yayınlamıyorum,zaten çalışmayan buradaki teknikleri değerlendiremez,şu anki çalışmaların çoğu sporlar madalyaya dönük olduğu içinde ,salondaki tekniklerin çok azı dışarıda kullanılır,bu konuda haklısınız ama sı olan kısım var,dövüş sanatlarında belli seviyeye gelen kişi zaten kavgadan kaçar,zira adama vurduğunda o şahısta 2 3 saat sonra,normal olarak doğal yoldan bayılma,kırık vs gibi olsada mahkemelik olma durumunda spor yapanı suçlu bulur,bilinçli olarak vurduğuna hükmeder,o yuzden yumruk yesede kaçınır,
size tavsiyem salonları dolasın,arkadasınız varsa şaka yollu deneyın (6 ay 1 senelık olanları değil,5 6 yıllık olanları)
bıçak,tabanca,grup olayına gelince ee ne yapalım erkeklığın şanı olmalı ,ama tek tek yakalandığında elınde bıcak tabanca olmasa ne yapacaklar onu merak ederim,uyuşturucu kullananlarda met kullananlar duzeylı kullanıyorsa tehlikelidir,bazen 1 2 gün uyumalarının sebebı vucutlarının 2 gunluk enerjilerini harcamalarından kaynaklanır,otekı kullananlarada zaten kapsama dısına kalırlar.
bende zaten bilgim olmadığı için bunları zavkine paylaşıyorum:);)

aKuu

Asistan
Reaksiyon puanı
38
her türlüsü ayrı bir sıkıntı, başa çıkamayan beladan uzak durmalı.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,275
her türlüsü ayrı bir sıkıntı, başa çıkamayan beladan uzak durmalı.
çok haklısın,en güzel olanı bu,ama sıkıntı olan şu,örnek vereyim,arabaya bindin,trafikte dikkat ediyorsun,kurallara uyuyorsun,ama hödüğün teki geliyor,arabana vuruyor yada arabanı sıyırıyor,işte o zaman sıkıntı çıkıyor

aKuu

Asistan
Reaksiyon puanı
38
o zaman 2 ihtimal var, risk alabiliyorsan, dövüşmeyi biliyorsan, yarın öbürgün olayın büyümesine karşılık arkan/çevren varsa 1. ihtimal olan inip kavga etme seçeneğini uyguluyorsun. boş gezmemen lazım tabi.
kavga etmeyi bilmiyorsan veya bilmene rağmen risk almak istemiyorsan, arabada hanımın, çoluk çocuğun varsa 2.ihtimal olan araç içinde kalma senaryosunu uyguluyorsun. mümkünse hödükler size zarar vermeden oradan uzaklaşmak, eğer önünüzü kestilerse araç içinden çıkmayın, kayda alın ancak çaktırmadan yapın, gözlerine sokarak yaparsanız kışkırtırsınız. emniyet güçlerini arayın. önünüzü kesmedilerse uzaklaştığınızda sizi takip ettiklerini fark ederseniz panik yapmadan soğuk kanlılıkla aracı en yakın emniyet binasına doğru sürün.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,275
o zaman 2 ihtimal var, risk alabiliyorsan, dövüşmeyi biliyorsan, yarın öbürgün olayın büyümesine karşılık arkan/çevren varsa 1. ihtimal olan inip kavga etme seçeneğini uyguluyorsun. boş gezmemen lazım tabi.
kavga etmeyi bilmiyorsan veya bilmene rağmen risk almak istemiyorsan, arabada hanımın, çoluk çocuğun varsa 2.ihtimal olan araç içinde kalma senaryosunu uyguluyorsun. mümkünse hödükler size zarar vermeden oradan uzaklaşmak, eğer önünüzü kestilerse araç içinden çıkmayın, kayda alın ancak çaktırmadan yapın, gözlerine sokarak yaparsanız kışkırtırsınız. emniyet güçlerini arayın. önünüzü kesmedilerse uzaklaştığınızda sizi takip ettiklerini fark ederseniz panik yapmadan soğuk kanlılıkla aracı en yakın emniyet binasına doğru sürün.
bu konuda tespitlerin gayet doğru,güzel,ben hazır beton işinde,inşaatlarda çalıştığım için her kalıteden,kesimden insan gördüm,inşaatlarda çalışanlar kural ,yol bilmezler,çimento getiren şöförlerden biri anlattı,ufak arabası olan biri ile takışmışlar,adamın ailesi vardı,ama arabadan indi üzerime beyzbol sopasıyla hem geliyor hem ana avrat kufredıyor dedi(senin silah olayı )çektim tabancayı vurdum ,adam yere yıkılınca başladı yapam abi acı coluk cocuğum var demeye,ulan madem öyle ne diye kufur edıyorsun ne diye sopayla geliyorsun dedım,sonra bu şöför adam yaralamaktan 1.5 yıl hapıs yatmış ailesi mağdur olmuş,keşke o kufuru umursamaydım dedı ,benim 1.5 yılıma,aileme mal oldu demişti.