Mardin'de Michael Jackson için iftar!

amidi

Doçent
Katılım
10 Kasım 2010
Mesajlar
631
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Mardin'in Midyat İlçesinde daha önce ölen ABD'li ünlü şarkıcı Michael Jackson için gıyabi cenaze namazı kılarak, taziye helvası dağıtan Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetler Arası Diyalog Derneği, Ramazan ayında da Jackson için iftar yemeği verildi.

Midyat'ın Mercimekli köyünde bulunan Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetler Arası Diyalog Derneği, yaşamını yitiren dünyaca ünlü pop yıldızı Michael Jackson için köylülere iftar yemeği verdi. Daha önce Jackson için gıyabi cenaze namazı kılan, taziye helvası dağıtan ve ölüm yıldönümünde 5 dilde mevlit okutan dernek başkanı Mehmet Ali Aslan, Jackson'un hayrına verdikleri iftar yemeği ile insanlık dramının yaşandığı Afrika ülkelerinde açlıkla boğuşan insanları da anmayı amaçladıklarını söyledi.

Ramazan ayının verdiği coşkuyla dünya kardeşliğini tesis etmek istediklerini söyleyen Aslan, şöyle dedi: "Nasıl ki Allah kullarını rengine, diline, dinine, ırkına bakmadan ayırım yapmaksızın yaratıyor ve yaşatıyor ise, bizlerde Allahın birer kulları olarak ,farklılıklarla anlam kazanarak güçlenen, renklenen bir dünya kardeşliği örmek istiyoruz. Ötekileştiren değil, birleştiren bir paradigmayı inşa etme adımlarını attık ve atmaya da devam edeceğiz. Mıhallemi Dinler Diller ve Medeniyetler Arası Diyalog Derneği bunun için maddi durumu iyi olmayanlara iftar yemeği vermekle yereli evrenselle buluşturarak dünyanın en ücra köşesindeki insan ile dünyanın en tepe noktasındaki insanı birbirinden haberdar edecek frekansları aktif hale getirdik.

Kadim kökenleri Afrika'ya dayanan Michael Jackson, Afrika'da yaşamış bir çocuk olsaydı, dünya pop starı Michael Jackson doğmayabilirdi. ABD'nin ilk siyahi lideri olan Barack Obama'da muhtemelen ekmek ve su bulamadığı için ölebilir ve dünya siyasi tarihi farklı bir hal alabilirdi. Michael'i, Obamayı, Malcolm X'i ve daha nice dahileri bağrında taşıyan Afrikalı bebelerin hayat ile bulmasını sağlamak için hepimize büyük görevler düşüyor." Yaklaşık 100 kişinin katıldığı iftar yemeğinin ardından dünya barışı için topluca dua edildi, ardından dernek binasında Michael Jackson'un bir klibi izlendi.

habervaktim
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Dinler arası diyalog fasıklıktır önce belirtelim.İmanla değil itikadla ilgili yaralar açar ki tevbesi olmaz.
M. jackson un müslüman olduğu hakkında rivayet vardır hüsnü zan ederiz inşaallah olmuştur o şartla dahi konu yanlıştır.
dinler yoktur ki arası diyalog olsun Tek din vardır ki islam dır ve onun en gelişmiş versiyornu müslümanlık son noktayı koymuştur diğer peygamberler de hanif dine mensubtu
Bilmediğimiz konulara helal çekmeyelim
 
Üst