Mansur Yavaşın 3 katrilyonluk yolsuzluk çıkışı ve Melih Gökçek'in cevabı

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013

174211720-yavas.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında AKP'li meclis üyeleri belediyenin harcamaları konusundaki açıklamalarına cevap veren Mansur Yavaş dikkat çeken açıklamalar yaptı​

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bugün düzenlediği basın toplantısında batık olarak nitelendirdiği projelerle, heykel ve kent mobilyaları için harcanan paraları açıkladı.

‘BATIK’ PROJELERİN GÜNCEL DEĞERLERİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha sonra batık olarak nitelendirdiği projeleri sıraladı:

Ankapark: 5.8 milyar lira
Kapılar: 95.3 milyon lira
Gökkuşağı projesi: 20 milyon lira
Samanyolu projesi: 19.5 milyon lira
Kedi heykelleri: 1 milyon lira
Robot heykeli: 326 bin lira
Metal robot heykel: 2.1 milyon lira
Hayvan heykelleri: 17.2 milyon lira
Futbolcu heykelleri: 679 bin lira
Işıklı palmiye: 398 bin lira
1996 adet heykel: 25.4 milyon lira
Kol saati heykeli: 1.5 milyon lira
Heykel, saat ve plastik kent mobilya ve kapılar: 1.3 milyar lira

‘3 KATRİLYONLUK YOLSUZLUK DOSYASINI SAVCILIĞA VERDİK’

Şimdiye kadar incelediğimiz birçok dosyayı götürüp savcılığa verdik. Bu döneme ait elinde belgesi olup da savcılığa vermeyen namerttir. Namuslu, haysiyetli, şerefli insanlar bunları götürür savcılığa verir. Böyle yapmayıp dedikodu yapıyorsa ya rüşvet bekliyordur ya da kendisi içindedir. Şu anda bizim elimizdeki 3 katrilyonluk yolsuzluk dosyasını savcılığa verdik. Ben AK Parti’den savcılığa sunduğumuz yolsuzluk dosyalarına müdahil olmak için başvurmalarını bekliyorum.

Eski başkan Gökçek ise ABB Meclisi'nde yaşanan tartışmaları gerekçe göstererek Mansur Yavaş'ı hedef aldı. Gökçek, "Bak Mansur, başkanlık makamında oturup despotluk yapmaya çalışıyorsun. AK Partililer aslan terbiyecisidir. Değil ki senin gibi birini terbiye etmesinler... Ya kendiliğinden o mecliste yola geleceksin ya da yola getirileceksin" diyerek Yavaş'ı hedef alan tehditlerde bulundu.

130543196-whatsapp-image-2020-12-08-at-11.59.47.jpeg

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
25 Yıldır aynı muhabbetler hiçbir şeyin olduğu yok.

Melih Gökçek kaç yıl Ankara Büyükşehir belediye başkanlığı yaptı. Dokunulmazlığı yoktu birşeyi yoktu.
Üstüne 3 yıldır Belediye başkanı değil. 1.5 yıldırda Ankara Belediyesi CHP'de. Sabah akşam bu tarz haberler üstünde ALGI sade. Verin mahkemeye madem yolsuzluk iddiası var çeksin cezasını.
Ama şunu fark ettim CHP ne zaman sıkışsa siyaseten konu bulamasa veya konu değiştirmek isterse bu muhabbetleri atıyor ortaya.

Not: Melih Gökçek Saf bir adam değil yaş tahtaya basmaz. Bu söylemlerin hiçbirindende yolsuzluk veya usulsüzlük çıkmaz çıkmayacaktır. En ama en kötü görev zararı derler. Oda bu sefer Meclis kararı ile adlık bütün kararları kardeşim BANANE mecliste oylamasaydılar diyecektir.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Harcanan paralar doğruysa yazık o ucubelere dökülen paralara

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bu arada bu paralar normalde Dolar ile anlatılıyordu eskiden Şimdi TL ye gevirmişler haberde belki millet anlamaz diye heralde diyecemde birde dahada ALGI artısın diye üstüne 10 yıl önceki para birimi ile KATRİLYON diye lanse edilmiş dahada çok görülsün diye.

Heykelin her türlüsüne karşıyım isterse 10 TL olsun istersen 10 milyon TL fark etmez her türlü gereksiz ve israf bence ama değerler doğru değil gibi geliyor bana.

Sadece Anka park için 5.6 Milyar TL nedemek ya. Diyanet işlerinin yıllık bütçesi 10-11 Milyar TL arası kıçı kırık bir parkın neresine o kadar para harcanacak ? Hadi içinde ki dandik heykeller çok pahalı desek o robotları flan ayrı hesaplamışlar başka kalemde.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Bu arada bu paralar normalde Dolar ile anlatılıyordu eskiden Şimdi TL ye gevirmişler haberde belki millet anlamaz diye heralde diyecemde birde dahada ALGI artısın diye üstüne 10 yıl önceki para birimi ile KATRİLYON diye lanse edilmiş dahada çok görülsün diye.

Heykelin her türlüsüne karşıyım isterse 10 TL olsun istersen 10 milyon TL fark etmez her türlü gereksiz ve israf bence ama değerler doğru değil gibi geliyor bana.

Sadece Anka park için 5.6 Milyar TL nedemek ya. Diyanet işlerinin yıllık bütçesi 10-11 Milyar TL arası kıçı kırık bir parkın neresine o kadar para harcanacak ? Hadi içinde ki dandik heykeller çok pahalı desek o robotları flan ayrı hesaplamışlar başka kalemde.
Evet onu gördüm o dönem harcanan dolar tutarını bugünün türk lirası karşılığında hesaplamışlar galiba. Yinede eski paraylada hesaplasak büyük faturalar çıkıyor. Umarım doğru değildir çünkü gerçekten içim gitti duyunca. Bu arada melih gökçek bana hiç güven vermiyordu çıksada şaşırmam.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Evet onu gördüm o dönem harcanan dolar tutarını bugünün türk lirası karşılığında hesaplamışlar galiba. Yinede eski paraylada hesaplasak büyük faturalar çıkıyor. Umarım doğru değildir çünkü gerçekten içim gitti duyunca. Bu arada melih gökçek bana hiç güven vermiyordu çıksada şaşırmam.

Dolar 1.5 -2 TL iken yapılmış işi sen Dolar şuan 8.5-9 TL deyip çarparsan uçuk rakamlar çıkar ama bu adil olur mu ? Sonra insanlar Sözcü Cumhuriyet Tele1 T24 gibi muhalif kanallara neden güvenmiyor inanmıyor oluyor. ALGI haber olmuş oluyor bu.

Heykel işine karşıyım diye üsttede belirttim ama ömrü heykel yapmakla geçen partinin heykelere 3 milyon 5 milyon vermiş diye eleştirmeyi kendinde hak görüyorsa yazık derim ben. Altını eşelesek diğer belediyelerde Heykel adı altında ne paralar gitmiştir. ( Keşke hiç gitmese tabii. )
Mesaj otomatik birleştirildi:

Not : Bu arada haber başlığı ile içerik daha ilk başta çöküyor. 3 katrilyonluk vurgun deniyor. ( 3 Katrilyon 3 Milyar TL yeni para ile. )
Ama listede sadece Anka part 5.8 Milyar TL deniyor. Veya Kapılar 1.3 Milyar TL deniyor. Eee nasıl hesap kitap bu ?

Gereksiz işler var mı listede evet var ama mahkemelik veya sonuç alınacak bir şey yok bence. Yolsuzluk var demek için buradan Melih Gökçek şu kadar parayı cebine attı veya kendi adamına yedirdi tarzı iddialar çıkması lazım. Bende öyle bir iddia göremiyorum.

Son düzenleme:

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Dünyada tema parklar ülkeler için ciddi bir gelir ve turist kaynağı durumundadır. Marka değeri kazanmış bir tema park para basar.
Örneğin Kaliforniyadaki DISNEY LAND yılda 10 milyar dolar gelir elde eder.
Almanya'da yakın zamanda 700 milyon € harcanarak yapılan bir tema park olan "Europark" yılda 30 milyon € gelir üretiyor. Markalaşmaya başladıktan sonra geliri giderek artacak. Fakat bu haliyle bile Europark 23 sene sonra işletme maliyetini çıkarıp para basmaya başlayacak.

Zamanın parasıyla 212 milyon dolar harcarak yapılan Ankapark da bir tema park olarak düşünüldü. Chp yalanlarının tam aksine Anka Park bitirildi ve kullanılabilir durumda. Chp'li yeni belediye yönetimi Ankapark'ı çürümeye terk ederek batık milyonlar izlenimi vermeye çalışıyor.

Uygun bir giriş ücretiyle uygun fiyatlarla işletildiğinde maliyetini çok rahat çıkarabilir bu parklar. Ankapark Chp'nin ucuz siyasetine kurban ediliyor. Şu an orası Chp için mükemmel bir iftira malzemesi durumunda.
İşletmeyecek, bilerek çürümeye terk edeceksiniz, milyonlar batırıldı diyeceksiniz. Sosyal medya nasıl olsa elinizde. Bugün gidin sorun insanların %90'ı Ankapark' dinozor heykellerinden ibaret sanar.

Yazı bana ait değil. Ama konuyla ilgili olduğu için ufak bir iki düzenlemeyle buraya attım.

Reaksiyon puanı
645