Manjaro Linux'u nasıl disk üzerinden kurarım ?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hocam diske dual boot olarak Windows'un yanına Manjaro'yu kurabilirsiniz.
Bu şekilde GRUB önyükleyicisi ile kurulmuş olur. Eğerki Linux'u kaldırmak isterseniz de diskteki Windows'tan başlatın ve EasyBCD isimli programı yükleyin. Daha sonra EasyBCD'yi açın ve Windows MBR'sini yazdırın.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Hocam diske dual boot olarak Windows'un yanına Manjaro'yu kurabilirsiniz.
Bu şekilde GRUB önyükleyicisi ile kurulmuş olur. Eğerki Linux'u kaldırmak isterseniz de diskteki Windows'tan başlatın ve EasyBCD isimli programı yükleyin. Daha sonra EasyBCD'yi açın ve Windows MBR'sini yazdırın.
arkadaşımız kurulum yapmadan doğrudan iso dosyasını sdd üzerinden boot etmek istiyor ki çok akıllıca bir iş...
persistent ayarını da yaptın mı tadından yenmez.

Reaksiyon puanı
2,148
Kursam kurmada sıkıntı yok. Bölüm vs oluşturmadan deneyeyim ISO'dan dedim, USB'ye de yazmak istemedim çünkü yavaş. Konu uzamasın zaten konuyu da ben açmadım eronis açmış mesajımı konu yapmış :D Arkadaş arasında sorayım demiştim konu içinde. Şöyle tahmin ediyordum:
-Hacılar bu manjaro ISO'dan boot olmuyor Ubuntu oluyordu.
+Şunu şunu yap, oldu mu?
-Olmadı neyse sttret. :D

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Kursam kurmada sıkıntı yok. Bölüm vs oluşturmadan deneyeyim ISO'dan dedim, USB'ye de yazmak istemedim çünkü yavaş. Konu uzamasın zaten konuyu da ben açmadım eronis açmış mesajımı konu yapmış :D Arkadaş arasında sorayım demiştim konu içinde. Şöyle tahmin ediyordum:
-Hacılar bu manjaro ISO'dan boot olmuyor Ubuntu oluyordu.
+Şunu şunu yap, oldu mu?
-Olmadı neyse sttret. :D
konu linux olunca herşey mümkün :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Konu uzamasın zaten konuyu da ben açmadım eronis açmış mesajımı konu yapmış :D
VAY BEE ! GÖRÜYORMUSUNUZ BEYLER ! Adam sorusuna cevap bulsun diye gittim bunu başlık yaptım, muameleye bakın siz hele ! Hep biz suçluyuz zaten, hep yönetim suçlu, f**k the system, yok böyle şey :P

Reaksiyon puanı
2,148
Bi bölüm oluşturup kurarım belki. KDE indiririm bu sefer. :)