- Konuyu başlatan
eronis
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 4,382
Canını yerim LİNUX'un en son sürümünü kaldırır mı?
Benim bilgisayarım
Tabii Windows 10 ile kullanmıyorum onu da, Manjaro yine
Tek bir uyarı geçeyim, bu bilgisayarın Flip özelliği linux'ta çalışmaz ve touchpad'in multi touch özelliği de bir kaç ayarla etkinleştiriliyor. Şahsen mouse kullanan biri olarak uğraşmadım bile. Bunun dışında dokunmatik ekran oldukça iyi çalışıyor.
Linux'un son versiyonu diye bir şey yok ve kaldırır mı lafı yanlış sorudur. GNU/Linux kaldırmayacak bir bilgisayar bulabilirsen seni alkışlarım Xfce masaüstü ile gelen manjaro'yu kullanıyorum, bir ara Architect installer ile Arch kullanmıştım. Oldukça verimli çalışıyor. İşletim sistemi sadece 400mb (küsür) ram kullandığı için işlemlere daha fazla yer kalıyor. 2gb ram ve 32gb mmc'yi az bulmuştum alırken ama aslında ne kadar kullanışlı olduklarını kullanırken anladım.
Fansız = "Tamamen" sessiz.
50 dereceyi görmezsin bu bilgisayarda.
1.2 kg ağırlığında, 1 kg standartıma yakın.
Taşınması kolay ve mekanik diskinin olmaması onu daha kolay taşımamı sağlıyor.
Eğer Flip kullanacam, çadırı kuracam, filmi izleyecem dersen Windows 10 ile kullan derim ama diyim, Windows 10 yaklaşık 1gb ram tüketiyor boşta iken. Kullanışsız değil, oldukça hızlı ve kullanışlı idi ama ben donanımın tam gücünü görmek istedim diyelim İstediğim zaman Windows 10'u geri yükleyebilirim, bunda da bir sıkıntı yok. Bir USB takmama bakar. Kısaca kafamı kurcalaması muhtemel bir şey yok. Sadece içine ilk kez kuracaksan UEFİ biraz uğraştırır ama çok komplike bir şey değil, secure boot'u devre dışı bırakmalısın. Bunu devre dışı bırakman Windows yada Linux deneyimini etkilemez bunun da altını çizeyim. Eğer düşünüyorsan güzel bir cihaz. IPS ekranlı, 178 derece görüş açılı ekran. Hoparlörler biraz zayıf gibi ama kulaklıkla kullandığım için pek etkilemiyor beni. Eğer ses istersem de USB'den harici bir hoparlör bağlayarak işimi halledebilirim.
Bu bilgisayarla ilgili genel söyleyeceklerim bunlar. Almayı düşünüyorsan bu fiyata alınabilecek en iyilerden birisi