Mandriva yardım!!!!

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar mandriva indirme sitesine girdim fakat türkçe versiyonunu bulamadım yada ben dikkat edemedim çok bakmama rağmen.türkçe dil desteği var mı yok mu bilen arkadaşlar yardım etsin lütfen çünki indirmek istiyorum.

saygılar

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ben türkçe dil desteği yok diye biliyorum

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ya kde 4 için indiriim dedim türkçe dil desteğini indirme linkindeki seçenekten göremedim.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Mandriva da türkçe dil desteği var.Ama Live cd den veya dvdden kurulum yaparken türkçe seçsen de yarım yamalak oluyor.Kurulumdan sonra deposundan türkçe paketini kurup.Sistem ayarlarından türkçe yapabilirsin.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Mandriva da türkçe dil desteği var.Ama Live cd den veya dvdden kurulum yaparken türkçe seçsen de yarım yamalak oluyor.Kurulumdan sonra deposundan türkçe paketini kurup.Sistem ayarlarından türkçe yapabilirsin.

Daha önce Mandriva kurdun mu?
Mandriva Pardustan sonra en iyi Türkçe desteğini veren dağıtımdır...:clap::clap:
Mandriva %99 Türkçedir...
İyi çalışmalar...

Türkçe olan KDE veya GNOME için:
mandriva-linux-one-2009.1-GNOME-europe-americas-cdrom-i586.iso
mandriva-linux-one-2009.1-KDE4-europe1-americas-cdrom-i586.iso
Bu isimdeki dosyaları seç...

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
İlk kulandığım dağıtımlardandır Mandriva(LE 2005 vardı o zaman).Ve 2009.1 için 15 gün önce 10 tane cd yaktım. :D

Zaten ben de yok demedim sadece Türkçe paketini kurmak gerekiyor eğer livecd'den kurulum yapıldıysa, onu söyledim.

Ama ekran kartınız benim laptoptaki gibi biraz eskiyse (intel 915 128 mb) mandriva KDE4 ten dolayı ağır çalışıyor biraz.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Tamam dostum ben yanlış anladım...
Mandriva ile ilgili bilgilerini arkadaşlarla(linux kullanmak isteyenler) paylaşırsan harika olur..
İyi çalışmalar...

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Zaten Linux=paylaşım değil mi? :)

Hep birlikte paylaşalım hem biz geliştirmiş oluruz kendimizi hem de öğrenmek isteyenlere bi faydamız olur.

sana da iyi çalışmalar...

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar benim ekran kartı 64 MB lik via 9 kaldırmaz heralde kde 4 ü :)

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Kaldırmasına kaldırır da dediğim gibi şu an için ağır çalışıyor biraz belki yeni sürümlerde performans artışı sağlanabilir.

Eğer yine de mandriva kullanmak istiyorsan.Gnome masaüstü sürümünü indirebilirsin.

Genelde performans için XFCE masaüstünü tavsiye ederler ama bi türlü sevemedim ben.

Eğer hızlı olsun diyorsan kurulumdan sonra LXDE masaüstünü kur sıkıntı yaşamazsın.

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Kaldırmasına kaldırır da dediğim gibi şu an için ağır çalışıyor biraz belki yeni sürümlerde performans artışı sağlanabilir.

Eğer yine de mandriva kullanmak istiyorsan.Gnome masaüstü sürümünü indirebilirsin.

Genelde performans için XFCE masaüstünü tavsiye ederler ama bi türlü sevemedim ben.

Eğer hızlı olsun diyorsan kurulumdan sonra LXDE masaüstünü kur sıkıntı yaşamazsın.

saol arkadaşım.çok yardımcı oldun.eyvallah