Maliye İhbar Hakkında Sorum Var Bilgisi Olan Bakabilir mi ?

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhaba. Şimdi bir cafe var ;

1-Vergi vermiyor.Yani yaptığı satışlarda fiş kesmiyor.

2-Sigortasız işçi çalıştırıyor .

Şimdi ben bu adamları maliyeye ihbar etmek istiyorum.Bir sonuç çıkar mı bu işten.Kesinlikle ceza almalarını istiyorum.Nedeni bende saklı.Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.Haydi kolay gelsin
.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Maliye müfettişleri baskın yapar ve denetimde kayıt dışı olduğunu tespit ederse ceza alması kaçınılmaz.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Maliye müfettişleri baskın yapar ve denetimde kayıt dışı olduğunu tespit ederse ceza alması kaçınılmaz.
peki sigortasız işçi çalıştırılması hakkında da kontrol yaparlarmı bu ikisi için ayrı yerlere mi ihbarda bulunacağız ?

Meryyy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
her türlü şikayetini Bimer'e yazabilirsin onlar ilgili yerlere talimat verirler..Ayrıca sigortasız işçiler konusunu 170 e bildirebilirsin SGK kayıtdışı istihdam konusunda çok hassas muhakkak şikayetini kayda alacaktır ve o işyerine denetmen gönderecektir.. ondan sonrada yagmur gibi ceza yağar:P

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kayıt dışı /sigortasız) işçi çalıştıran yerleri veya kişileri 170 nuramalı telefona şikayet edebilirsiniz. İhbarınız 30 gün içinde sonuçlandırılacaktır. İhbarı takip etmek için SGK'nın internet sitesini kullanabilirsiniz. Alo 170 ihbar sorgulama

Sigortasız çalıştırmanın cezası:
1) SGK Müfettişi veya SGK denetmeni inceleme sonucu sigortasız işçi çalıştığını tespit yaparsa ödenecek cezalar: 1 yıl için ve 1 sigortasızı baz alıyoruz .Eğer sigortasız sayısı artarsa aşağıdaki tabloya sadece işe giriş bildirgesi cezası eklenir.Ayrıca sigortasız çalışanların çalışma süreleri artttıkca ücret bordrosu ve defter kayıt belgelerinin geçersizliğine bağlı cezalar üst sınıra kadar artar.

a) Bilânço esasına göre defter tutmakla yükümlü olanlara sigortasız işçi çalıştırdığından dolayı (1yıl için 1sigortalı) 38 asgari Ücret ceza verilir
b) Diğer defterleri tutmakla yükümlü olanlara sigortasız işçi çalıştırdığından dolayı (1 yıl için 1 sigortalı ) 38 asgari Ücret ceza verilir
c) Defter tutmakla yükümlü olmayanlara sigortasız işçi çalıştırdığından dolayı (1 yıl için 1 sigortalı ) 29 asgari Ücret ceza verilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaslar bi konu hakkında bılgı almak ıstıyorum 1yıl boyunca işverenım sıgortamı yapmamıs ve benı kandırmıs ben bu 1senelık sıgortasız calısma hakkımı nasıl alabılırım suan sıgortalıyım bılgısı olan varsa lutfen yazsın :(