Maks. 1800 Toplama Pc Önerisi

fatihgkblt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar laptop almaktan vazgeçtim şuan kasa toplamayı düşünüyorum monitor haricinde sadece kasa olarak maksimum 1800 TL 'ye nasıl bir pc toplayabilirim. Genel olarak LOL ve Black Desert oynayacağım için çok fazla masraflı bir pc olacağını düşünmüyorum iyi fps alayım şu oyunlarda benim için yeterli GTA V tarzı oyunlar oynamıyorum. Ayrıca şöyle bir durum var oyun için ekran kartı çok önemli olduğu için ekran kartını iyisinden almayı düşünüyorum diğer parçalar destekleyici tarzda olsada olur varsa aklınızda böyle bileşenler tavsiye eder misiniz? Teşekkürler şimdiden..

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629

fatihgkblt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9

hocam teşekkür ediyorum zahmet edip yazdığın için ancak bizi batırdın be :D

sence Donanımarşivi V1.5/Athlon X4 860K/XFX RX560 /8GB RAM/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA bu kasa sağlam mıdır ? stokta yok kasa. Aynı parçaları tek tek toplasam 2000 TL ye geliyor.

Bir şey daha rica edeceğim senden pc toplarken en çok neye dikkat etmeliyim videolara bakıyorum ancak çok da açıklayıcı şeyler yok tekrar teşekkür ediyorum :)

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
sence Donanımarşivi V1.5/Athlon X4 860K/XFX RX560 /8GB RAM/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA bu kasa sağlam mıdır ? stokta yok kasa. Aynı parçaları tek tek toplasam 2000 TL ye geliyor.
Bunu alabilirsin ancak PSU'su sertifikalı değildir. Ama sana pek sorun oluşturmaz. İleride değiştirebilirsin.

Bir şey daha rica edeceğim senden pc toplarken en çok neye dikkat etmeliyim videolara bakıyorum ancak çok da açıklayıcı şeyler yok tekrar teşekkür ediyorum :)
Anakart ile işlemcinin soket yapısı uyumlu olmalı, aynı zamanda ramin DDR değerini ve hızını desteklemesi gerekiyor. PSU'nun sistemi besleyecek kapasitede olması gerekiyor. Ekran kartını alırken VRAM'e değil GDDR değerine bellek ve çekirdek hızına bakman gerekiyor.

fatihgkblt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bunu alabilirsin ancak PSU'su sertifikalı değildir. Ama sana pek sorun oluşturmaz. İleride değiştirebilirsin.

Anakart ile işlemcinin soket yapısı uyumlu olmalı, aynı zamanda ramin DDR değerini ve hızını desteklemesi gerekiyor. PSU'nun sistemi besleyecek kapasitede olması gerekiyor. Ekran kartını alırken VRAM'e değil GDDR değerine bellek ve çekirdek hızına bakman gerekiyor.

teşekkür ederim yardımın için