Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben prof. Makineye geçmeyi dusunuyorum.5D serisi gibi değilde 1d mark 3 ,1ds mark 2 gibi makinalar bunların fotoğraf kaliteleri nasıl ? Cevaplarinizi bekliyorum.
1D Mark serisi ile 5D serisi arasında aman aman afaki bir fark yok. İş biraz pazarlama stratejisi canon için. Her iki taraf da full Frame sensör kullanmakta. Sadece ard arda çekim hızlarında farklılık yakalarsınız ki spor muhabiri değilseniz yada koşan bir çita, aslan, şahin fotoğrafı çekme niyetinde değilseniz 1D serisini tavsiye etmem. Tek şarj ile daha fazla fotoğraf çeken 1D serisini 5D serisine battery grip takarak aynı adete getirebilirsiniz. İşin 2.El pazarına da bakarsanız 5D serisini çok daha hızlı elden çıkarta bilirsiniz. İşin profesyonelleri canon marka bir cihaz kullanacaklar ise 5D serisini tercih ederler. Özellikle reklam fotoğrafçılığı ve Moda fotoğrafçılığında 5D serisi ön planda bir cihazdır.
Sorunuzun cevabı ise Son derece tatminkar fotoğraflar elde edeceğinize emin olun. FF cihazların hemen hemen hepsinde elinizde ki objectif'in keskinlik ve alan derinliği özelliklerini sonuna kadar kullanacağınızdan şüpheniz olmasın.
Şunu da belirteyim FF serisi yada Pro serisi bodyler harikalar yaratmaz, çeken göz ve çeken elin başarısı %50 bodynin başarısı %50 dir.
Fotoğraftan para kazanmıyorsanız ff almanıza gerek olmadığını düşünüyorum ama sizin tercihiniz giriş seviyesi ff olan 6D yi alabilirsiniz artan para ile kaliteli lensler alabilirsiniz