Mailime birinin girmeye calistigindan supheleniyorum

Drmgmg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Biri benim Outlook hesabima, parolamı unuttum seçeneğini deneyerek hesabima girmeye çalışırsa kendi e posta hesabına kod almaya çalışırsa ve başarılı olamazsa bana şüpheli oturum engellendi ve o kisinin IP no bilgileri gelmesi gerekmez mi?
Şifremi bilmeyen biri.⁷

Batuhan Sertol

Asistan
Reaksiyon puanı
489
Selamlar Drmgmg,

Şifrenizi değiştirip uzun olan ve çeşitli karakterler, semboller içeren şifre tercih ederseniz herhangi birisi hesabınızı almaya çalışsa bile başarılı olamayacaktır. Adınızın ve benzeri bulunabilecek şifreleri kullanmaktan kaçınmanız en doğrusu olur. O kişinin bilgileri size gelemez çünkü şüpheli bir oturum değil belki siz kaybettiniz oturumunuzu almaya çalışıyorsunuz gibi algılayabilirler. Şifrenizi değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Teşekkürler, İyi Forumlar

Drmgmg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selamlar Drmgmg,

Şifrenizi değiştirip uzun olan ve çeşitli karakterler, semboller içeren şifre tercih ederseniz herhangi birisi hesabınızı almaya çalışsa bile başarılı olamayacaktır. Adınızın ve benzeri bulunabilecek şifreleri kullanmaktan kaçınmanız en doğrusu olur. O kişinin bilgileri size gelemez çünkü şüpheli bir oturum değil belki siz kaybettiniz oturumunuzu almaya çalışıyorsunuz gibi algılayabilirler. Şifrenizi değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Teşekkürler, İyi Forumlar
Ama Farkli bir konumdan ve cihazdan

Batuhan Sertol

Asistan
Reaksiyon puanı
489
Ama Farkli bir konumdan ve cihazdan
Olabilir fakat, bu durumun olabileceğini sanmıyorum. Instagram, Facebook ve bazı platformlarda hesap güvenlik amacı ile bu sistem kullanılıyor fakat, Outlook'un kullandığına daha önce denk gelmemiştim. Bilgileri gelse bile size sadece bağlandığı konum ve adresi gelecektir. Şöyle şöyle bir mail üzerinden erişim sağlanmaya çalışıyor gibi bir bilgi aktaramazlar. :)