Mac'te Outlook ve Google Apps

memojoe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir MAC kullanıcısıyım. İş için kullandığım e-mail adreslerim google altyapısında ve Google Apps Business kullanıyorum. Birkaç tane bilgisayar kullandığım için outlook üzerinde aynı klasörlerin, rehber kayıtlarının vs. olması benim için önemli. PC için google apps'un bir Sync yazılımı var, ancak Mac için böyle bir olanak geliştirmemişler. Benzer 3. parti bir yazılım aradım ancak bulduğum tek yazılım da piyasadan kalkmış.

Kısmen şu an outlook'a e-mail adresini imap olarak tanımlayarak kullanmaktayım. Ancak klasörler (yani aslında gmail içindeki etiketler) görünmesine rağmen, içeriklerini indirmiyor. Ayarlarda bir sorun yok gibi. Klasörü onar seçeneğini, sync seçeneğini kullansam da bu klasörlerdeki mailleri indiremiyorum.

Bir çözüm öneriniz var mı acaba?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Mac kullanıcısı arkadaşların belki konu hakkında bildikleri vardır. [MENTION=110040]BEFEGA[/MENTION] [MENTION=74155]muratveb[/MENTION]

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bende outlook giremiyordum çok denedim felan hesap uçmuş benim
çözüm gibi bişey degil ama mac varsa bence birde yanina windows 8 kur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Powerblack, win8 kurdum zaten yanına, ama sadece Mac OS versiyonu olmayan bir yazılımı kullanmak için. Outlook'u windows üzerinden kullanmayı istemiyorum.

İsveçli, evet bu sayfayı okudum. Ama yine de klasörler içindeki eski mailleri indiremiyorum.

Hadi eskileri geçeyim dedim. Yeni gelen bir maili alt klasöre taşıdım. Gmail üzerinden bakınca oraya taşınmamış olduğunu gördüm. Lokal taşınmış sadece makinede.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Alternatif bir uygulama olarak Thunderbird kullanabilirsin. Belki aradığın özelliği onda bulabilirsin. Ya da yaşadığın sorunun çözümünü.

memojoe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Çözümü buldum, paylaşayım dedim.

Sevgili BEFEGA, aynı sorun Thunderbird'de de devam etti. Alt klasörlerin içeriklerini indirmiyordu.
Sonra şunu farkettim. Gmail'de klasör/etiket oluşturduğumuzda

Inbox/Mavi
Inbox/Kırmızı

şeklinde açılıyor. Ancak e-posta istemclerinde sanırım kök dizin INBOX şeklinde, yani büyük harf olduğu için uyuşmazlık yaratıyor. Outlook ya da diğerleri içinden bunu değiştirmeyi bulamadım. Ben de Gmail içindeki bütün klasörlerimin başındaki Inbox'u INBOX olarak değiştirdim.

Şu an sorunsuz şekilde çalışıyor. Outlook'ta alt klasöre taşıdığım mailler de gmail üzerinde doğru klasörlerde görünüyor böylece.

Takvimi Calendar hesabına gmaili ekleyerek onu da hallettim. Şimdi tek sorun gmail rehberini de outlook'la senkronize etmeye çalışmak.