Macbook Pro,Mac Os X ve Anket

Mac os X mi ? Windows mu ?


  • Kullanılan toplam oy
    33

Bu konuyu okuyanlar

erdemlee

Asistan
Katılım
13 Temmuz 2012
Mesajlar
203
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Herkese merhaba arkadaşlar benim macbook pro ve mac os x ile ilgili sorularım var;
1)Bu laptop kimlere hitap eder neden o fiyata mükemmel bi pc düzmek ya da alienware gibi bi oyun canavarı makine almak varken macbook alayım artıları nelerdir ?
2)Macbook Prolarda artık cd yeri yok onun için sanırım ayrı bi aparat lazımmış bence hiç mantıklı değil film izlemek istesem o aparatla birlikte mi izlicem, blu ray okur mu bir de macbook un cd leri windowstan farklı mı yani pc için cod ghost aldım diyelim macbookta da çalışır mı yoksa ayrı bir cd mi lazım?
3)Windowsta bulabildiğim her programı macbookta da bulabilir miyim bootcamp olayı varmış sanırım onu yapmak istemem açıkçası sonuçta mac os x işletim sistemi için alıcam(program olarak örnek nero, teamviewer, ashampoo, opera tarayıcı, chrome tarayıcı vs vs)
4)Bu laptop sanırım müzik, photoshop gibi alanlarda tercih ediliyor peki ediliyorda neden applenin bu yönlerde özel mac e yaptığı programlar mı var ?
5)Windowstaki gibi atıyorum logitech marka mouse aldım onu kullanabilecek miyim yoksa ille apple marka mouse olması şart mı klavye için de geçerli ?
6)Üst model macbook pro alsam(ekran kartı yine de düşük) oyun deneyimi nasıl olur yüksek model bir windowstan farklı olur mu grafikleri daha iyi olur mu retina ekranı çok övüyorlar ?
7)Macbook kullananlardan ısınma olayı nasıl ?
8)Word, powerpoint gibi microsoft programlarını macbookta kullanabilir miyim ?
9)Televizyona bağlayacak olsam normal bi hdmi kablosu ile bağlayabilecek miyim yoksa apple'ye özel olması mı gerek ?
10)Steamden baktığımda yeni oyunlar hariç çoğu oyunun mac versiyonu yok o oyunları steam haricinde başka yerlerden indirebilir miyim applenin marketindeki uygulamalar yeterli mi?
11)Yine kullananlara sorum virüs girme ihtimali nedir antivirüse gerek var mı virüs girme ihtimali azsa bile antivirüs indirebilir miyim kaç ayda bir format atarsınız ?
12)Benim asıl amacım ekosistemi tam kullanmak iphone ile birlikte mesela ne gibi artısı olur ?
13)Belki gereksiz bir soru ama atıyorum bir oyun için türkçe dil yaması ya da farklı yamalar indirme gibi bi olay var mı ?
14)İnternetten indirebileceğimiz online oyunları macbooka da indirebilir miyim? (örnek league of legens)
15)İphonede bilirsiniz farklı cihazlarla dosya paylaşımı yok bluetooth üzerinden macbooklarda da durum böyle mi iphone gibi kapalı bir sistem mi mac os x ?
16)Türkçe destek konusunda sıkıntı var mı ?
17)Kısaca neden mac veya neden windows ?
Mac ile ilgili hiç deneyimim olmadığı için bu konuyu açtım merak eden arkadaşlar da rahatlıkla yararlanabilir tabi güzel yorumlarınızı eksik etmezseniz.Bir de anket açtım işletim sistemi olarak mac os x mi windows mu ?
Herkese şimdiden teşekkürler...
 

alperenturkoz

Öğrenci
Katılım
11 Mart 2014
Mesajlar
21
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bir yanım MAC OS X'de fakat diğer yanım senin her işin Windows'da diyor.
 

HYuksel

Müdavim
Katılım
14 Mart 2008
Mesajlar
1,016
Reaksiyon puanı
22
Puanları
38
Yaş
45
Mac osx her yönden tatmin edici, windowsa ihtiyaç duyulursa vmware devreye girer..
 

wnsjeep

Öğrenci
Katılım
7 Ocak 2013
Mesajlar
54
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
1- Bilgisayar seçimi birazcık zevk meselesi
2- İTunes de filmleri uygun fiyatta kiralayıp izleyebilirsin, günümüz de pek fazla dvd-rw ye gerek kalmadı diye düşünüyorum. (Benim görüşüm tabiki.)
3- Bazı uygulamalar var ama zamanla mac e özel uygulamaları keşfettikçe standartlaşmış uygulamalara gerek kalmıyor. (Bana göre tabiki)
4- Apple kasma donma vs. problemleri olmadığı için tercih ediliyor bir de özel uygulamaları da var tabiki.
5- USB Girişi olan bütün mauseleri kullanabilirsiniz.
6- Ekran kartı olayı benim ekran kartım 512mb oyun hiç oynamadım ama retina tercih etmenizi tavsiye ederim :)
7- Hiç ısınma sorunu yaşamadım.
8- Microsoft' un OS X' e özel geliştirmiş olduğu office uygulaması var bir de Apple' ın kendi programları var ücretsiz ben apple' ın uygulamasını tercih ediyorum outlook yönünden düşünüyorsanız eğer Apple' ın kendi Mail App' si var.
9- Air-Play destekleyen bir cihazınız var ise Hdmi kabloya gerek yok, Thunderbolt girişine bi dönüştürücü alırsanız hdmi görüntü aktarabilirsiniz diye biliyorum.
10- Apple store da oyunlar var ama sizi tatmin eder mi bilemeceğim bu konu da araştırma yapmak gerekir mesela ben geçen COD serisine raslamıştım.
11- 1 Sene oluyor Macbook Pro Alalı hiç format atmadım IMac var 4 senedir format yemedi, Zaten MAC de format olayını unutunuz. :)
12- Aynı ağ' a bağlı ise 2 cihaz da müzik bile değiştirebilirsiniz bilgisayardan.
13- Oyun konusun da pek yardımcı olamıyorum hiç oyun oynamadığım için..
14- OS X desteği var ise oyunun tabiki de oynayabilirsiniz.
15- Airdrop olayı ile kolayca dosya paylaşabilirsiniz.
16- Hayır.
17- OS X deneyimi anlatmakla bitmez yaşamak gerekir :)


Hatam oldu ise affola yanlışım var sa kusura bakmayın sadece bildiklerimi paylaştım..
 

codding

Asistan
Katılım
18 Ekim 2011
Mesajlar
380
Reaksiyon puanı
13
Puanları
18
Kardeşim Macbook pro kullanıcı olarak şunu söyleyeyim. Herşey önceden düşünülmüş birşeyleri tanıtman driver yüklemen vs. gerekmiyor günlük işlemlerini gönül rahatlığı ile yapabilirsin film izlemek için artık dvdrw gerek kalmadı torrentten indirip izliyorsun kaldı ki artık DVD CD neredeyse hiç kullanılmıyor. En son ne zaman kullandım diye düşünüyorum da Windows yüklerken kullanmıştım :) Oyun oynamak istiyorsan Boot Camp var kolaylıkla Windows kurabilir performans kaybı olmadan istediğin oyunu yükleyip oynayabilirsin. 2 sistemi de aynı bilgisayarda kolaylıkla kullanırsın. Zaten MBP donanım olarak çok üst modeller olduğıu için her ihtiyacına kolaylıkla cevap verecektir.
 

erdemlee

Asistan
Katılım
13 Temmuz 2012
Mesajlar
203
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Yazmayı unutmuşum time capsule nedir harddiskten farkı ne bu arada yorumlar için teşekkürler
 

wnsjeep

Öğrenci
Katılım
7 Ocak 2013
Mesajlar
54
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Time Capsule ile mevcut olan ağını kablosuz olarak genişletebilirsiniz, 2tb ve 3tb lik modelleri var diye biliyorum. Kablosuz olarak OS X cihazınızı yedekleyebilirsiniz aynı ağ üzerin de olmasanız bile diskinize erişim sağlayabilirsiniz. Yazıcı vs. paylaşabilirsiniz :)
 

x10minirom

Doçent
Katılım
17 Ağustos 2013
Mesajlar
816
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Mac OS X iyi bir sistem.Ayrıca güzel yanı Windows'ta kurulabiliyor.Düşünmeden Macbook diyorum.
 

krkmzmrt

Doçent
Katılım
18 Ocak 2014
Mesajlar
922
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
İlk başta stabillik mac deyince aklina windows daki donmalarin d si gelmez çok stabil bir işletim sistemi windowsdaki neredeyse bütün oyunlari bulabilirsiniz ufak tefek yazilimar haric
 

Aerop

Asistan
Katılım
22 Ekim 2009
Mesajlar
233
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yazmayı unutmuşum time capsule nedir harddiskten farkı ne bu arada yorumlar için teşekkürler

Merhabalar, elimden geldiği kadar sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım. 3 senedir 2011 Model MacbookPro kullandığımı belirtmek isterim.

1) Macbook Ailesi her kullanıcıya hitap eder. Bildiğiniz üzere Macbook'lar Air ve Pro olarak ikiye ayrılıyor. Macbook Air'ler daha çok günlük olarak internette gezinen, word, excel kullanan kullanıcılara göredir. Son derece hafif ve ince olmasından dolayı taşıması çok kolaydır. Macbook Pro ise Air'den farklı olarak kullanıcıların internet, office programlarının yanı sıra resim, video ve müzik düzenleme işlerini de kolay bir şekilde yapmalarına olanak sağlar. Hangi boyutu alacaksın bilmiyorum ama 15 inch 13 inch'e gore daha güçlü makinelerdir. İşlemcisi ve ekran kartı daha yüksek seviyelerdedir. Eğer resim, video veya müzik düzenlemekle çok fazla uğraşıyorsan kısacası bunlardan biri sürekli olarak senin işin ise 15inch'e yakınlaşabilirsin.


2) Evet Macbook Pro'larda da artık CD sürücüsü yok. Eski bir teknoloji olduğu için Apple bunu kaldırdı. Bazı arkadaşların da dediği gibi filmleri iTunes üzerinden çok uygun fiyatlara kiralayabilir veya satın alarak bilgisayarına indirebilirsin. Eğer yok ben para vermem diyorsan torrentten de indirebilirsin. Yok arkadaş ben illa CD'den izlerim dersen bunun için senin de bahsettiğin gibi ayrı bir sürücü alacaksın. Bu ürün Apple USB SuperDrive olarak geçiyor. Çok şık ve güzel bir ürün. Özelliklerini incelemek istersen BURAYA tıklayarak siteye ulaşabilirsin. Macbook'ların CD'leri Windows'tan farklı değil. Windows'ta kullandığın CD'yi Macbook'ta da sorunsuz olarak kullanabilirsin fakat OS X işletim sistemi .exe uzantılı dosyaları çalıştırmıyor. Bunu da göz önünde bulundurmalısın.

3) Windows'ta kullandığın programların çoğunu Macbook için de bulabilirsin. Windows'ta kullandığın bazı programlar OS X üzerinde yok ise aynı işi yapan başka bir program indirip kullanabilirsin. Yani Windows'ta yapıp OS X'te yapamayacağın şey sayısı %1 falan. Örnek olarak bahsettiğin programlar içerisinden örnek verecek olursak, OS X'te Nero'nun yaptığı aynı işi yapan Toast Titanium adında bir program var. Diğer bahsettiğin Teamviewer, Opera, Chrome gibi programların hepsi mevcut. Sıkıntı çekeceğini hiç düşünmüyorum.

4) Evet Macbook ailesi ilk soruda da belirttiğim gibi müzik, photoshop gibi alanlarda tercih ediliyor. Nedenine gelecek olursak, bu alandaki çoğu program OS X ve Mac üzerinde Windows'tan ve diğer bilgisayarlardan daha stabil ve sorunsuz çalışıyor. Diğer soruna cevap verecek olursam, Apple'ın da bu alanlarda yapmış olduğu profesyonel programlar mevcut. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak; Müzik için Logic Pro ve GarageBand, Resim için Aperture ve iPhoto, Video için de iMovie ve Final Cut Pro. Eğer programları incelemek istersen program isimlerine link verdim. Tıklayarak linklere gidip inceleyebilirsin. Logic Pro, Aperture ve Final Cut Pro üst düzey programlardır. Müzisyenler, müzik işi ile uğraşanların Logic ve GarageBand kullandığını, video ve film için de aynı şekilde Final Cut Pro kullanıldığını görebilirsin.

5) Macbook'larda marka farkı gözetmeden her mouse u USB ve Bluetooth üzerinden sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin.

6) Öncelikle şunu söyleyeyim; oyun oynamıyorum. Üst model Macbook Pro dediğin yukarıda da bahsettiğim gibi 15 inch olsa gerek. 15inch Retina Macbook Pro modelinin 512 GB'lık modelinde 2 GB GDDR5 NVIDIA GeForce GT 750M ekran kartı var fakat fiyatı biraz uçuk. :) Dediğim gibi oyun oynamıyorum. Ama kendi (2011 Model)Macbook'um üzerinde NFS Underground 2, Euro Truck Simulator, FlatOut 2 ve Bus Simulator gibi oyunlar mevcut. Bunları gayet iyi oynayabiliyorum. 13 inch Retina Macbook Pro'su olan kuzenim ise GTA San Andreas, COD 4 gibi oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabiliyor. Uyumlu olan oyunlara bakmak istersen torrentler dışında bulabileceğin bir yer pek yok diye biliyorum. Ancak Steam gibi yerlerden bakabilirsin. Retina Macbook Pro'lar güçlü makineler. Torrent'te uyumlu olan oyunların çoğunu rahatlıkla çalıştırabilir diye düşünüyorum. Dediğim gibi, oyun oynamıyorum yanlış bilgi vermek istemem bu konuda. Retina Ekran'a gelecek olursak gerçekten mükemmel bir görüntü kalitesi var. Eğer imkanın varsa bir teknoloji mağazasına gidip incemelisin. Çok keskin bir görüntüsü var. Retina Ekran'ı BURADAN inceleyebilirsin.

7) 3 Senedir Macbook Pro kullandığımı söylemiştim. Ağır işler yapmadığın sürece (photoshop, iMovie gibi) bilgisayarda ısınma görmezsin. Ancak makineye yüklendiğinde işlemci fanlarının son hız çalıştığını duyabilirsin :) İşlemci ısındığı zaman makinenin alt tarafı da ısınır ama bu seni sakın korkutmasın. Makine tek parça aleminyumdan oluşuyor. Apple'ın aleminyum'u seçmesindeki nedenlerden en büyüğü de ısı yalıtımı. Isı yalıtımı olduğundan dolayı alt taraf biraz fazla ısınıyor ama makineye bir zararı yok.

8) Microsoft Office programlarını OS X üzerinde kullanabilirsin. Microsoft OS X'e Office desteği sunuyor. Yakın zamanlarda çıkan haberlere göre şu an Office for Mac 2014 sürümü üzerinde çalışıyorlarmış. Microsoft Office programlarına alternatif olarak Apple'ın da bu alanlar üzerine programları mevcut ve oldukça iyi iş yapıyorlar ve içlerinde işlerini kolaylaştıracak bir çok şablon bulunuyor. Word alternatifi için Pages, Excel alternatifi için Numbers, PowerPoint alternatifi için Keynote. Özellikle Keynote programı sunum hazırlamak için PowerPoint'ten aşırı derecede üstün bir program. Kullanımı çok kolay ve yapabildikleri bir o kadar fazla. Araştırırsan ne demek istediğimi göreceksin :)

9) Televizyona bağlamak istersen Retina Macbook Pro modellerde HDMI girişi mevcut. Herhangi bir HDMI kablo ile TV'ye bağlayabilirsin. Eğer projeksiyona veya başka bir ekrana DVI ve VGA olarak bağlamak istersen bunun için Apple'ın üretmiş olduğu kablolar var. VGA Adaptörü -DVI Adaptörü

10) Yukarıda da belirttim. Oyunlar için torrent sitelerine bakabilirsin. OS X içindeki App Store'dan da oyunlara bakabilirsin fakat buradaki oyunlar seni tatmin eder mi bilmem :)

11) OS X'e virüs bulaşma ihtimali yok denecek kadar az. Anti-Virüs'e hiç gerek yok. Kafan rahat olsun. 3 senedir kullanıyorum yalnız 1 kere format attım. O da harddisk i çok fazla doldurduğumu ve temizlemem gerektiğini düşündüğümden dolayı :) İşletim sistemi güncellemerinde format atmana gerek yok. Sistem içerisinden yükseltme yapabiliyorsun fakat her ihtimale karşı sistem yedeğini alman gerek.

12) Apple'ın neredeyse tüm cihazları birbirine bağlı bir şekilde çalışır. Apple'ın iCloud denen bir bulut sistemi var, iPhone kullanıyorsan büyük ihtimal biliyorsundur. Senin tüm dökümanların yani notların, hatırlatıcıların, safarideki yer imlerin, rehberin, fotoğrafların ve takvimin bu sistem içerisinde saklanır. Bunun yanı sıra yukarıda belirttiğim Pages, Keynote, Numbers gibi Apple programlarında hazırladığın dökümanların hepsini iCloud'ta saklayabilirsin. Bu programların aynıları iPhone ve iPad için de mevcut. Mac üzerinde hazırladığın bir yazı veya sunumu eş zamanlı olarak iPhone'da da düzenleyebilirsin. Eşzamandan kastım şu, kısaca örnek vereyim. iCloud üzerinde olan bir belgeyi hem OS X hem de iPhone'dan açtın diyelim. iPhone'dan bir değişiklik yaptıktan bir kaç saniye sonra o değişikliği bilgisayarının ekranında da görebiliyorsun. Çok mükemmel bir şey :) iCloud'u yalnızca iPad, iPhone, OS X dışında herhangi bir web tarayıcı üzerinden www.icloud.com a girerek kullanabilir ve dosyalarını online olarak düzenleyebilirsin.

13) Oyun oynamadığımdan bashetmiştim. Ama torrentten indireceğin çoğu oyun Windows'tan OS X'e uyarlanmış oluyor. Bunların yamalarını indirdiğin de de bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Mac için yazılan oyunlarda ise zaten yazılımcı firma buna desteğini verecektir.

14) Bu sorunun cevabını diğer oyunla ilgili olan sorularda bulabilirsin. :)

15) Macbook Pro'larda veya Air'larda bluetooth üzerinden telefonlar ile dosya alışverişi yapabilirsin. Windows ile dosya paylaşımı için USB veya Harici HDD kullanabilirsin. Windows dosya sistemli USB bellekleri Mac üzerinde kullanabilmen için yazılımlar mevcut, sıkıntı olmuyor. Macbook'lar arası dosya paylaşımı için ise AirDrop adında bir sistem var. Bu özellik ile iki Macbook arasında kablosuz olarak dosya paylaşımı yapabilirsiniz.

16) Türkçe destek konusunda hiç bir sıkıntı yok.

17) Neden Mac? Kendi düşüncelerime göre cevap vereceğim. Kullanımı Windows'a göre çok kolay ve çok basit bir arayüzü var. Ayrıca çok stabil. Windows'ta başınıza gelmiştir. Bir program takıldığı zaman bu olay diğer programları hatta görev yöneticisini bile etkileyebiliyor fakat Mac'te böyle bir şey yok. Düşük bir ihtimal ama bir program takıldığı zaman onu görmezden gelip diğer işlemlerinizi yapabilir veya OS X'te olan Force Quit (Çıkmaya Zorla) özelliğini kullanarak takılan programı işletim sistemi üzerinden sorunsuz bir şekilde kapatabilir ve yeniden başlatabilirsiniz.

Yukarıda da bahsettim. Benim ve çevremdeki bir çok Mac kullanıcısının Windows'ta yapıp Mac üzerinde yapamadığı şey yok. Virüs derdi yok, takılma derdi yok, format derdi yok ve en önemlisi mavi ekran derdi yok :) Kullanımı gerçekten çok basit. Örnek verecek olursak, bir programı yüklemek istersen internetten indirdiğin programın ikonunu tutup "Uygulamalar" klasörüne atıyorsun ve yüklenmiş oluyor. Oldu ki bir uygulamayı silmek istedin, "Başlat > Denetim Masası > Program Ekle/Kaldır > Programı Seç ve Kaldır butonuna bas > çıkan pencerede Next, Next, Next diye ilerle.. Bir sürü iş. Mac üzerinde bir uygulamayı silmek istersen aynı yüklemedeki gibi, programın ikonunu tutup çöp kovasına atıyorsun. Bu kadar basit! :) En başta dediğim gibi, Apple OS X'i yalnızca kendi ürettiği bilgisayarlar için sunuyor. Yani kendi bilgisayarına, kendi donanımına özel işletim sistemi yapıyor ve bu yüzden bütün ekosistem birbiri ile %100 uyumlu bir şekilde çalışıyor. Macbook'lar üzerinde bir de TouchPad(mouse) olayı var ki tadından yenmez.. TrackPad için BURAYA bakabilirsin.

18. ve son sorun Time Capsule: Time Capsule Apple'ın Mac ailesi için tasarlamış olduğu bir yedekleme ünitesidir. İçerisinde harddisk bulunudur. Eğer normal harici diskten ne farkı var dersen buraya yazamayacak kadar fazla. Eğer BURAYA girersen Time Capsule'ün derinlemesine incelemesini görebilirsin. Ayrıca vermiş olduğum bu linkteki sitede Mac ve OS X için çok faydalı yazılar mevcut. Baştan aşağı inceleyebilirsin. :)

Sorularının cevabını verdim diye düşünüyorum. Eğer başka bir sorun olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Görüşmek üzere..
 

isveçli

Müdavim
Katılım
19 Nisan 2012
Mesajlar
1,673
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
ben yıllardır mac kullanırım iyidir güzeldir
ama windows ile kıyaslama yapamıyorum çünkü windows hakkında bir fikrim yok kullanmadım hiç.
ama almayı düşünüyorum bir windows makina ileride
 

erdemlee

Asistan
Katılım
13 Temmuz 2012
Mesajlar
203
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim çok değerli yazılar yazmışsınız emek verdiğiniz belli yorumlara da baktığım kadarıyla oyun amaçlı bilmem ama diğer herşey için çok daha kullanışlı ve kaliteli gözüküyor bir sorum daha olacak diğer laptoplara göre retina ekran nasıl bir görüntü sunuyor aynı fiyata alacağın bir laptopla karşılaştırsak görüntü kalitesi ne kadar farkeder hangisi iyidir?
 

Aerop

Asistan
Katılım
22 Ekim 2009
Mesajlar
233
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim çok değerli yazılar yazmışsınız emek verdiğiniz belli yorumlara da baktığım kadarıyla oyun amaçlı bilmem ama diğer herşey için çok daha kullanışlı ve kaliteli gözüküyor bir sorum daha olacak diğer laptoplara göre retina ekran nasıl bir görüntü sunuyor aynı fiyata alacağın bir laptopla karşılaştırsak görüntü kalitesi ne kadar farkeder hangisi iyidir?

Yukarıda verdiğim Retina sayfasına girip baktın mı bilmiyorum. Retina Ekran 13 inch için 2560 x 1600, 15 inch için ise 2880 x 1800 çözünürlük sunuyor. Piyasadaki hiç bir laptopta bu çözünürlük yok. Karşılaştırman için şöyle söyleyeyim; Full HD diye tabir edilen çözünürlük 1920 x 1080. :) Eğer girmediysen Retina incelemesi BURADA
 

erdemlee

Asistan
Katılım
13 Temmuz 2012
Mesajlar
203
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Yukarıda verdiğim Retina sayfasına girip baktın mı bilmiyorum. Retina Ekran 13 inch için 2560 x 1600, 15 inch için ise 2880 x 1800 çözünürlük sunuyor. Piyasadaki hiç bir laptopta bu çözünürlük yok. Karşılaştırman için şöyle söyleyeyim; Full HD diye tabir edilen çözünürlük 1920 x 1080. :) Eğer girmediysen Retina incelemesi BURADA
O sayfaya tamamen baktım da ne bilim emin olamadım harbiden neden o kadar düşükmüş ya diğer laptoplar en iyiler bile 1920 1080 garibime gitti de :D sonuçta ekran üreten bi marka da değil
 

Aerop

Asistan
Katılım
22 Ekim 2009
Mesajlar
233
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ekran uretmesine gerek yok. Baska firmalardan aliyor. Apple kullanicilarinin en iyi deneyimi yasamasi icin ugrasiyor her zaman :)
 

erdemlee

Asistan
Katılım
13 Temmuz 2012
Mesajlar
203
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Ekran uretmesine gerek yok. Baska firmalardan aliyor. Apple kullanicilarinin en iyi deneyimi yasamasi icin ugrasiyor her zaman :)
Appleye bak sen o paraya uğraşsın zaten bi zahmet :D telefonda niye o kadar düşük diğer tellere göre çözünürlüğü(konu macbooktan uzaklaştı ama neyse)
 

BEFEGA

Müdavim
Katılım
9 Kasım 2010
Mesajlar
1,441
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Oyunlar içinde portlanmış oyunlara bakabilirsin. Ciddi manada performans alabilirsin oyunlardan :)

Çoğu oyunun portlanmış sürümü mevcut. Oyun dışında Windows'ta kullanıp MacOSX'de bulamayacağın program sayısı çok değil. :)
 

erdemlee

Asistan
Katılım
13 Temmuz 2012
Mesajlar
203
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Şu konuya bi açıklık getiremedim şimdi atıyorum battlefield 4 aldım pc için orjinal onu mac e taksam çalışır mı yoksa mac e özel bi cd si var mı
 

VincentVega

Müdavim
Katılım
29 Ağustos 2007
Mesajlar
2,666
Reaksiyon puanı
3
Puanları
38
Şu konuya bi açıklık getiremedim şimdi atıyorum battlefield 4 aldım pc için orjinal onu mac e taksam çalışır mı yoksa mac e özel bi cd si var mı
Mac için olan versiyonu alman lazım ya da windows kurarsın o zaman o aldığın oyun çalışır.
 

drjacob

Müdavim
Katılım
7 Mayıs 2013
Mesajlar
3,949
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
676
Puanları
113
Windows kullanıyorum ama her türlü mac
 

TyC

Asistan
Katılım
4 Şubat 2011
Mesajlar
183
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Benim de bir kaç sorum var.

1. Ayrıca windows kurulduğunda performans kaybı oluyor mu? Yani stabilite bozuluyor mu?
2. 3dmax AutoCAD programları var mı?
3. Mesela windows için oyun indirmek istesen onlarca site ve torrent var. Ben neredeyse hiç mac OS a özel program ve oyun paylaşan site görmedim. Yani warez alanında içerik fazla mıdır?
 
Üst