Macbook air

Ardad0gan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar tasarimi kullanimi ve apple kalitesinin cazibesine dayanamayarak macbook air almaya karar verdim kullanan arkadaslardan tavsiye istiyorum uygulama program sıkıntısı ceker miyim oyunlar falan sorun yaratirmi ve diger marka laptoplar gibi uzerinde yumurta pisircek kadar isinirmi tesekkurler :)

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Program konusunda Windows da kullandığın programları bulacağını hiç sanmıyorum. Macbook kullanınca o kadar özgür olamassın iOS daki gibi... Bence Macbook a verdiğin parayla çok iyi özellikli bir PC alabilirisin

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Hocam aklimi celiyorsunuz :)

Ama eğer istiyorsan ve kullanmaktan zevk alıcaksan bence hiç durma al öncelikli olan senin istemen gerisi hikaye ama dediğim gibi oyunları oynaman felan sıkıntı olur ama ben orjinal takılırım dersen hiç sorun yok. Ama en olmadı tekrar Windows yüklersin :D

Reaksiyon puanı
16,128
niye bu mac osx'ten bukadar korkuyorsunuz? sen al kullan farkı gör kimseye bakma ama f/p oranı kötü onu bil.

Ardad0gan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen hocam mesela androidden ios a gectim kalite ortada ki pc konusunda apple kendini kanitlamis bi marka

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Merhaba şu anda bu mesaji Macbook air den yazıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim yıllardır Windows işletim sistemi kullandım. Evde farklı sistem özelliklerine sahip 3 adet Windows PC var. En iyisi i7 işlemcili, SSD li, nVidia ekran kartlı falan bir Macbook Air parası sayılıp alınmış bir bilgisayar. Şunu belirtmek isterim ki o bilgisayar hız ve stabilite açısında Macbook ile karşılaştırılamaz. Macbook Air size hiç bir dert tasa çıkartmıyor.

Program konusunda açıkçası bir sorun yaşamıyorum diyebilirim. Tabii bazı istisnai durumlar olmuyor değil. Windows'ta kullandığın bir uygulamanın Mac versiyonu yoksa illa ki bir alternatifi oluyor. Linux'taki durum Mac'de de geçerli. Bu alternatif uygulamaların %90 ücretsiz olabiliyor. En kötü durumlar için sanal bilgisayar kullanılabilir.

Oyun konusunda ise şöyle bir durum var. Her oyunun Mac versiyonu yok. Şu an kontrol ettim Steam hesabımdaki 138 oyunun 70 tanesi Mac'e yüklenebiliyor ve bu sayı sürekli artıyor.

Kısacası kesinlikle tavsiye ederim, çok hızlı, ince ve hafif. Bir tablet gibi al kolunun altına götür istediğin yere neredeyse. Ayrıca şarjı da Windows PC lere göre çok daha fazla gittiğini söyleyebilirim.

Ardad0gan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam cok tesekkur ederim yazin icin bu kadar zahmet edip bu aciklamayi yaptiysan bu bilgisayar alinmayi hak ediyor demektir :)

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Hocam cok tesekkur ederim yazin icin bu kadar zahmet edip bu aciklamayi yaptiysan bu bilgisayar alinmayi hak ediyor demektir :)

Kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca orjinal oyun satın almıyorsan -ki almanı isterim- Windows oyunlarını Mac'e portlayan bir site var. :)

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Bir diğer etken ise havanın olması :D

Güzel gözüküyor ama Allah var :D

uI9DqkB.jpg

Reaksiyon puanı
16,128
herkes kullandığının resmini koyuyor? benim ki kardeşimi kafalayabilirsem el koyacağım :
Foto%25C4%259Fraf-0008.jpg

Reaksiyon puanı
16,128
Foto%25C4%259Fraf-0008.jpg

şu tipi kayık vr601'e 200lira isteyen görmüştüm t2330 cpu 160gb hdd vista starter var diye kimse almaz diye düşünüp sonra alırım deme hatasında bulundum satmış adam bu notebook'a 200 ve üstü verilir mi? kaçması daha iyi oldu yoksa almam mı iyi olurdu?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Kesinlikle almalısın. Ama bence MacBook Air değil de MacBook Pro Retina almalısın.

Yıllardır bende Mac OS X'i Hackintosh tabanlı deneyen biri olarak diyebilirim ki; Orjinal Mac deneyimi apayrı bişey. (Kısa bir süre test etme olanağım oldu)

Windows, Linux..vs bunlar hikaye gibi kalıo. Şuan için bende para biriktiriyorum MacBook Pro Retina için. Tek eksi tarafı, fiyatların hâla çok tuzlu olması.

Stabilite, program kalitesi, pil süresi ve tabiki de yaşacağınız premium hissiyat açısından hiç bir sistem Macbook ile yarışamaz.

Şu sıralar ikinci el sitelerini çok fazla gezip dolaşıyorum . Temiz ve uygun fiyatlı bir MacBook Pro Retina bulursam bende kesinlikle kararlıyım artık şu Windows belasından kurtulmaya.

Şimdiden hayırlı olsun kardeşim.

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows apayri oluyor. Yani nerden baksan tum google sitelerinde mac os diye aratmassan windows isletim sistemine gore programlar var. Onun disinda cok iyi bir bilgisayar. Kullanmadim ama virüs yok diyorlar. Bemden deneyimli kişilerinde yorumunu okudum. Ben windows kullanmaya devam. Al bu bilgisayari evlat :D