MacBook Air Yanar Mı?

Mr1lteR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İhtiyaçlarım doğrultusunda MacBook Air aldım ancak stres atmak için arada sırada,çok uzun olmayan-yarım saat gibi-seanslarda cs go oynuyorum. Bilgisayar bu açıdan ele alındığında sizce ne tarz bir dayanıklılık seviyesindedir, bunu öğrenmek istiyorum. Son olarak makine oyun esnasında aşırı derecede ısınmıyor ama cılız fanları son devirde çalışıyor. Sizce bu tip bir kullanım Air'a zarar verir mi ?

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Ömrünü azaltırsın sadece . sonuçta bu makine ofis uygulamaları üzerine üretilmiş bir ürün.

emrewashere

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Hayır kısalmaz bence aşırı ısınmadığı sürece sorun yok gibime geldi

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
1- Bataryasını yersin ve zaman içinde bataryanın kimyasalları değişime uğrayıp özelliklerini kaybederler ve bunun da sana faturası pil ömrü olarak döner.
2- Isı her bilgisayarın düşmanıdır, ısınan bilgisayar daha hızlı bozulur.

Unutma ki Air performans değil, taşınabilirlik amaçlı bir bilgisayar. Eğer performans istiyorsan ona göre bilgisayar almalısın.

Kısa kullanımda fazla fark yaratmaz ama uzun süreli kullanımda zararını görürsün.

mamyymert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Bende 2015 pro var onda da aynı şekilde ısınma yok ama cs go oynarken fanları deli gibi çalışıyor. Air olmasından kaynaklı değil fanların o derece çalışması günde bir saat oyun oynamakta ömrünü çok azaltacağını düşünmüyorum.

vedat196601

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Afedersiniz dostlar neden bilgisayarın ömrü azalıyor. (Batarya bir dereceye kadar kabul edilebilir. % 10 hiç kullanılmasa bile performans kaybı olacaktır.) Isı ne gibi bir problem yaratacak. Her elektronik malzemenin çalışma ısı aralığı vardır. Bir MacBook dizayn edilirken göz önüne alınıyordur sanırım.

mamyymert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
o kadar para veriyorum oyun oynıcam ömrü azalcak diye birde onu mu dert edicem kullanmak için alıyorsun kullanabiliğin kadar kullanıcaksın

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
O fanlar cılız değil ama sen bilirsin. Asimetrik tasarımda olduğu için öyle hissettiriyor. Evet ısınıyor çünkü Air'ın amacı iş için kullanımda bütün gün boyunca pil güçlü performansı sağlamak. Alma bence.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
o kadar para veriyorum oyun oynıcam ömrü azalcak diye birde onu mu dert edicem kullanmak için alıyorsun kullanabiliğin kadar kullanıcaksın

Sizin cihazınızda pek etki etmez oyun oynamak bende de Pro var adı zaten Pro. Ama air gerçekten tüm kasa ısınıyor. Hoş olmuyor.