MacBook Air mi Pro mu?

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ne zamandır aklımda macbook almak vardı ama air mi pro mu hangisini tercih etmeliyim karar veremiyorum. Mac'e yeni geçiş yapıcam o yüzden alırken nelere dikkat etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim. (Bütçe 3000-3250) yoksa ultrabook mu almalıyım?

Reaksiyon puanı
189
Senin için taşınabilirlik önemliyse ve performans çok önemli değilse Air, ama yok ben cihazın performanslı olmasını isterim ağırlığı önemli değil dersen de Pro :) Artık hangisinden vazgeçeceğin sana kalmış :)

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pro'daki performansı air'da yakalayamaz mıyım? Birde alırken nelere dikkat etmem lazım? Alırsam eğer bilkom'un kendi Apple mağazalarından alıcam.

Reaksiyon puanı
189
Tam anlamıyla aynı performansı alacak olsan zaten Pro diye bir ürün olmaz :) Biri taşınabilirlik diğeri performans için yapılmış ürün :) Bu arada Bilkom'dan alırsan 1 yıl garantin olur. Ama gidip Vatan Bilgisayar gibi bir yerden alısan yine Bilkom'dan ama bu sefer 2 yıl garantin olur :)

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=25201]cgrszone[/MENTION] Teşekkür ederim son bir sorum daha olucaktı.

[TD="class: oe"]MD101TU/A[/TD]
[TD="class: to"]MBP13" DC i5 2.5GHz/4GB/500GB/HDGrap/SD[/TD]
[TD="class: te"]3039.85 TL[/TD]
[TD="class: fr"]3233.88 TL[/TD]
[TD="class: onl"][/TD]
[TD="class: mag"][/TD]

[TD="class: oe"]Z0MTF[/TD]
[TD="class: to"]MBP13" DC i5 2.5GHz/4GB/500GB/HDGrap/SD[/TD]

bu ikisi arasındaki fark nedir bilkom'un kendi sitesindeki fiyatlar bunlar.

http://www.vatanbilgisayar.com/Note...m-bt--mcx-lion/productdetails.aspx?I_ID=61543 bunuda vatanda buldum hangisiyle aynı oluyor?

Apple mağazalarında world karta %20 indirim + p. fiyatına 11 taksit + 2 ay erteleme + 200tl değerinde world puan gibi bi kampanya varda Ankara'da ki mağazalardan almayı düşünüyorum. Ne gibi bir farkları var anlayamadım :)

Bunlarda air fiyatları. Zoncf nedir md233lü model nedir kafam karıştı.

[TD="class: oe"]MD231TU/A[/TD]
[TD="class: to"]MacBook Air 13. i5 1.8GHz/4GB/128GB flash/HD Graphics[/TD]

[TD="class: oe"]Z0NCF[/TD]
[TD="class: to"]MacBook Air 13. i5 1.8GHz/4GB/128GB flash/HD Graphics[/TD]

Reaksiyon puanı
189
İkisi de aynı ürün. Sadece üretim tarihleri farklı o kadar. O yüzden kafan karışmasın. Bilkom şu aralar diğer firmalara göre çok daha pahalı. Yakın bir zamanda bilkom yerine Vatandan iMac aldım. Bilkom'den 400 TL daha ucuza. Tabi indirim gibi fırsatları denk getirmen lazım. Piyasayı takip edersen zaten bu aralar bir çok kampanya olduğunu görürsün, malum okullar açılıyor :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
http://support.apple.com/kb/HT4132

O kodlar model, üretim tarihi ve klavye türlerini anlatıyor.

Açıkcası air den ziyade pro benim için her zaman tercih sebebidir.
air in ince, hafif, taşınabilir olmasından başka bir özelliği yok. İçinde HDD bile yok 64gb SSD yi dayanıyorlar geçiyorlar.

Pro nun performansı daha iyidir, ekran kartı vardır, Ram fazladır, daha iyi işlemci ve depolama kapasitesi vardır.

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teşekkür ederim çok yardımcı oldun :) biraz daha araştırıcam.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bu arada Bilkom'dan alırsan 1 yıl garantin olur. Ama gidip Vatan Bilgisayar gibi bir yerden alısan yine Bilkom'dan ama bu sefer 2 yıl garantin olur :)

böyle birşey yok hocam bilkom sadece yurt dışından alınmış apple ürünlerine 1 yıl garanti veriyor. türkiyeden alınmış (bilkomdan dahi alınsa) ürünlerin garantisi minimum 2 yıldır.

Reaksiyon puanı
189
böyle birşey yok hocam bilkom sadece yurt dışından alınmış apple ürünlerine 1 yıl garanti veriyor. türkiyeden alınmış (bilkomdan dahi alınsa) ürünlerin garantisi minimum 2 yıldır.

Son dönemlerde kendilerinden ürün alacaktım ama telefonla konuştuğumda direk oranın bir çalışanı bana bunu söyledi :) Kafamdan uydurduğum bir şey değil bu. Kaldı ki Apple bayisinden alınan her ürünün 1 yıl garantisi olur. 3. parti bir satıcıdan alırsanız satıcının belirlediği süre kadar garanti olur. Apple dünyası böyle :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
pro al üstünde ceviz kırarsın air ince biraz ancak fındık kırılır işe yaramaz yani

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler pro alıcam 13inc işimi görür sanırım :) Alırken dikkat etmem gereken neler var eski ürün mü yeni mi olduğunu nasıl anlayabilirim?

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Birde alacağın mac book pro'ya normal hardisk yerine ssd disk taktın mı çok hızlı çalışır.Bizim iş yerinde bir arkadaşın var programları çalıştırırken çok hızlı çalışıyor.

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
13 inch pro ile air arasında performans konusunda aşırı bir fark yok. Pro nun artısı bağlantı portları, dvd sürücüsü ve özelleştirilebilirlik. Air e herhangi bir şekilde ram takviyesi veya sabit disk değişimi yapamazsın. Buna karşılık air in artısı da taşınabilirlik. Çantada neredeyse ağırlığı hissedilmiyor. Tabi 13 inch pro alıp ssd takarsan performans anlamında asıl fark ortaya çıkar. Bu arada vatan bilgisayarın %25 indirimlerini bekle almak için.

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
13 inch pro ile air arasında performans konusunda aşırı bir fark yok. Pro nun artısı bağlantı portları, dvd sürücüsü ve özelleştirilebilirlik. Air e herhangi bir şekilde ram takviyesi veya sabit disk değişimi yapamazsın. Buna karşılık air in artısı da taşınabilirlik. Çantada neredeyse ağırlığı hissedilmiyor. Tabi 13 inch pro alıp ssd takarsan performans anlamında asıl fark ortaya çıkar. Bu arada vatan bilgisayarın %25 indirimlerini bekle almak için.

13inc düşünüyorum ama fiyatta aynı olunca kararsız kaldım. Birde yeni seri mi eski seri mi onu nasıl anlayabilirim?

Reaksiyon puanı
189
13" kullanılmaz ya. Tabiri caizse k*ç kadar ekranda kafayı yersin. Aynı fiyata git iMac al kocaman ekranda rahat edersin en azından. Ya da 15" den daha düşük bir ekranı olan alet alma bence...

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
15inch çok pahalıya geliyo ya en ucuzu 4800 bana biraz fazla :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Son dönemlerde kendilerinden ürün alacaktım ama telefonla konuştuğumda direk oranın bir çalışanı bana bunu söyledi :) Kafamdan uydurduğum bir şey değil bu. Kaldı ki Apple bayisinden alınan her ürünün 1 yıl garantisi olur. 3. parti bir satıcıdan alırsanız satıcının belirlediği süre kadar garanti olur. Apple dünyası böyle :)
türkiyede üretim yapıyorsanız yada ithalat yapıp ürün satıyorsanız, türkiyede sattığınız her ürüne en az 2 yıl garanti vermek durumundasınız aksi takdirde ithalat izni alamaz ürünlerinizi satamazsınız. kaldı ki bilkom çıkışlı ipodumu 2 senesinin sonunda garantiden tamir ettirdim.

netimaj.com

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
3 yıl önce kadar Macbook Pro 13" aldım, taş gibi maşallah... Tavsiye ederim...

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yorum yapan herkese teşekkür ederim. MacBook Pro aldım gerçekten de taş gibi cihaz. Kullanım hakkında detaylı kaynak bulamadığımdan biraz sıkıntı yaşıyorum şimdilik :)

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Yorum yapan herkese teşekkür ederim. MacBook Pro aldım gerçekten de taş gibi cihaz. Kullanım hakkında detaylı kaynak bulamadığımdan biraz sıkıntı yaşıyorum şimdilik :)

hayırlı olsun doğru karar vermişsin. çalıştığım firma apple proje ortağı olduğu için heriki ürünüde deneme fırsatım oldu. ben tercihimi macbook prodan yana kullandım. 8GB ram ve 128SSd ye upgrade yaptım. vmware fusion ile win 7 yide aynı anda çalıştırıyorum. hissedilir hiçbir performans problemi yaşamıyorum ve aradaki geçişleri sadece bir parmak hareketiyle gerçekleştirmek kadar keyifli birşey yok. macbook kullanmak bilgisayar kullanmayı keyife dönüştürüyor..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba macbook almak istiyorum amabütçe sınırlı pro ve air arasındaki farkları öğrenebilir miyim?