Macbook Air 2017 Hk.

Bu konuyu okuyanlar

hindutimes

Öğrenci
Katılım
26 Şubat 2018
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba Arkadaşlar,

Macbook Air 2017 128 GB SSD ve Macbook Pro 2017 arasında kararsız kaldım. Mcp 2017 alayım desem 7000 lira civarında fiyatı var. Ayrıca kart okuyucu, usb 3.0 vs. girişleri yok. Sadece Usb type c girişi var. Yanında aparatı ve çantasıyla beraber 7.500 lira maliyet doğacak. Air almak mantıklı gibi görünüyor ama i5 işlemcili retina olmayan bir ekrana 3700 lira para vermek de içime sinmiyor.

MCP 2015/2016 serileriyle ilgili yaptığım araştırmada 'popping noise', 'aşırı ısınma' ve 'retina ekran soyulması' gibi problemler yaşandığını gerek forumlardan gerekse ekşi sözlükten öğrendim. Teknoloji mağazalarındaki satış yetkilileriyle yaptığım görüşmede 2017 serilerinde böyle bir problemle karşılaşmadıklarını söylediler. En azında air serisi için böyle bir problem yaşanmış değil :)

İşim gereği excelde raporlama yaptığımdan ve windows arayüzüne alışık olduğumdan alacağım macbookta windows işletim sistemi kurabilmeliyim. Mesleğim gereği internet üzerinden eğitim videoları seyrediyorum. Videoları izlediğim sitenin .exe uzantılı düşük boyutlu bir programı var. Malesef mac için yazılmış bir sürümü yok. Bu programı da kurabilmeliyim. Windows kurmak istememdeki amaç sadece bu iki talep. Bunun dışında profesyonel fotoğrafçılıkla uğraşmıyorum. Dj olup da mixleme yapmak gibi bir durumum da yok. Oyun desen konsol tercih ediyorum. Dolayısıyla alacağım macbook da; ekran kalitesi, uzun pil süresi, taşınabilirlik ve hafiflik, programların stabil çalışması, hoparlör kalitesi, wireless kalitesi gibi özellikleri talep ediyorum.

Sorularım şunlar;

1-Yukarıda yazdıklarıma tavsiye niteliğinde hangi modeli tavsiye edersiniz? Macbook Pro 2017 mi? Macbook Air 2017 mi?
2-128 gb ssd depolama alanı yeterli olur mu? Yoksa en az 256 gb mi almalıyım? (Paralels desktop 20 gb, Bootcamp ile windows ise 23-25 gb arası alan kaplıyormuş. Macos işletim sisteminin ne kadar yer kapladığı hakkında bilgi sahibi değilim.)
3-İşlemci olarak i5 beni 5-7 yıl arası götürür mü? Yoksa ssd'yi 128 tutup işlemciyi arttırmayı mı tavsiye edersiniz? Hoş, i7 işlemcili Macbook Air tekno marketlerde yok. Sadece apple storeda var. Oranın fiyatları da hepimizin malumu :)
4-Macbook Pro'nun ekranı muazzam olmuş fakat Macbook Air'de full hd bir film izlediğim zaman da görüntü kalitesi gerçekten güzel. Macbook Air'in rafa kaldırılacağından bahsediliyor. Diyelim ki rafa kaldırıldı. Bu durumda Macbook air almanın dezavantajları neler olabilir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 

EA14

Doçent
Katılım
22 Aralık 2017
Mesajlar
517
Reaksiyon puanı
190
Puanları
43
Yaş
37
Merhabalar; uzun yıllar mac kullanıcısı olarak size yardımcı olmaya çalışacağım. Mac yanına windows kuracaksanız macbook almayın. mac os x işini görmüyorsa boş yere masraf yapmanızı önermiyorum. illa almak istiyorsanız yanına mutlaka windows kurmak zorunda kalacaksınız bu durumda 128 gb ssd yetmeyecek. hatta windows kurmayacaksanız bile en az 256 gb alınmalı. grafik ve yüksek donanım ihtiyacınız yoksa macbook air işinizi çok rahat görecektir ve en az 3-4 yıl sıkıntısız kullanacaksınız. eğer grafik ve oyun için kullanmak istiyorsanız o zaman macbook pro bile önermem direk imac alın. çünkü donanımsal olarak oyun ve grafik tabanlı bir uygulama kullanırsanız çabuk ısınacaklar ve başka sıkıntılar meydana gelecek cihazda. Macbook air üretimi kalkmayacağı düşüncesindeyim, üretimi dursa bile yazılım desteğini mutlaka apple vermeye devam edecektir. daha ayrıntılı sormak istedikleriniz için forumdan mesaj atabilirsiniz. yardımcı olmaya çalışabilirim.
 

Son mesajlar

Üst