Macbook 2016 Almak Istiyorum Ama...

Kahaaaka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar ben lise 2'ye geçtim artık eski laptopum çok yavaşladı yeni bir laptop almaya karar verdim aklıma macbook geldi macbook 2016 modelini beğendim hem hafif hemde havalı ama benim asıl sorun ettiğim şey ne kadar süre kullanabileceğim lise bitene kadar kullanabilirmiyim? Bazıları ekran kartım yandı felan demiş acaba cihazı kötülemek içinmidir biri beni aydınlatabilir mi?
Bütçe: 6000TL
İlk defa mac kullanacağım.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
6000 liraya kesinlikle etmez paran tamamen çöpe 3000 lira neyse ama 6000 liraya neler alınır neler

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Nasıl ve ne amaçla kullanacaksınız? İyi grafik oyunları oynarım diyorsanız tercih etmeyin. Fanı falan da yok bildiğim kadarıyla. Daha çok internet kullanımı için bir macbook. Macbook pro düşünebilirsiniz. Düşünmüyorsanız daha uygun bir laptop alın. Apple ve tasarımı güzel havalı vs gibi şeyler için paranız boşa gitmesin. Lise bitene kadar kullanırsınız.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ben Macbook Air 2015 sahibiyim, oyun oynanmaz diyorlar lakin ben elimde olan oyunları sorunsuz oynuyorum , sorun geliyorsa platformdan , oda bir şe y değil bootcamp var.

Çöp diyenler daha önce kullandı mı kullanmış mı , kullandıysa ne kullanmış , ne kadar süre ne amaçla diye sorgulamak gerek.Çoğu Mac'de ekran kartı dediğimiz GPU işlem birimi ve CPU dediğimiz işlemci birimi birleşiktir , yanarsa işlemcisi yanar..Onun dışında, mac her ne kadar bir oyun ve üst düzey grafik bilgisayarı olmasa da , bu işlemleri gayet iyi yapabiliyor.

Ve havalı diye bir bilgisayar alınmaz , ben bu bilgisayarı sırf işimde kullanmak için aldım.Bir hedefin yoksa boşuna alma , canın sıkılır.

Kahaaaka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Oyun için kullanmayacağım oyun oynamayı pek sevmem dizi, film, video izlemek, derslerime çalışmak için kullanacağım.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Oyun için kullanmayacağım oyun oynamayı pek sevmem dizi, film, video izlemek, derslerime çalışmak için kullanacağım.
İşinizi görür ama daha uygun fiyatlı laptoplar da var. Siz Apple diye almak istiyorsunuz muhtemelen. Eğer öyleyse macbook air düşünebilirsiniz. @Can-K haklı. Bir hedefiniz yoksa canınız sıkılabilir.

ogizade

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Ben Macbook Air 2015 sahibiyim, oyun oynanmaz diyorlar lakin ben elimde olan oyunları sorunsuz oynuyorum , sorun geliyorsa platformdan , oda bir şe y değil bootcamp var.

Çöp diyenler daha önce kullandı mı kullanmış mı , kullandıysa ne kullanmış , ne kadar süre ne amaçla diye sorgulamak gerek.Çoğu Mac'de ekran kartı dediğimiz GPU işlem birimi ve CPU dediğimiz işlemci birimi birleşiktir , yanarsa işlemcisi yanar..Onun dışında, mac her ne kadar bir oyun ve üst düzey grafik bilgisayarı olmasa da , bu işlemleri gayet iyi yapabiliyor.

Ve havalı diye bir bilgisayar alınmaz , ben bu bilgisayarı sırf işimde kullanmak için aldım.Bir hedefin yoksa boşuna alma , canın sıkılır.
Peki siz macbook'u hangi amaçlarla kullanıyorsunuz?

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Peki siz macbook'u hangi amaçlarla kullanıyorsunuz?

Genelde Xcode üzerinden küçük çaplı yazılımlar geliştiriyorum elime geçerse maker kartları ile uğraşıyorum , boş vakitlerimde dizi ve oyun ile ilgileniyorum.

Mac ile programcılık ne alaka derseniz , virüs derdim yok , ram yiyen bir anti virüs sıkıntım yok , hız sorunum yok , çok kolay bir dosya/uygulama yöneticim var.Daha ne isteyeyim ki.

Halil ÖNCEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar ben lise 2'ye geçtim artık eski laptopum çok yavaşladı yeni bir laptop almaya karar verdim aklıma macbook geldi macbook 2016 modelini beğendim hem hafif hemde havalı ama benim asıl sorun ettiğim şey ne kadar süre kullanabileceğim lise bitene kadar kullanabilirmiyim? Bazıları ekran kartım yandı felan demiş acaba cihazı kötülemek içinmidir biri beni aydınlatabilir mi?

ikinci el temiz mac istersen satmayı düşünüyorum bende garantisi var.

sputnik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaklaşık 6 aydır filan mac kullanıcısıyım.
13.3" MacBook Pro Retina 2015 retina modelini (henüz 2016 çıkmadı) kullanıyorum. çok memnunum.
kesinlikle tavsiye ederim. 3,4 sene değil rahat 10 sene götürebilir. 2012 yılı olan macler bile halen 2015 macler gibi rahat çalışıyor. için rahat olsun.
ben biraz ikinci elciyim. sahibinden uygun temiz birşeyler bulabilirsin. Benim bilgisayar 6.000 TL değerinde fakat 10 günlük 3250 TL'ye bulmuştum.
belli mi olur denk gelirsin. takip et derim.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Genelde Xcode üzerinden küçük çaplı yazılımlar geliştiriyorum elime geçerse maker kartları ile uğraşıyorum , boş vakitlerimde dizi ve oyun ile ilgileniyorum.

Mac ile programcılık ne alaka derseniz , virüs derdim yok , ram yiyen bir anti virüs sıkıntım yok , hız sorunum yok , çok kolay bir dosya/uygulama yöneticim var.Daha ne isteyeyim ki.
Mac gerçekten bişeyler yapmak istiyen insan içinnçöp hocam.Bilmem ne kadar biliyorsunuz ama cpu ile gpu nun birleşik olduğu sistemler en kötü oyun oynatacak en kötü grafik tasarımı yaptırcak sistemlerdir çünkü gpu olarak intelin gpusunu kullanır.Bu az performans verir.

Applenin tek kullanılabileceği alan yazılımdır.tamamen yazılım için modlanmış bir sistemdir.(tabi bana şuan windows bile yetmiyor linux kullanıyorum.macos nasıl yeticek bilmiyorum)

Halil ÖNCEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mac gerçekten bişeyler yapmak istiyen insan içinnçöp hocam.Bilmem ne kadar biliyorsunuz ama cpu ile gpu nun birleşik olduğu sistemler en kötü oyun oynatacak en kötü grafik tasarımı yaptırcak sistemlerdir çünkü gpu olarak intelin gpusunu kullanır.Bu az performans verir.

Applenin tek kullanılabileceği alan yazılımdır.tamamen yazılım için modlanmış bir sistemdir.(tabi bana şuan windows bile yetmiyor linux kullanıyorum.macos nasıl yeticek bilmiyorum)
Lol, Cs go 100+ FPS alıyorum orta-yüksek ayarlarda. GTA, Battlefield oynayacak adam zaten mac almaz. Orta seviye oyunları rahatlıkla çalıştırıyor. Mac in avantajı inceliği, tasarımı, retina ekranı, sistem başarımı, satış sonrası desteğidir. Grafik tasarım için macbook biçilmiş kaftan.

Halil ÖNCEN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ha dersin neden satıyosun :) artık dizüstü bilgisayarla bir işim yok. Şuanki mac'im bile evde boş boş duruyor arada oyun oynuyorum. Onun yerine 3 -4 bin civarı masaüstü oyun canavarı toplamayı düşünüyorum. Zaten bilgisayarda tek işim artık arada birkaç saat oyun oynamak gta, battlefield gibi kaliteli oyunları.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Word, PowerPoint, internette gezme ve film izleme için macbook almak, tamamen mantık dışıdır. Macbook nedir uzun süreli pil ömrü, taşınabilirliği ile ofis işlerini yapmak dahasını yapamaz zaten Core M işlemcisi de performans için değil. Lise öğrencisinin hiç bir işine yaramaz, tamamen masraftır.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Şu an bunu N3050 Celeron kullanan bir netbook'tan yazıyorum, günümüz modern işlemcilerinin alayı ve eski işlemcilerin çoğu (5 yıla kadar eski olanlar) işini görür. Aslına bakarsan yaklaşık senin dediğin gibi kullanıyorum ve bunda bile oynayabildiğim bir dünya oyun var. Şunun da altını çizeyim, Core M oldukça güçlü bir işlemcidir.

Asus TP200, incele istersen. 10 saat pil ömrü, IPS ekran, 2 si 1 arada, N3050, 2GB DDR3 RAM, 32GB MMC. Açılışı oldukça hızlı, 1.2kg ağırlığında yanlış hatırlamıyorsam, fansız (yani tamamen sessiz) fiyatı da 900TL.

Lol, Cs go 100+ FPS alıyorum orta-yüksek ayarlarda. GTA, Battlefield oynayacak adam zaten mac almaz. Orta seviye oyunları rahatlıkla çalıştırıyor. Mac in avantajı inceliği, tasarımı, retina ekranı, sistem başarımı, satış sonrası desteğidir. Grafik tasarım için macbook biçilmiş kaftan.

Evet, ama mac oyun bilgisayarı değil. Oyun oynarsan ısınır, elimde macbook pro 13" (i5-3210M) var 10-20 dakika trine oynadığımda, internette gezinirken yada hd film seyrederken inanılmaz ısınıyor. Virüs olması muhtemel değil, ben güvenlik konusunda paranoyaklık derecesinde hassasımdır ve bu tür konularda kolay kolay oltaya gelmem. Crack, korsan yazılım, flash, java gibi bilgisayarıma güvenlik zaafiyeti verecek şeyleri kurmaktan ve kullanmaktan kaçınırım. Tamamen bilgisayarın kendi donanımından kaynaklı.

Son düzenleme:

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17

Dostum tümleşik olmasının çok iyi olduğunu söylemedim ki , oynatmıyor da demedim.GPU hızı yerinde , sisteminde öyle.RAM'de yetiyor , istediğim oyunları oynuyorum zaten, hepside eski sayılır :)

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Oyun oynarsan ısınır

Her bilgisayar ısınır.Mac bilgisayarların tek farklı , fanların ısınınca çalışması , gereksiz yere çalışmıyor.Fan sesi 0 , rahatsızlık 0.Çok aşırı ısınma durumu anormal sadece , geri kalanı ise olağan şey.

trianon

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Oyun oynamayacaksan yaZı yazmak internette surfing yapmak için gündelik işlerde gayet bsşarılı bir bilgisayar ben almak istiyorum ve beğeniyorum ama fiyatı 3500 tl olsa ideal olurmuş sanki fiyat biraz abartılmış en düşük modelinin fiyatı 5309 tl hafifilik zariflik ve şıklık önemli değil ağır performanslı emekçi notebook u istiyorsan aynı fiyata macbook pro alabilirsin