Mac / OS X Kullanan Kaç Kişiyiz ? # OS X Kullananlar Klubü #

Herhangi bir OS X platformunu kullanıyor musunuz ? Nerde kullanıyorsunuz ?

• Kullanılan toplam oy
    269

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Merhaba arkadaşlar .

Bu konuyu açmamdaki amaç hem forumda kimlerin OS X kullandığını tespit etmek, hemde küçük bir yardım plaftormu oluşturmak. Yeni özellikler keşfettiğimizde yada herhangi bir sorunla karşılaşan arkadaşların sorununu çözmede konuyu kullanabiliriz. Ayrıca hoşumuza giden programlarıda burdan tanıtabiliriz arkadaşlar...

Ben hemen bir program tanıtımı yapmak istiyorum. Programımızın adı "TweetDeck" . Adındanda anlaşılacağı gibi çok fonksyonlu bir tweetter aracı olan bu program ile anlık olarak hesabınızı takip edebilir , tweet,retweet..vs gibi işlemleri bir kaç tıkla halledebilirsiniz. Program çok eğlenceli . Buda programımızdan bir görüntü ;

Programı biraz kurcalamanızı öneririm ayrıca AppStore üzerinden de ücretsiz olarak programı edinebilirsiniz arkadaşlar :)

Bu arada anketede katılın lütfen arkadaşlar :)

Reaksiyon puanı
189
Şu anlık evdeki bilgisayarımda hackintosh var ama kısa bir süre sonra sadece kendim için bir iMac alıcam :)

Bu arada madem program tanıtımı da yapıyoruz ben de Tweetbot'u tanıtayım :) Bu da benim Kullandığım Twitter istemcisi :)

8cqOq.png

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Şu anlık evdeki bilgisayarımda hackintosh var ama kısa bir süre sonra sadece kendim için bir iMac alıcam :)

Aslında fiyatlar çok uçuk olmasa bende almak istiyorum bir MacBook Pro i5 olan modelden . Ama fiyatlar gerçekten çok uçuk. İkinci el piyasasıda yok aletin. Şöyle sağlam temiz bir cihaz bulabilsem elimdeki laptobu satar bi şekilde üstünü tamamlayıp bir MB i5 alabilirdim.

Hackintosh bi yerden sonra kasmalar..vs yapıyor. Ayrıca nedendir bilmiyorum ama normal bilgisayarda o tadı alamıyor insan orjinal bir üründen aldığı kadar..

Reaksiyon puanı
189
Aslında fiyatlar çok uçuk olmasa bende almak istiyorum bir MacBook Pro i5 olan modelden . Ama fiyatlar gerçekten çok uçuk. İkinci el piyasasıda yok aletin. Şöyle sağlam temiz bir cihaz bulabilsem elimdeki laptobu satar bi şekilde üstünü tamamlayıp bir MB i5 alabilirdim.

Hackintosh bi yerden sonra kasmalar..vs yapıyor. Ayrıca nedendir bilmiyorum ama normal bilgisayarda o tadı alamıyor insan orjinal bir üründen aldığı kadar..

Açıkçası şu an hiç bir sürücü derdim yok ve çok mükemmel çalışıyor. Kasma da hiç yaşamadım açıkçası. Fırsat oldukça temizlik ve bakım yapıyorum :)

Bu arada temizlik demişken temizlik yaptığım programlardan biri olan CleanMyMac'i kullanmanızı da tavsiye edebilirim :)

aCBmM.png

Edit : Bu da uygulama kaldırırken bilgisayar içinceki kalıntısına kadar bulup kaldıran güzel bir yazılım. AppCleaner :)

nBaYN.png

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
[MENTION=25201]cgrszone[/MENTION] ben Liondayken CleanMyMac kullanıyordum. Mountain Lion'da etkilimi program ?

Reaksiyon puanı
189
@cgrszone ben Liondayken CleanMyMac kullanıyordum. Mountain Lion'da etkilimi program ?

Mountain Lion'a geçiş yapmadığım için bir şey diyemem ama genel sistem yapısı aynı olduğu için sorun olmayacaktır. Tabi yine de üreticiden yeni Mountain Lion uyumlu sürümü beklemek daha iyi olur :)

Photoshop'a en güzel alternatif Pixelmator'u da denemelisiniz mutlaka :)

topimage.jpg

sreyya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, bir sorum olacak CleanMyMac'i ben de kullaniyorum ve mountain lion da sorun yaratmadi. Bunun kendi program kaldirma işlevi de var. Appclenear kullanildiginda daha kesin bir temizlik mi yapiyor acaba?

Reaksiyon puanı
189
Merhaba, bir sorum olacak CleanMyMac'i ben de kullaniyorum ve mountain lion da sorun yaratmadi. Bunun kendi program kaldirma işlevi de var. Appclenear kullanildiginda daha kesin bir temizlik mi yapiyor acaba?

Vallahi ben de o program kaldırma zımbırtısını kullanmadım hiç :) Neleri kaldıracağını gösteriyor mu? Eğer gösteriyorsa iki programı karşılaştırabilirsiniz. AppCleaner'ın içine programı sürükleyip ara diyorsunuz ve programa bağlı olan şeyleri sistemde arayıp getiriyor. Kaldır diyince de her şeyi siliyor. Açıkçası denemek lazım. Eğer İkisi arasında fark yoksa sadece CleanMyMac'i kullanmak daha iyi olur sanırım :)

Reaksiyon puanı
189
Edit : İkisini de test ettim. Açıkçası ikisi de aynı şeyi buluyor ama şöyle bir durum var. CleanMyMac'in 1 dakika tarayıp bulduğu şeyi AppCleaner programı üzerine sürüklediğim anda buldu :) Artık hangisini isterseniz kullanabilirsiniz :) Yapacağı işin en azından aynı olduğunu görmüş olduk. Tek fark hız :)

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Bende AppCleaneri asla sistemden eksik etmem. Gerçekten inanılmaz pratik ve kolay bir program. Ayrıca programları kaldırmak bu programla benim için çok eğlenceli oluyor :)

Reaksiyon puanı
189
Klavye kullanmayı mouse kullanmaktan daha çok sevenler için yardımcı yazılım Alfred :) Spotlight'a alternatif ve hatta daha gelişmiş özelleştirilebilir bir yazılım. Üzerinden neredeyse her şey tetiklenebiliyor. Tabi PowerPack'i de satın alırsanız :)

applicationlauncher.jpg

Kısa bir tanıtımını izleyebilirsiniz :)

[video=youtube;IwZZG6fMtvg]http://www.youtube.com/watch?v=IwZZG6fMtvg[/video]

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=2]Troy[/MENTION]'uda ekleyin bence :)

Reaksiyon puanı
189
Bir program daha ekleyelim :) Programımızın adı Wine Bottler :) Ne işe yaradığını 3 aşağı 5 yukarı bir sürü kişi biliyordur. Windows yazılımlarını OS X sistemlerde çalıştırmak için gerekli altyapı katmanlarıdır. Kesinlikle emülatör değildir (Wine Is Not an Emulator). Ayrıca Windows yazılımını paketleyip OS X için app uygulaması yapabilmek de olası. Paketleme sırasında gerekli olan kütüphaneleri paket içerisine gömüp programı bir daha bağımlıık istemeyecek ve tek başına çalışabilecek hale getirebilirsiniz.

wineBottler_256.png

Bu arada aynı işi yapan birkaç alternatif yazılım daha mevcut:

Cider
WinOnX
CrossOver

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Araştırmalarım ve uğraşlarım sonucunda Mountain Lion'daki AHCI moduna girmeden açılamama sorunu çözmüş bulunmaktayım.

Eğer intel bir işlemciye ve gigabyte bir anakarta sahipseniz arkadaşlar vereceğim linkteki dosyayı indirip kurduktan sonra biosa girip ahci modunu açmanıza gerek kalmadan sistem direkt olarak tüm takılı hdd'lerinizi görerek açılmaktadır. Yapmanız gereken tek şey üç tane .pkg uzantılı dosyayı kurup(ahci.pkg,ichx.pkg,jmata.pkg) sistemi yeniden başlatmak...

İdireceğiniz dosyanın linki : http://www.mediafire.com/?bfgntme9njos9wu

Vatana millete hayırlı olması dileğiyle :)

onurcz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir program daha ekleyelim :) Programımızın adı Wine Bottler :) Ne işe yaradığını 3 aşağı 5 yukarı bir sürü kişi biliyordur. Windows yazılımlarını OS X sistemlerde çalıştırmak için gerekli altyapı katmanlarıdır. Kesinlikle emülatör değildir (Wine Is Not an Emulator). Ayrıca Windows yazılımını paketleyip OS X için app uygulaması yapabilmek de olası. Paketleme sırasında gerekli olan kütüphaneleri paket içerisine gömüp programı bir daha bağımlıık istemeyecek ve tek başına çalışabilecek hale getirebilirsiniz.

wineBottler_256.png

Bu arada aynı işi yapan birkaç alternatif yazılım daha mevcut:

Cider
WinOnX
CrossOver

WinOnX Mac AppStore ile satın alıp ümitle kullandığım program. Bence hayal kırıklığıdır. Diğerlerini bilmiyorum

Reaksiyon puanı
189
WinOnX Mac AppStore ile satın alıp ümitle kullandığım program. Bence hayal kırıklığıdır. Diğerlerini bilmiyorum

Her program çalışacak diye bir durum yok. Zira o platforma ait olmayan bir binary'i çalıştırmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca Wine Bottler biraz daha detaylı. İstediğiniz gibi bağımlılıkları ekleyebiliyorsunuz. Çalıştırmak istediğiniz uygulamanın ihtiyaç duyduğu kütüphaneler varsa eğer onları da pakete eklemeniz gerekiyor ki çalışabilsin...

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Windows ortamında Gom Player yada VLC Player hepimiz kullanmışızdır. İşte OS X tabanındaki MPlayerX'te tam olarak bu işi görüyor. Hem ücretsiz hemde hemen hemen bütün video formatlarını tanıyan yapısıyla izlediğimiz videolarda keyfimize keyif katıyor. Uygulamayı AppStore üzerinden ücretsiz olarak edinebilirsiniz..

Reaksiyon puanı
189
Sıkıştırma yazılımlarını tanıtmamak olmazdı sanırım :) Bu konuda önerebileceğim en iyi iki yazılım The Unarchiver ile Keka :)

wQpOz.jpg

VztWL.png

Edit : Bu arada iyi bir firewall yazılımı olan Little Snitch'i tanıtmayı unuttuk :)

83GA1.png

Johnny_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=74155]muratveb[/MENTION]
''Kullanmıyorum... Ama İmkanım Ve Yardım Eden Olsa Kurmayı Çok İsterim'' O.o ? Mac os x için Apple'nin PCsini almak gerekmiyor mu ?
Sonradan kurulmuyor biliyorum ? Sonradan kurma imkanimiz varsa bende kurayim ya : )

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
@muratveb
''Kullanmıyorum... Ama İmkanım Ve Yardım Eden Olsa Kurmayı Çok İsterim'' O.o ? Mac os x için Apple'nin PCsini almak gerekmiyor mu ?
Sonradan kurulmuyor biliyorum ? Sonradan kurma imkanimiz varsa bende kurayim ya : )

Normalde Apple bir bilgisayar olması gerekiyor. Ama geliştiriciler sayesinde bazı normal bilgisayarlarada kurulabiliyor. Bunun için netten HCL(donanum uyumluluk listesi) listesine bakarak sisteminizin uyumlu olup olmadığını anlayabilirsiniz . Ama çok uğraş gerektirdiğinide belirtmekte fayda var. Bazen çok fazla uğraş vermenize rağmen kuramama gibi bir durumlada karşı karşıya kalabiliyorsunuz :) Sabır işi bu işler ;)

Johnny_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Normalde Apple bir bilgisayar olması gerekiyor. Ama geliştiriciler sayesinde bazı normal bilgisayarlarada kurulabiliyor. Bunun için netten HCL(donanum uyumluluk listesi) listesine bakarak sisteminizin uyumlu olup olmadığını anlayabilirsiniz . Ama çok uğraş gerektirdiğinide belirtmekte fayda var. Bazen çok fazla uğraş vermenize rağmen kuramama gibi bir durumlada karşı karşıya kalabiliyorsunuz :) Sabır işi bu işler ;)
Size nerden ulaşabilirim kurmak istiyorum sabredeceğim : )

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Size nerden ulaşabilirim kurmak istiyorum sabredeceğim : )

Öncelikle bana değil Google amcaya ulaşmanız ve kısa bir araştırma yapmanız gerekiyor. :D Daha sonra hangi sürümü kurmaya karar verdiyseniz ona göre dosyalarınızı indirmeye ve kuruluma başlayacaksınız. Daha sonra kurulumda sıkıntılar..vs yaşadığınızdaysa foruma yazacaksınız bizlerde arkadaşlarla elimizden geleni yaparak bilgimiz yettiğince yardımcı olmaya çalışacağız :)

Johnny_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bana değil Google amcaya ulaşmanız ve kısa bir araştırma yapmanız gerekiyor. :D Daha sonra hangi sürümü kurmaya karar verdiyseniz ona göre dosyalarınızı indirmeye ve kuruluma başlayacaksınız. Daha sonra kurulumda sıkıntılar..vs yaşadığınızdaysa foruma yazacaksınız bizlerde arkadaşlarla elimizden geleni yaparak bilgimiz yettiğince yardımcı olmaya çalışacağız :)
O zaman size şu soruyu iletiyorum google amcaya ne yazacağim ? :D

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
güzel konu emeğinize sağlık bir arlar denemek istedim ama öyle kaldı , muradın dediği gibi makinalar da pahalı kısmet diyelim (windowsa alıstık diye belkı)

sreyya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vallahi ben de o program kaldırma zımbırtısını kullanmadım hiç :) Neleri kaldıracağını gösteriyor mu? Eğer gösteriyorsa iki programı karşılaştırabilirsiniz. AppCleaner'ın içine programı sürükleyip ara diyorsunuz ve programa bağlı olan şeyleri sistemde arayıp getiriyor. Kaldır diyince de her şeyi siliyor. Açıkçası denemek lazım. Eğer İkisi arasında fark yoksa sadece CleanMyMac'i kullanmak daha iyi olur sanırım :)

CleanMyMac' da da surekle bırak yöntemi ile silme işlemi gerçekleşiyor. Bu güne kadar bir sıkıntı yaratmadı. Önemli olan gerçekten derinleme temizlik yapan hangisi acaba? CleanMyMac' ücretli diğeri ücretsiz program. Yani açikca ben de bu konuda yorumsuz kaldım. Kullananlar fikirlerini paylaşirlarsa iyi olur.

Reaksiyon puanı
189
CleanMyMac' da da surekle bırak yöntemi ile silme işlemi gerçekleşiyor. Bu güne kadar bir sıkıntı yaratmadı. Önemli olan gerçekten derinleme temizlik yapan hangisi acaba? CleanMyMac' ücretli diğeri ücretsiz program. Yani açikca ben de bu konuda yorumsuz kaldım. Kullananlar fikirlerini paylaşirlarsa iyi olur.

CleanMyMac tüm sistem genelinde temizlik yapmak için tasarlanmış güzel bir yazılım. Ama uygulama kaldırma konusunda sadece AppCleaner'a göre daha yavaş. Bence ikisini de kullanmak en iyisi :)