Mac OS kurmak İstiyorum yardımcı olurmusunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bortu2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bortu2

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba beyler ben pcme Mac OS kurmak istiyorum özellikleri oldukça kötü pcmin ancak ben zaten sadece deneme amaçlı kuracağım özellikler

ati radeon x1050 128mb 64bit ekran kartı
512 mb ram
1.6 amd sempron işlemci en uygun yada donanımımla tam uyumlu çalışan Mac Os sürümünü söylermisiniz yada linki varsa verin araştırayım...

teşekkürler!:blink:

ayrıca ben bu kötü özellikli pcme nerdeyse her işi yaptırıyorum yani sorun olmaz tek sorunu vertex/pixel shaderinin 3.0 desteginin olmaması yoksa dahada herşey oynatırım(crysis crysis warhead sorunsuz takılmadan oynatabiliyorum) gerekirse overclock cekeriz :D deneyimim var

bana direk olmaz demeyin kaldırmaz demeyin siz sadece uyabilecek olan sürümünü söyleyin yeter.

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Ben de bu olaya merak saldım ve araştırmalarım sonucunda sen de benim gibi AMD işlemci kullanıyorsun. Önce cpu-z programını indir ve kur. Sonra çalıştır. Eğer 'Instructions'* kısmında SSE 1-2-3 değerleri varsa kurabiliyormuşsun. Tabi kurmayı becerebilen birisinin bizi aydınlatması daha iyi olacaktır:)

*Bu kısmı İngilizce yazmamın sebebi program İngilizce olduğundan kişinin işini kolaylaştırmaktır.

bortu2

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ben de bu olaya merak saldım ve araştırmalarım sonucunda sen de benim gibi AMD işlemci kullanıyorsun. Önce cpu-z programını indir ve kur. Sonra çalıştır. Eğer 'Instructions'* kısmında SSE 1-2-3 değerleri varsa kurabiliyormuşsun. Tabi kurmayı becerebilen birisinin bizi aydınlatması daha iyi olacaktır:)

*Bu kısmı İngilizce yazmamın sebebi program İngilizce olduğundan kişinin işini kolaylaştırmaktır.

ballıyım 3 yıllık pcye koymuslar sse 1-2-3ü :D
Biraz Arastırma yaptımda bana uygun olan 10.04 tiger sürümü heralde indirme listeme ekledim torrentı acaba kurulumunda yapılacak farklı bişey varmı ? bi bilgisayarcıyım bende ona göre normal olarak windows xp vista 7 linux ubuntu kurdum biliyorum yani hepsinden farklı çok değişik bişey varsa sölerseniz sevinirim.

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Kurdum pcye ama çok çetrefilli bir iş bilgisayarının tüm donanımını iyice çıkar , işte ethernet chipset ses tüm aygıtların marka model numaraları vb. Birde AMD ile kurulum çok zor oluyor. Uyumlu anakart serisi olması lazim ve sistemin eski ise imkansız denebilir. en iyisi iatkos ve leo . Youtubede çok videosu var. Driver konusunda çok problemli oluyor söylemesi.

http://www.idebox.net/test/Welcome.html

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
SKYNET'in dediği gibi tüm donanımını iyice bir kenera not al.
Yükleyeceğin yazılımın kurulum rehberini iyice bir oku. (ingilizce)
Donanımınla uyuşup uyuşmadığını kontrol et.

IRC kanallarına girip online destek de alabilirsin. (ingilizce)
Eğer ingilizcen iyiyse adamlara donanımını söyleyip (önce selam ver uleğn) hangi driverları seçmeliyim diye sorarsan onlar sana hangilerini seçeceğini söylerler kenara not alıp 1 kurulumda işi bitirirsin.

Eğer rehberi okumayıp (ya da okuyup anlamayıp) ve başkalarından destek almadan bu işi yapmaya kalkarsan cinnet geçirmen içten bile değil.

Zaten ekran kartının %100 uyumlu driver'ını bulamassan şeffaf aqua özelliği olmaz ve youtube vb. sitelerde video "tam ekranda" izleyemezsin. Çok kasar. Ve çözünürlükde düşük olacağı için pek tat almazsın ıyy iyi ki iMac almamışım dandik bişeymiş dersin..
Ve unutma eksik,fazla,yanlış driver seçtiğinde tekrar en başa dönersin ve ortalama 30-60 dakikanı boşa harcarsın.

++Deneyeceksen Snow Leopard'ı değilde 10.5 Leopard sürümünü kurmaya çalış derim..

iPC 10.5.6 ilk tavsiyem olacakdır.
Ya da kalyway 10.5.2

iAtkos tek çekirdekli işlemcilerde ve amdlerde genelde sorun çıkarıyor..
Intel Core-Duo larda en iyi çalışıyor iatkos.. o yüzden iatkos önermem..

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Yani başarılı bir kurulum geçirsem dahi işletim sistemimden %95 dahi performans alamayacağım. O zaman denememek daha mantıklı geliyor. :)

bortu2

Asistan
Reaksiyon puanı
7
pcmdekileri yedekledim ne olsa arkın harddiskinde su anda pcde istedigimi kurup deneyeceim mac os olmassa arch linux deneyecegim ne farkı varmış görelim bakalım en son linuxun element die birtanesini indirmiştim deneyemedim güzel gorunuyordu onu denerim belki hadi bakalım nolacak :)

yakoko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bene belki ontane ayrı sideden iştetim sistemi indirim air türlü kuramadım ki benim sisremim daha yeni topladım donanımlarımın çoğu ddr 3 sonunda pes ettim vaz geçtim

damapika

Asistan
Reaksiyon puanı
0
uyumlu anakart istiyor sanırsam bizde bir ara cok ugraşmıştık bazı kısımlarda takılı kaldık sonuc hüsran tabiki neyse dene bakam olursa anlar bizde yapalım

neyzenyaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben vmware ile kurdum ve onunla çalıştırabiliyorum ( vmwarede solaris sistem seçerek ) gayette iyi çalışıyor görsel kısımları dahil ancak kurulum çok uzun sürüyor. en azından bende öyle uzun sürdü. pc ye direkt kurulum denemedim.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104

o dediğin şey bende de var :D şimdi bende kesin kurabiliyom mu??
pis.png
en iyisi denemek :D

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ben de indirdim ; Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard ama DVD'ye yazdığım zaman (transmac ile) boot olmuyo, windows'tan girince CD/DVD sharing diye bişi yükletiyo. Kurulumu sanırım ağdan alıyo ööle bişiler var. Ethernet/Airport gibi seçenekler var. Dursun bi kenarde belki bi gün nasıl kurulduğunu öğreniriz :D

yakoko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama işi milen bir babayit çıkarda atek tek anlatırsa ne ala elini öpmek lazım onun