Maalesef Doğuştan Asker Doğulmuyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sdnxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sdnxx

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Maalesef bilinenin askine doğuştan asker doğulmuyor, nasıl asker olunduğunuzu anlatabildiğiniz bir blog, yayına başladı. Sabah gazetesi SEVİLAY YÜKSELİR'in bugünkü yazısında bu bloga atıfı vardı.

Peki bu bloga neyi paylaşabilir, neleri okuyacaksınız? Mesela; TSK'da angarya işlerde çalışan birisi miydiniz? ( Hani garson, ot yolucusu olan o 100 bin asker efsanesi :) )

Gerçekten vatani göreviniz boyunca askerlik mi, yaptınız? Yoksa Sabah gazetesi S.Yükselir'in anısında paylaştığı gibi subay eşinin köpeğinin dişlerini mi, fırçaladınız? Evet, acı şafaklarınız ne?

Mevzu ajite etmek gibi gözükse de olay gerçek?

İşte bahsi olan blog :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
işin en acı olanı askerde bu bahse konu görevlere verilenlerin nöbetten eğitimden kurtulduk diye seviniyor olamları.tuvalet görevlisinin nöbet yazılır diye sandalye çekip tuvaletde yattığına şahit oldum. Yüz yıldır babadan oğula geçen bu korku filmlerinden fırlamış anılarla beynimiz yıkandığından bu vahamet sürüp gidiyor. Buna artık dur demek lazım, sağda solda yaşadıklarımızın 10 katını abartarak anlatıp çoluk çocuğu kölelik için tam kıvamına sokup öyle yolluyoruz.

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
hukumet yalakasi haberturk un sartlanmis insanlari. memleketimin askerine saldiriya gectiler. bu ulkede donen dolaplari gormemek icin kor olmak lazim

sdnxx

Asistan
Reaksiyon puanı
10
işin en acı olanı askerde bu bahse konu görevlere verilenlerin nöbetten eğitimden kurtulduk diye seviniyor olamları.tuvalet görevlisinin nöbet yazılır diye sandalye çekip tuvaletde yattığına şahit oldum. Yüz yıldır babadan oğula geçen bu korku filmlerinden fırlamış anılarla beynimiz yıkandığından bu vahamet sürüp gidiyor. Buna artık dur demek lazım, sağda solda yaşadıklarımızın 10 katını abartarak anlatıp çoluk çocuğu kölelik için tam kıvamına sokup öyle yolluyoruz.

Dedikleriniz eskiden doğruydu? gerçekten anılar üzerinden bir korku yaydırılırdı? kimse kötü askerlik anılarını açıktan konuşmaya cesaret edemezdi. bu tür anılarda genellikle eş, dost sohbetlerinde dile gelirdi. onun için bu anılar çocuklar için bir gizli korkuya dönüşürdü. şimdi ise devran döndü, askeriye de kötü muameleye uğrayan kişi hem hakkını arıyor, hem de olay basına yansıyor. toplum nezdinde bir karşılık buluyor. bir vicdan isyanını ortaya döküyor. artık çoğunluk hep bir ağızdan biz askerlik yapmaya gidiyoruz, subayın hizmetçiliğine değil. bu anılarını nette paylaşanlar, bunu bir tepki olarak dile getiriyorlar. yeter artık, bu son olay olsun diyorlar. toplum buna karşı panzerini geliştirsin istiyorlar. yoksa bir güzellik olsun diye değil.

Türkiye'de bu bilinç, şükürler olsun yerleşmeye başladı. zamanla askeri cenahın kendine çeki düzen vermesini sağlayacaktır.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
@Kazuya. katılıyorum. ama o dönen dolap bakış açısına göre farklı yerde dönüyor.

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ısınıze gelmeyen dusuncelerı hemen "yalaka" dıye fıslemek ne kadar kolay olmus.

sdnxx

Asistan
Reaksiyon puanı
10
olayın habertürk gazetesi veya tv si ile alakası yok. ismi geçen yazar, sabah gazetesinde yazıyor. ayrıca buradan da siyaste malzeme buldunuz ya helal olsun. başka diyecek yok. ne olsa tuzu kuruların veya bi şeyleri savunmaya şartlananların böyle dertleri olmas gerek. ne de olsa muğlada tatil yörelerinde güzel askerilik yapıyorlar.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
hukumet yalakasi haberturk un sartlanmis insanlari. memleketimin askerine saldiriya gectiler. bu ulkede donen dolaplari gormemek icin kor olmak lazim

Katılmamak elde değil, yabancılar bir askerimizden korkuyor, onuda biz içten parçalamaya çalışıyoruz. Yazık vallahi...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Katılmamak elde değil, yabancılar bir askerimizden korkuyor, onuda biz içten parçalamaya çalışıyoruz. Yazık vallahi...

kim askerinden korkuyor? 30 yıldır 3 tane çapulcu bitirilemedi, hala 2. dünya savaşı silahları kullanılıyor, dünyaya alay konusu olduk, sen hangi ülkede yaşıyosun.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
İnsanı Askerlikten Soğutan Yazılar Gerçek Ama Acı malesef Askerlik bu ülkede amelelikle eş değer oldu artık.

sdnxx

Asistan
Reaksiyon puanı
10

bırakalım böyle şehir efsanelerini. bir türk dünyaya bedel, her türk asker doğar vs. ni.

30 yıldır, bir pkk paçavrası ile baş edilemiyor. bir karakolunu koruyamıyor. emanet aldığı eri ailesine sağlam teslim edemeyen bir ordu var, önümüzde. bunları tsk yı yıpratmak için değil, kendine gelmesi için söylüyorum. hürriyetten oktay ekşi heron skandalında tsk yı eleştirdi. herkes cevap bekledi. ama tsk üzerinden kaç ay geçti bir türlü cevap veremedi. en son cevabı ise çelişkilerle dolu. bunun ispatı ortaya konuldu.

mevzumuz bu değil tabi ama yanlışları da belirtmezsek tümden artmasına yardımcı oluruz. yanlışları sadece tartışarak, dile getirerek engelleyebiliriz. susarak engellenmez. :) dünyanın her yerinde durum bu.

professional_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
@ topalsolucan !

lütfen biraz bilgiyle konuşalım !!! senin askerinin onların saklandığı yere geçiş izni bile yok !!! sen bi yerde bekliyosun ve onlar oraya gelirse vuruyosun ,, veya hain pusulara düşüyosun ... !! dünyanın en zor ve uzun savaşları gerilla türünde olanlardır...muharebe savaşı yapılmıyor ,, kalleş kişilikde olanlar , kalleşce pusularla geliyor sadece...

sdnxx

Asistan
Reaksiyon puanı
10
lütfen biraz bilgiyle konuşalım !!! senin askerinin onların saklandığı yere geçiş izni bile yok !!! sen bi yerde bekliyosun ve onlar oraya gelirse vuruyosun ,, veya hain pusulara düşüyosun ... !! dünyanın en zor ve uzun savaşları gerilla türünde olanlardır...muharebe savaşı yapılmıyor ,, kalleş kişilikde olanlar , kalleşce pusularla geliyor sadece...

yapmayın allah aşkına. bir kaynağa göre 5 bin diğer bir kaynağa ( basın ) göre ise 600 civarı ağır silahlı pkk örgüt mensubu ülke içinde bulunuyor. hani bir zamanlar talabaninin ağzına düşmüştük. siz kendi ülkenizdeki pkk yı temizleyemiyorsunuz, gelmiş ıraka girmek istiyoruz, diyorsunuz. diye bir serzenişi vardı.

gayet bilgiyle konuşuyoruz. ordu çok demode şeyleri kullanarak savaşıyor. çocukluktan kurtulamayan bir şahsiyeti cepheye sürüyor. profesyonel askerliği duyunca tüyleri diken oluyor. evet askeriyenin yanlışı çok. bizler zorlamasak düzeltmeye hiç niyeti yok.

saolbakalım

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Satılık adam çok olunca terör 30 yılda bitmez 300 yılda bitmez. Ben teröre çözüm buldum dağları taşları bombalamakla bu bitmez diyen bir üst rütbeli asker 3 gün sonra trafik kazasında ölürse bitmez. Köpeğini askerine zimmetliyen 15 ay köpeğine askere baktıran bu zihniyet olduğu müddetçe bitmez. Vs.vs. yazmaya başlasam okumaya vaktiniz yetmez.
Onun için kimse boşa sıkmasın.

professional_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yapmayın allah aşkına. bir kaynağa göre 5 bin diğer bir kaynağa ( basın ) göre ise 600 civarı pkk örgüt mensubu ülke içinde bulunuyor. hani bir zamanlar talabaninin ağzına düşmüştük. siz kendi ülkenizdeki pkk yı temizleyemiyorsuunz, gelmiş ıraka girmek istiyornuz diye bir serzenişi vardı.

gayet bilgiyle konuşuyoruz. ordu çok demode şeyleri kullanarak savaşıyor. çocukluktan kurtulamayan bir şahsiyeti cepheye sürüyor. profesyonel askerliği duyunca tüyleri diken oluyor. evet askeriyeni yanlışı çok. bizler zorlamasak düzeltmeye hiç niyeti yok.

evet çok haklısın arkadaşım ,, içimizdekileri temizlemek bir yana , birde meclise sokuyoruz , pkk bir terör örgütüdür diyemeyen insanlar senden benden kesilen vergilerle maaş alıyor . ve bu beni üzüyor .. sen şuan türk hükümetinin doğu şehirlerinde bir insiyatifinin olduğuna inanıyormusun ? hükümet tüm otoritesini yitirmiştir orda , kürdistandan defol Türkiye pankartları asılı her bir köşede . Polis arabası bu pankartların altından geçiyor ..

evet maalasef haklısın ,, hükümet kürt kökenli vatandaşlara istedikleri özgürlükleri verebilmek için başlattığı açılımı ağzına yüzüne bulaştırmıştır.. ayrıca ülke içinde 600 pkk lının nerde olduğu mit in işidir ..

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
kürdistandan defol Türkiye pankartları asılı her bir köşede
Türkiye olarak gerekirse o pankarttan bu ideali savunanlara boy boy kefen yaparız. Biz zaten Misak-ı Milli sınırlarından yeterince taviz verdik. Fazlasını sabrımız hiç kaldırmaz!

sdnxx

Asistan
Reaksiyon puanı
10
arkadaşlar bu türden ( blog) anılarınız oldu mu? ne düşünüyorsunuz?

professional_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Türkiye olarak gerekirse o pankarttan bu ideali savunanlara boy boy kefen yaparız. Biz zaten Misak-ı Milli sınırlarından yeterince taviz verdik. Fazlasını sabrımız hiç kaldırmaz!

herkes senin gibi düşünmüyor dostum ,, seslerini kessinler de ,, ne istiyolarsa verelim diyenler tarafından yönetiliyoruz...bakınız ; iktidar partisi , milletvekilerinin yarısından çoğu kürt vatandaşlarımızdandır..

QuakeM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Nedense son zamanlarda askeriyeye eleştiren herkeze kötü gözle bakan sözde milliyetçiler var aramızda. Ben onların askere henüz gitmediklerini düşündüğümden birşey demiyorum. Bakın kısaca anlatayım:
- Nizami savaş için tasarlanan ve yaşı sizden büyük silahlarla gerilla savaşı yapıyoruz.
- 2. Dünya savaşı zamanında kalma sırt çantaları ve içeriği. Görüyorsunuz 30 kg geliyor deniyor. Doğru full teçhizat ile operasyona çıkınca o ağırlığa ulaşır. O halde pusuya düştüğünüzde silah sıkacak dermanınız kalmıyor.
- Komutanlar askere, sıkılıp başına bela açmasın diye angarya iş yaptırır.
- Disiplin ve kurallar bozulmasın diye yağmur altında çimler bile sulanır.
- Asker bunalımda kafasına sıkmasın komutana yada arkadaşına sıkmasın diye boş silahla nöbete yollanır. Düşman gelirse artık taş felan atarsın ya da süngüyü işte denir.
- Acemilikte 3, usta birliğinde katılımında 3 kez ateş ettirilir sonra senden savaşmanı gerektirecek yerde hizmet istenir.
- Ordunun sadece ordu işlerinde kullanılması gereken araç gereç ve kaynakları komutanların eşlerine kullandırılır. Ve bu eşler bile biraraya gelince kocalarının rütbelerinden dolayı hürmet görürler. Yani albay eşleri uzman erbaş eşleriyle konuşmaz onlara emir bile verir çay getir diye.
- Türkiye de bir kaşık yemeğe muhtaç onca fakir varken, içinden bir kaşık bile alınmadan karavanalar çöpe dökülür (bir karavana enaz 50 askerin istikakıdır). Kahvaltılarda verilen işte peynir tereyağ gibi gıdaların ağzı kapalı açılmamış bile olsa bir sonraki güne devredilmez çöpe atılır.
- Nerdeyse Türkiye de hazineden en büyük yardımı alan kurum olmasına rağmen, bir tane piyade silahı geliştirmemiştir. O tv de gösterilen mehmetçik 1 silahını sanmayın ki çocuklarımız görecek ben torunlarımın göreceğinden süpheliyim. O zamana kadar amerikalılar lazer silahını bulmuş olurlar.
- Terör için harcadığı parayla doğuda o dağları bile dümdüz edeceği yerde hala terörist bitmemiştir.
- Doğuya ataması çıkan birçok komutan geriye zengin dönmüştür. En basit örnek bakın Kan uykusu
Daha çok yazardım ama bitmez (bitittirmezler. henüz özgür değiliz).
Milliyetçiliğimden şüphe edenlere ise; liseden sonra 7 kez astsubaylık ve uzmanlık için sınavlara girdim ve şu an uzman çavuşum 8 yıl meslek hayatımda 6 farklı mahkemeye çıktım (üstlerimin görevlerini kötüye kullanmasını şikayetten) ve doğunun en ücra köşelerine kadar sürüldüm. 2 sene sonra istifa edip emekli olucam benden buraya kadar.
Ordu bizim canımız kanımız ama kör olmayalım. Her Türk asker doğar ama yetişme şeklinden farklılıklar çıkar.
Doğuda bir Kürdistan zaten şu an kurulmuştur kafalarında. Büyük Orta Doğu projesi kapsamında orada Kürdistan vardır. Böylece kaynakları sömürmek daha kolay çünkü. Ve maalesef derin devlet (ve oluşturduğu gruplar -örnek aczmendi tarikatı-) nerdeyse bitti. Bu yüzden şehirlerde bu kadar terörist var.
Ayık olalım arkadaşlar...

sdnxx

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Nedense son zamanlarda askeriyeye eleştiren herkeze kötü gözle bakan sözde milliyetçiler var aramızda. Ben onların askere henüz gitmediklerini düşündüğümden birşey demiyorum. Bakın kısaca anlatayım:

yazınızı okuduktan sonra bir pkk yı bitiremiyişimizi daha iyi anladım. tşk.ler. millet artık ordunun acil bir reforma ihtiyacı old. görüyor. ama maalesef iktidar kablumbağa hızıyla işe yaklaşıyor. özellikle bu salon mankeni gibi davranan savunma bakanı tam bir sinir bozucu. sanki, g.kurmay başkanının basın sözcüsü gibi davranıyor. bugün kalkmış, kısa dönem askerliğin kalkmasının gereklerini anlatıyor. bizler askerliğin kısalmasını beklerken adam 12 ay yapma peşinde. hükümette bu bakanın peşine takılıyo. buradan hatırlatıyorum. millet hükümetin bu yanlışını affetmez. kendine gelsin, tsk nın kuyruğu gibi davranmasın, onun sözüne bakmasın.

konuyu adam gibi araştırıp, ortaya hakkaniyetli bir şey bıraksınlar. diğer ülkeler asker nasıl azaltabilirim peşinde. ( önrn: rusya, ingiltere vs. mesela iranın bile 400 bin askeri var) tsk nın ise 800 bine yakın askeri var, hala yetmiyor eksik diyorlar.

yeter ya !

QuakeM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Zaten PKK nın bitmemesi tamamen yeni kurulacak düzen yüzünden. Örgüt bir İsrail in bir ABD nin kucağına oturduğundan biz kimin tarafındaysak diğer tarafın maşası oluyor. Rahmetli Eşref Bitlis Paşa vefatından önce örgütün kaynaklarını ve iplerin kimin elinde olduğunu araştırıyordu ve biliyorsun öldürüldü.
İktidar partisi ortadoğu da kurulacak yeni düzen için yardım ettiğinden doğuda terör olayının bitmesi söz konusu değildir. Yakında Kıbrıs gibi özerk bir bölge haline gelir içişlerinde bağımsız, işte o zaman İsrail tamamen oraya yerleşir bor u ve petrol ü sömürür ve kürtlerde hiç bitmeyecek bir iç savaşa başlar. Çünkü ancak bu şekilde en ucuz yoldan elde edilir madenler.
TV lerde hergün saçma sapan programlarla millet uyutuluyor ekonomik buhranla insanlar yoruluyor, eğitim adı altında çocuklar saf saf yetişiyor, askerlik adı altında köle gibi çalıştırılıyor veyahut hiç yok yere öldürülüyor, Atatürk ü savunanlar kendi dikta rejimlerini getirmek için çabalıyor, kadınlarımız kızlarımız diziler yüzünden ahlaksızlığa feministliğe itiliyor, çevreci örgütler (ki bunlar belli çıkarların unsurlarıdır) nükleer enerji santrallerini kurdurmuyorlar (nükleer silaha sahip oluruz diye) vs vs. Bu kadar mühim meseleler varken biz bezle uğraşıyoruz yok hangi parti resepsiyona katılacak?
Eskiden doğuda özel harekatçı abilerimiz vardı. Örgüt şeytandan korkmazdı onlardan korktuğu kadar. Sadece bindikleri araba bile köşe bucak kaçtırırdı bunları. Susurluktan sonra bunlar suçlu ilan edildi.
Şimdi paralı askere yani profesyonel askere geçmeye çalışılıyor. Lakin yılanın kuyruğunu koparsan ne yazar başı durduğu sürece. Dağda avla avla bitmez. Asıl bunları dağa çıkaranları ortadan kaldırmak lazım. Bilmem anlatabildim mi?
Biz bu kadar koyun olursak ve saf, doğuştan asker bile olsak yetmez. Önce uyanalım, titreyim bir kendimize gelelim...

SzolnoK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
burayı da siyasete çevirdiniz ya bravo...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Yılanın başını küçükken ezeceksin... Dediğiniz gibi dağdakileri değil dağa çıkaranların işini bitirmek lazım.Ah ah bir Atatürk daha çıksa ya şu ülkeden.Ben inanıyorum birgün çıkacak inşaallah ama hangi gün?

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
konu pkk yada ordunun gucu degil. Konu hukumet yalakalari sabah ve haberturk grubunun her haberinde hukumeti yuceltmesi. bunun icinde orduyu kullanmasi.Hukumetin dusmani felan degilim fakat yapilan butun duzensizliklerin gundemden dusurulmesi ve bu konuda konusanlarin susturulmasi.Orduda duzensizlik yokmu elbetteki var.Fakat bunlari ulu orta basbas bagirarak hassas bir kurumu lekelemek bilerek yapiliyor amacta halkin gozunden orduyu dusurmek.
hukumetin ve diger kurumlarin icinde donen dolaplari neden kimse gormuyor? igdasta demiryollarinda trt deki badem biyiklarin altlarindaki cipleri oturduklari evleri akrabalarinin cocuklarinin geldikleri mertebeleri?