M31 mi? Realme XT mi ?

Sizce hangisi ?

• Realme XT

Kullanılan: 5 41.7%
  • Galaxy M31

Kullanılan: 7 58.3%

• Kullanılan toplam oy
    12

gözlüklüçocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar eledim eledim en son bu 2 telefon arasında kaldım , biliyorum bu fiyat bandında işlemci olarak daha iyi performans veren cihazlar var ama ben oyun oynamadığım ve daha çok Youtube sosyal medya ve whatsapp ağırlıklı kullandığım için telefonu en mantıklı seçenekler bunlar kaldı . Bu iki cihazda da m31 in bataryası 6000mah olması beni çok heycanlandırıyor cidden çok iyi ama çok uzun sürede doluyor diğer yandan exynos 9661 işlemcisi Realme xt nin Snapdragon 712 si karşısında biraz geride kalıyor. M31 in parmak izi okuyucu arkada ve arka kasa plastik böyle eksileri var, realme XT hem görünüm olarak daha hoş gibi gorilla glass 5 var ön arkada , işlemci snapdragon 712 exynos dan daha iyi , ekranda parmak izi okuyucusu var , ne biliyim daha cazip geliyor Realme Xt ama 2000mahlık batarya farkı düşündürmüyor değil , birde tabi Ülkemize daha yeni yeni giriş yapan bir marka , güven oda ayrı bi endişe verici servisi ve güncellemeler vs konusunda , bilmiyorum çok kararsızım , bu batarya tarafı özellikle kafamı kurcalıyor , günlük ortalama kullanımda bu batarya farkı çok olur mu , realme xt bu eksik batarya kısmını hızlı şarjla kapatır mı ? Sizin tercihiniz ne olurdu nacizane fikirlerinizi belirtirseniz memnun olurum , tabi bunları 2-3 senelik bi uzun süreç için değerlendirirseniz sevinirim , şimdiden teşekkürler

Reaksiyon puanı
6,381
Batarya farkını kesinlikle hissedersiniz sonuçta 2000 mAh. Ben M31 derdim çünkü zaten exynos 9611 de SD 712 muadili bir işlemci. Ekranı ikisininde Süper Amoled yani güç tüketimi konusunda ekranları tamamen eşit. Ram XT'de 8 gb m31 de ise 6 gb, XT'nin burada bir avantajı var.M31 2000 mAh daha fazla olmasına rağmen XT'den sadece 0.3 mm daha kalın ve sadece 8 gram daha ağır bir telefon. Parmak izi sensörü iki telefonun da çok hızlı ve stabil çalışıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme:

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
M31 ile M30S arasında 2gb ram dışında neredeyse fark yok fakat fiyata geldiğimizde 900 lira fark var. XT ile karşılaştırınca yine çok az farklar var.

Bütçeniz yetiyorsa A71'e bakın, yetmiyorsa M30S'e bakın derim.

Brt.17

Doçent
Reaksiyon puanı
266
M31 ile M30S arasında 2gb ram dışında neredeyse fark yok fakat fiyata geldiğimizde 900 lira fark var. XT ile karşılaştırınca yine çok az farklar var.

Realme 6 serisi geldiğinden beri Xt ve 5 proyu hepsiburada satmıyor ve 5 pronun satıcısı değişince fiyatıda yükseldi bir bilginiz var mı bu konu hakkında?

Reaksiyon puanı
6,381
Realme kullanıcılar artık 5 pro modelini değil de 6 serisinden bir cihaz alsınlar diye fiyatı çok yükseltti.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Arkadaşlar eledim eledim en son bu 2 telefon arasında kaldım , biliyorum bu fiyat bandında işlemci olarak daha iyi performans veren cihazlar var ama ben oyun oynamadığım ve daha çok Youtube sosyal medya ve whatsapp ağırlıklı kullandığım için telefonu en mantıklı seçenekler bunlar kaldı . Bu iki cihazda da m31 in bataryası 6000mah olması beni çok heycanlandırıyor cidden çok iyi ama çok uzun sürede doluyor diğer yandan exynos 9661 işlemcisi Realme xt nin Snapdragon 712 si karşısında biraz geride kalıyor. M31 in parmak izi okuyucu arkada ve arka kasa plastik böyle eksileri var, realme XT hem görünüm olarak daha hoş gibi gorilla glass 5 var ön arkada , işlemci snapdragon 712 exynos dan daha iyi , ekranda parmak izi okuyucusu var , ne biliyim daha cazip geliyor Realme Xt ama 2000mahlık batarya farkı düşündürmüyor değil , birde tabi Ülkemize daha yeni yeni giriş yapan bir marka , güven oda ayrı bi endişe verici servisi ve güncellemeler vs konusunda , bilmiyorum çok kararsızım , bu batarya tarafı özellikle kafamı kurcalıyor , günlük ortalama kullanımda bu batarya farkı çok olur mu , realme xt bu eksik batarya kısmını hızlı şarjla kapatır mı ? Sizin tercihiniz ne olurdu nacizane fikirlerinizi belirtirseniz memnun olurum , tabi bunları 2-3 senelik bi uzun süreç için değerlendirirseniz sevinirim , şimdiden teşekkürler
M31

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Realme 6 serisi geldiğinden beri Xt ve 5 proyu hepsiburada satmıyor ve 5 pronun satıcısı değişince fiyatıda yükseldi bir bilginiz var mı bu konu hakkında?

Satıcı kaynaklı olduğunu biliyorum fakat fiyat yükselişi hakkında tam bilgim yok. Hepsiburadaya gelirsek iyi bir şey yapmışlar, müşterileri yeni ve daha güçlü modele yönlendirmişler.

gözlüklüçocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13

Yani evet ufak farklar var ama zaten aralarındaki fiyat farklı 2600-1900 den dolayı 700 tl evet aşırı farklar yok ama 31 hep bi tık önde ve m30sin en kötü tarafı 64 GB dışında seçeneği yok , evet mikro sd kullanılabilir ama uğraştırıcı ve performansı azaltıcı bi durum bu , kesinlikle m30s o fiyat segmentinin açık ara en iyisi realme 5 pronun fiyatı yükseldikten sonra

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Yani evet ufak farklar var ama zaten aralarındaki fiyat farklı 2600-1900 den dolayı 700 tl evet aşırı farklar yok ama 31 hep bi tık önde ve m30sin en kötü tarafı 64 GB dışında seçeneği yok , evet mikro sd kullanılabilir ama uğraştırıcı ve performansı azaltıcı bi durum bu , kesinlikle m30s o fiyat segmentinin açık ara en iyisi realme 5 pronun fiyatı yükseldikten sonra

O fiyatlarda M31 almak biraz gülünç olur bence. Bütçeniz yetiyorsa A71'e bakın, yetmiyorsa Realme XT'ye bakın derim.

gözlüklüçocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Realme kullanıcılar artık 5 pro modelini değil de 6 serisinden bir cihaz alsınlar diye fiyatı çok yükseltti.
Realme 6 serisi okadar kötü ki XT bile hayli hayli daha iyi bence, hem İPS ekran koymuşlar hem ram den kısmışlar hem ön arka camdan kısmışlar gorilla glass 3 koymuşlar, işlemciye gelirsek helio g90t var evet güzel bi işlemci SD730 la yarışan hatta daha iyi bile dtebilexeğimi bir işlemci ama termal anlamda mediatec kötü hele o telefona 4300 mah o işlemciyle çok verimsiz olur ki redmi note 8 pro da bile 4500 mah yetersiz kalıyor rakiplerne göre, tutupda bu durumda o fiyattaki telefona o parayı vermek saçma insanlara nasıl 6 serisini satarızı iyi oynuyorlar bence çünkü 6 serisinde istedikleri satışı yapamıycaklar çünkü 5 pro halen 6 serisinden iyi

gözlüklüçocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
z
O fiyatlarda M31 almak biraz gülünç olur bence. Bütçeniz yetiyorsa A71'e bakın, yetmiyorsa Realme XT'ye bakın derim.
valla bende A71 almak istiyorum gerçekten ama aradaki 600 liralık farka değer mi bilemiyorum doğrusu o yüzden bu karşılaştırmaya yazmadım sizce değer mi ? Değerse eğer extra 1 taksit daha öderim ?
Bahsettiğiniz diğer mesele de neden M31 almak gülünç olur ki sonuç olarak XT ile M31 kafa kafaya hatta M31 in öne çıktığı yerler de var farklı değil yani iki cihaz neden gülünç olur onu anlayamadım

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
z

valla bende A71 almak istiyorum gerçekten ama aradaki 600 liralık farka değer mi bilemiyorum doğrusu o yüzden bu karşılaştırmaya yazmadım sizce değer mi ? Değerse eğer extra 1 taksit daha öderim ?
Bahsettiğiniz diğer mesele de neden M31 almak gülünç olur ki sonuç olarak XT ile M31 kafa kafaya hatta M31 in öne çıktığı yerler de var farklı değil yani iki cihaz neden gülünç olur onu anlayamadım

Bence A71 almaya değer. Performans ve batarya artısı var. Daha uzun süre kullanılabilecek bir cihaz.

gözlüklüçocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Bence A71 almaya değer. Performans ve batarya artısı var. Daha uzun süre kullanılabilecek bir cihaz.
Evet öyle ama günlük kullanımda oyun oynamayan biri olarak A71 yerine diğer iki cihazdan birini tercih etmek ne denli farkettirir acaba ?? Aradaki yaklaşık 100$ ı yatırım yapsam daha mı çok kazandırır acaba ?? bu telefon meselelerinde alacağım zaman hep bi kafayı yemeye başlıyorum , yok şu kadar koyup bunu mu alsam yok buna değermi yok işlemcisi yok rami yok ekranı gına geldi artık ya ? piyasada şöyle orta güçte bir işlemci SD730 gibi hem gorilla glass 5 , hem sAmoled ekran hem 6-8 ram hem 4500-5000mah bataryası olan 2500-3000₺ telefon yok ki alalım haksız mıyım ??

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Evet öyle ama günlük kullanımda oyun oynamayan biri olarak A71 yerine diğer iki cihazdan birini tercih etmek ne denli farkettirir acaba ?? Aradaki yaklaşık 100$ ı yatırım yapsam daha mı çok kazandırır acaba ?? bu telefon meselelerinde alacağım zaman hep bi kafayı yemeye başlıyorum , yok şu kadar koyup bunu mu alsam yok buna değermi yok işlemcisi yok rami yok ekranı gına geldi artık ya ? piyasada şöyle orta güçte bir işlemci SD730 gibi hem gorilla glass 5 , hem sAmoled ekran hem 6-8 ram hem 4500-5000mah bataryası olan 2500-3000₺ telefon yok ki alalım haksız mıyım ??

O kadar takılmayın:)

İsteğiniz 730 ise ve A71 alamıyorsanız Mi 9T'ye yönelin o zaman:)

Kolay karar vermek istiyorsanız önce ana kriterlerinizi belirleyin sonra da cihazları epey'de kıyaslayın. Sonuç rahatlıkla çıkar.

gözlüklüçocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13

Kolay karar vermek istiyorsanız önce ana kriterlerinizi belirleyin sonra da cihazları epey'de kıyaslayın. Sonuç rahatlıkla çıkar.
Aslında mi9t en iyi seçenek tam benlik dedim araştırırken ama o popup ön kamerayı görünce yerle bir oldum çünkü ne zaman böyle kompakt olmayan bi eşya cihaz alsam hep sorun yaşıyorum ve muhtemelen kırılmıycak bozulmayacak olan o kamera bana gelince kırılıcak adım gibi biliyorum yani, Aaaahhh 2015 özleniyorsun hem dolar daha ıygundu hem kafa karışıklığı yoktu al iphone 6 yı geç ??gerçekten 5 seneyi devirdim iphone 6 ile ama son 2 senedir acı çekiyorum şarj konusunda ve alacağım cihaz şarj konusunda üzmesin istyorum , sonra düşünüyorum 1910 mah dan 4000 e de çıksam 6000 e de çıksam zaten baya bir fark yaşıycam diyorum o yüzden şarj meselesini takmasam mı diyorum ama bi yandan da yoğun bir hastane çalışanı olarak şarj derdim olmasın dersem m31 ve a71 göz önüne geliyor ama XT dışı itibariyle daha premium hissi veriyor ama sonuçta kılıfla kullanacağımız için bi önemi yok diyorum kafalar çok karışık hocam çokkk ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ana kriter ekran ve pili , işlemcisi daha arka planda kalıyor ama akıcılığı bozulmasın yani 2-3 sene boyunca, ekran konusunda sAmoled alıcam daha canlı görüntüyü hak ediyor gözlerim pili 4500 ve yukarsı olsa iyi olur ama XT 4000 mah a okeyi verdim gibi çünkü ekrandan parmak izi okuyucu ve kamerası iyi ordan kurtarıyor bilmiyorum hocam ya kararsızım çok

Son düzenleme:

MuhammedAli07

Asistan
Reaksiyon puanı
48
M31