Lütfen yardim edin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tutku44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tutku44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaşlar benim a7v8x-x anakart üzerinde amd sempron2500+ işlemcim var çarpan 10.5 fsb 166 da çarpanı yükseltiyorum fakat hız yine aynı yani default olarak çalışıyor biosa girdiğimde yaptığım değerler var örneğin 12*166 çarpanı 10.5 ten 10.0 veya daha aşağı çektiğimde pc açılmıyor önceleri rahatlıkla çarpanı 12.5 fsb 166 2075 mhz ulaşabiliyordum ama şimdi çarpan yükseltsemde fayda etmiyor sorun nedir yaardım edermisiniz? teşekkürler.... Birde seagate 12gb hard diskim boştayken hiç işlem yapmazken kırmızı led lambası çok düşük bir şekilde sinyal verir gibi yanıp sönüyor sürekli hiç durduğunu görmedim işlem yaparken parlak bir şekilde yanıp sönerken hiçbirşey yapmazken düşük yanıp sönmesi nedendir yardımlatınızı bekliyorum teşekkürler

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ilk soruna bir şey diyemeyeceğim ama ikinci sorun için birkaç teorim var :) birincisi, sisteminde defrag yazılımı varsa o ufaktan bir defrag yapıyor olabilir. ikincisi, windows kullanıyorsan, arama indeksleyicisi diye bir program çalışıyor olabilir arka planda, bu işlem aramaların daha hızlı olsun diye çalışır. basit bir öneri olarak, c sürücüsünün üzerine sağ tıkla ve "Dizin indekslemeyi etkinleştir" diye bir kutucuk var sanırım, onu kaldırıp uygula ya basabilirsin. ama sorunun yine tamamen geçeceğini sanmıyorum :)

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ya bi de bana yardım edin bilgisayarın fişini çekmediğimde bios saati güzelce çalışıyor çektiğimde değişiyor bi de yeni değişildi neyden olabilir...

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ya bi de bana yardım edin bilgisayarın fişini çekmediğimde bios saati güzelce çalışıyor çektiğimde değişiyor bi de yeni değişildi neyden olabilir...

en büyük olası ihtimal bios pilinin bitmiş olabileceği. yeni değişildi derken neyi kastettiğini anlayamadım ama pili yeni değişmişsen, belki pilde bi sorun vardır. bence pili tekrar değiştirmeyi dene...