Lütfen Yardım Edin Chrome Ayarlarını Yapamıyorum

neons41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba.Lanet olsunki kocaelide oturuyorum.sabatan beri elektrikleri 5 dakika verip kesiyorlar.Bunun için ayrıca elektrik idaresine şikayette bulunucam o ayrı konuda saolsunlar mübarek ramazan günü küfüre doydular.Şimdi sabah kalktıgımda elektrikler yoktu belkedim gelince pc yi açtım 5 haydaa 5 dakika sonra elektrikler gitti.Fişini hiç çekmem zaten genelde pc nin 10 dakika sonra gelince dedimki artık kesmezler açtım haydaa 5 dakika sonra yine gitti.Bu sefer uzun sürdü 30 dakika filan şimdi yine geldi açtım pc yi şu ana kadar gitmedi ama her an bir şaka yapabilirler o ayrı.Neyse açtım pc yi chrome açıktı bir sitedeydim elektrikler gitmeden önce açar açmaz google chrome çıktı karşıma "chrome ayarlarınızı kurtaramıyor" diye.sonra girdim chromea açtıgımda direk yeni sekmeyi açıyordu aldıgım tema filan gitmişti ayarlardan ayarladım oldu sandım kapadım açtım yine tema gitmiş mavi sade görüntüsüne gelmiş,yeni sekmeyi açıyor ana sayfadan başlamıyor filan dedim heralde chrome u kaybettik silip yeniden yükleyeyim sildim yeniden yükledim google hesabıma girdim üstte yer imleri filan duruyor ama tabi yeni yüklediğim için hiç bir teması ana sayfası filan yok yeni sekmeden başlıyor bu sefer inş olur dilekleriyle açtım ayarı tüm ayarlarını yaptım yeni bir tema aldım chrome u kapayıp bir daha açtımki gördüğüm karşısında sinirden delirmek üzereyim tüm ayarla sıfırlanmış.Nasıl olursa Google Chrome gibi yazılımda ben yaptıgım ayarları uygulamayı kapadıgımda kaybetmiş olurum.Lütfen yardım edin ne yapmam gerek kafayı yiyecem birde o kadar alışmışımkı o ayarlara sanki böyle olunca internet kullanamıcam gibi geliyor internette gezinmekten zevk alamıyorum en kötüsüde.Yardımlarınızı bekliyorum..İyi forumlar..

neons41

Asistan
Reaksiyon puanı
0

mjsamet

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Chrome kısayolundan progrmaın kurulu olduğu dizini aç. Orada kullanıcı ayarlarının bulunduğu klasör var o klasörü sil. Chrome'un bulunduğu klasör içinde first_run diye dosya var onuda sil öyle çalıştırmayı dene bakalım

neons41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Chrome kısayolundan progrmaın kurulu olduğu dizini aç. Orada kullanıcı ayarlarının bulunduğu klasör var o klasörü sil. Chrome'un bulunduğu klasör içinde first_run diye dosya var onuda sil öyle çalıştırmayı dene bakalım

dediğinizi yaptım chrome simgesinden hedef bul ile açtım o bölümü içerisinde 21.0.1180.75 klasörü(sanıyorum bu sürüm) Dictionaries klasörü google chrome simgesi dediğiniz gibi first run dosyası master_preferences dosyası birde VisualElementsManifest diye bir dosya var first runı silmemin bir faydası olacagından emin değilim çünkü zaten 0 kb olarak gözüküyor.şimdi aklıma geldi ben chrome u silerken eklentiler gitmesin diye eklentileri sil seçeneğini işaretlememiştim acaba onunla alakası olabilirmi çünkü zaten o zaman bozuktu chrome

mjsamet

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bulunduğun klasörden bir üst dizine çıkarsan kullanıcı profil dosyasını görürsün. first_run dosyası 0kb olması önemli değil. Orda mevcut olup olmaması önemlidir zaten...

neons41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bulunduğun klasörden bir üst dizine çıkarsan kullanıcı profil dosyasını görürsün. first_run dosyası 0kb olması önemli değil. Orda mevcut olup olmaması önemlidir zaten...

peki tm çıktım user data klasörünü ve first_run ı sileyimmi şimdi ne diyorsunuz

mjsamet

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğer eklenti, tema, web geçmişi gibi bilgiler önemli değilse, sil. Chromu baştan sıfırdan kullanmaya başla..

Reaksiyon puanı
189
Bir google hesabı ile senkronluysa eğer chrome her şeyini çok basitçe geri alabilirsin. Ayarlardan yeni bir profil yarat ve o profile geç. Geçince sana google bilgilerini soracak, kullanıcı adı ve parolanı gir ve eski tüm şeylerini geri al. Daha sonra da önceki hesabı ayarlardan sil :)

neons41

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir google hesabı ile senkronluysa eğer chrome her şeyini çok basitçe geri alabilirsin. Ayarlardan yeni bir profil yarat ve o profile geç. Geçince sana google bilgilerini soracak, kullanıcı adı ve parolanı gir ve eski tüm şeylerini geri al. Daha sonra da önceki hesabı ayarlardan sil :)

çok teşekkür ederim bu hesabı sil dedim yeni bir hesap sordu eski eklentilerimi oldugu hesabı girince eski chrome u geri almış oldum size ne kadar teşekkür etsem azdır :)

Eğer eklenti, tema, web geçmişi gibi bilgiler önemli değilse, sil. Chromu baştan sıfırdan kullanmaya başla..
çok teşekkür ederim ona gerek kalmadan hallettik sorunu çok şükür