Luis Aragones resmi imzayı attı

Bu konuyu okuyanlar

maxxdump

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2008
Mesajlar
6,377
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Yaş
39
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Luis Aragones, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen bir törenle, kendisini 2 yıllığına kulübümüze bağlayan sözleşmeye imza attı. Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerblahçe'nin hem ekonomik, hem de sportif anlamda çok büyüdüğünü, ekonomik başarıların sportif başarıları destekleyeceğini, bunun için de Luis Aragones ile anlaşmaya varıldığını söyledi. Luis Aragones ise, felsefesindeki tek şeyin "Çalışmak" olduğunu vurgulayarak, kalbiyle ve aklıyla birlikte en iyisini yapmak için sonuna kadar Fenerbahçe için çalışacağını ifade etti.

Luis Aragones için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda düzenlenen imza törenine Başkanımız Aziz Yıldırım ve Luis Aragones'in yanı sıra, Asbaşkanlarımız Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı ve Tahir Perek ile Aragones'in ekibinden Carlos Cascallana ve Cesar Mendiondo katıldı. İmza törenini aralarında yabancı gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda basın mensubu izledi.




DÜŞÜNCELERİME EN YATKIN TEKNİK DİREKTÖR

Törende ilk olarak Başkanımız Aziz Yıldırım konuştu. Aziz Yıldırım, "Bugün, Fenerbahçe için önemli bir gün. Sayın Luis Aragones ve ekibiyle bir anlaşma yapılmıştı. Bugün huzurunuzda bu protokolü resmileştiriyoruz ve yeniliyoruz. Fenerbahçe, tarihinde her zaman iyi hocalarla çalışmıştır, 2008 yılında, Fenerbahçe hem ekonomik, hem de sportif anlamda çok büyüdü. Bu ekonomik başarılar, sportif başarıları destekleyecek. Bunun için Sayın Luis Aragones ile görüşmeler yapıldı ve Fenerbahçe'yi 2 yıl boyunca kendisine emanet ediyoruz. Ancak inşallah bu anlaşma 2 yıldan sonra da devam eder. Sayın Aragones'i Avrupa şampiyonluğu nedeniyle tebrik ediyorum. Bu başarılarının Fenerbahçe'de de devam etmesini arzu ediyorum. Kendisini, benim 11 yıllık başkanlığım boyunca, benim düşüncelerime en yatkın teknik direktör olarak görüyorum. Kendisiyle anlaşmak kolay olmadı ama, getirdik. İnşallah, Fenerbahçe'de iyi ve güzel bir başlangıç olacak" diye konuştu.

AKLIMLA VE KALBİMLE

Başkanımız Aziz Yıldırım'dan sonra söz alan Luis Aragones ise, "Bugün Fenerbahçe'de olmaktan çok mutluyum. Şu an için Fenerbahçeliyim ve Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörüyüm. Ekebilme birlikte, belli hedefler için geldim. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Özellikle geçen yıl Avrupa'da kazandığı başarılardan sonra, bunu tüm dünya ve Avrupa biliyor. Fenerbahçe'nin hedefleri doğrultusunda, çalışmalar yapmak için geldim. Aklımla ve kalbimle birlikte, en iyisini yapmak için buradayım. Çalışma felsefemdeki tek şey çalışmaktır. Bunun için sonuna kadar burada çalışacağız. Burada ilk önce Sayın Başkan'a teşekkür ederim. Başkan'la iyi ilişkiler kuracağız ve ele ele, tüm Fenerbahçelilerin istediği gibi başarılara koşacağız" diye konuştu.




TÜRK FUTBOLUNUN İÇİNDE OLMAKTAN MUTLUYUM

Luis Aragones kendisini 2 yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörü yapan anlaşmaya imza attıktan sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İlk kez ülkesi dışında bir takım çalıştırmasının kendisi için bir risk olup, olmadığı sorulduğunda Aragones, "Futbol bir risktir. Bu nedenle bu riski almalıydım. Türk futbolunun içinde olmak beni mutlu edecek. Çünkü Türk futbolu Avrupa'da yükselen bir değer" diye cevap verdi. İspanya Milli Takımı'ndan sonra Fenerbahçe'ye hızlı bir geçiş yapmasıyla ilgili olarak ise Aragones, bunun kendisini şaşırtamadığını ve buna hazırlıklı olduğunu belirterek, "İspanya Milli Takımı'ndan belli nedenlerle ayrıldık. İspanya Milli Takımı'na karşı, her zaman içimde bir özlem olacak. Çünkü, ben bir İspanyol'um. Ancak buradaki beklentileri biliyorum" dedi. Son olarak, Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nda izlediği Fenerbahçeli futbolcular hakkında yorum yapması istenen ve bu oyuncular arasında en çok kimi beğendiği sorulan Aragones, "Milli Takım'daki Fenerbahçeli oyuncuları inceledim. Zaten EURO 2008'den önce de Fenerbahçe'nin tüm Avrupa maçlarını izlemiştim. Tüm futbolcuları yakından tanıyorum. Ancak burada belli bir isim vermek istemem. Ancak çok kaliteli ve çok güçlü bir takıma geldiğimi biliyorum. O açıdan mutluyum" dedi

BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK

Başkanımız Aziz Yıldırım, yeni teknik direktörümüz Lius Aragones ve yöneticilerimiz imza töreninden sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çimlerine çıktı. Başkanımız Yıldırım ve Aragones, Saracoğlu'nun çimleri üzerinde bir süre sohbet etti. İmza töreninin tamamlanmasının ardından Luis Aragones, ekibinden Carlos Cascallana ve Cesar Mendiondo ile birlikte, FB TV'den canlı olarak yayınlanan, Yasir Kaya'nın sunduğu "Gündem" programına katıldı. Aragones ve ekibi, bu programda Yasir Kaya'nın sorularını cevaplandırdı. Programda ilk olarak ekibini tanıtan ve bu ekibe Avusturya kampının ikinci gününde bir kaleci antrenörünün de dahil olacağını ifade eden Aragones, "Pozitif düşünceyle, Fenerbahçe futbol takımı için her şeyi yapacağız" dedi. Aragones, Fenerbahçe'deki ilk izlenimlerini ise,"Kısa sürede çok büyük bir ilgiyle karşılaştım. Başta Başkan olmak üzere, diğer yöneticilerle konuştuk ve bana kulüp hakkında bilgiler verdiler. İlk izlenimlerim güzel ve her şey yolunda" cümleleriyle ifade etti. Programda daha sonra söz alan Cesar Mendiondo ise, "Aragones'in kendisinin belirlediği programı doğrultusunda çalışacağız. Bu bir ekip çalışması olacak" derken, Carlos Cascallana da, "Aragones'le birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağız. Tüm deneyimlerimizi, profesyonellik içinde yeni takımımıza aşılayacağız. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü biliyoruz. Amacımız bu camiayı daha da büyütmek. 28 yıldır futbolun içindeyim ve Aragones ile birlikte başarıları için buradayım" dedi. Programda daha sonra yeniden söz alan Aragones, "Benim ekip çalışma anlayışımda, bir grup olabilmek çok önemli. Bunu tüm futbolcularımıza aşılayacağız. En tecrübelisinden, en gencine kadar bu bağ ve bütünlük sağlanacak" dedi. Takımın basınla ilişkileri konusuna da değinen Aragones, "Basınla kulüp arasında bir çizgi olmalı. Biz bu çizgiyi koruyacağız. Aynısını Türk basınından da bekliyoruz" dedi. Programda son olarak özel yaşantısına değinen Aragones, "Ben bir futbol aşığıyım. Kendimi futbol takıntılı biri olarak tanımlayabilirim. Hayatım futboldur. Ancak bunun dışında 5 çocuk ve 11 torun sahibiyim. Burada eşimle birlikte yaşayacağım. Çocuklarım, torunlarım buraya gelip gidecek. İşim dışında, eşimle yürüyüşler yapmak, ailemle zaman geçirmekten hoşlanırım" diye konuştu.

FENERIUM'U GEZDİ

FB TV'deki programdan sonra Luis Aragones, Başkanımız ve yöneticilerimizle birlikte Maraton Tribününü'ndeki Fenerium mağazamızı ziyaret etti. Mağazamızı gezerek Fenerium ürünlerini inceleyen Aragones, mağazada bulunan taraftarlarla tanıştı ve onlara imza dağıttı.




kaynak: http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/12283/
 
Üst