LUG Toplantısı - Herkese Açık Katılım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Qzey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Katılımcı Anketi

• Hayır, Ama katılmak isterdim.

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır, Katılmayacağım.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2
  • Anket kapatılmış .

Qzey

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,

Linux User Group(LUG) tanışma toplantısına katılmak isteyen kimler var? Türkiye'deki Açık Kaynak topluluğunu bir araya getirmek istediğimden söz etmiştim. Avrupa'da ve Amerika'da artık oturmuş olan Linux ve Open Source grupları, Türkiye'de malesef henüz bir araya gelememiştir.

Toplantının Amacı; Türkiye'deki Linux kullanıcılarını ve Open Source uygulama geliştiren kişileri bir araya toplamak. Eğitim ve Destek, Proje gibi grupları oluşturmak.
Toplantı Tarihi: 15/01/2012 - Pazar / Saat: 14:00 - 18:00 arası.
Yer: Istanbul, Beşiktaş / Starbucks (Tanışma toplantısı olduğundan, sıcak geçmesi ve kaynaşmamız için Starbucks'ı seçtim.)

Bir sonraki toplantı için eğer yeterli katılım sayısına ulaşabilirsek, güzel bir seminer solununda yapmayı planlıyorum.

Genel Konular;

* Tanışma, kaynaşma
* Linux
** Linux Dağıtımları
---> Pardus, Ubuntu, Fedora, Mint
---> Debian, RedHat, FreeBSD
** Linus Torvalds kimdir?
** Linux Türkiye ve Open Source Faaliyetleri/Grupları (LKD, Mozilla, Ubuntu, TBD v.b. gibi...)

* Web/DB Programlama Genel
* Cloud Nedir?
* Clustering ve Fail Over senoryaları nedir?
* GPU nedir? CPU'dan farkı nedir? Uygulama alanları nelerdir?
* Türkiye'de Open Source ve IT üzerine kariyer.
* Yeni başlayacaklara ve mezunlara öneriler.

Elimden geldiğinde teknik konulara derinlemesine girmeyeceğim, çünkü yukarıdaki konuların her biri, bir seminer konusu olabilecek düzeydedir. :)

Bu toplantı kimlere uygun?
Herkesin katılımına açıktır fakat faydalı ve eğlenceli bir toplantı olmasını istediğimizden sektördeki veya sektöre girmek isteyen kişiler, IT alanındaki öğrenciler tercihimizdir.

Neden gelmeliyim? Evde oturup TV izlesem veya PC'de oyun oynasam daha iyi olmaz mı?
=> Eğer IT alanı ile ilgili değilsen daha iyi olur, ne kendini ne de bizi yor. :)
Gelirsen, kendini geliştirmiş ve belkide işine/projene yarayacak bağlantılar kurabilirsin. Gelmezsen, Modern Warfare 3'de 1 level daha geçebilirsin, tabi sektördeki rakiplerinde senden 1 level yukarı olacaklar. :)

O gün Maya takvimine göre lanetli bir gün veya o gün sevgilimden ayrılıcam başka gün yapsanız?
=> Malesef, programım çok yoğun olduğundan bir sonraki toplantı büyük ihtimalle en erken 1 ay sonra olabilir. :) exit;

Nasıl katılacağım peki? Kayıt gerekiyor mu ?
=> Evet, bir ön kayıt gerekmektedir. Nedeni; Sturbucks ile ona göre görüşeceğim, kimsenin ayakta veya dışarıda kalmasını istemem. Tanışma toplantısı olduğundan Linux üzerinden bir davetiye oluşturup oradan kayıtlarınızı almadım. Bir sonraki toplantıda umarım yeterli sayıya ulaşırız ve güzel bir seminer düzenleriz.
Kayıt için; Ad&Soyad - Cep Telefonunuzu hakan.damar@linux.com adresine göndermeniz yeterlidir.
Örn: Adriana Lima - 001 425 555 55 55 gibi :)

En geç Cumartesi gününe kadar bilgi verirseniz ona göre bende organizasyonu ayarlayacağım.

Görüşmek üzere,

Hakan Damar - LUG Manager