LUCID rüyanın zararı var mı?

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
İyi akşamlar.
Bugün paragraf sorusu çözeken karşıma lucid rüua diye bir şey çıktı. Araştırdım ve denemek istiyorum
Alarm kursam uyanır mıyım?
Bir zararı var mıdır?

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Rüyanızı kontrol mü edeceksiniz yani.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bunu yapmak kolay değil bilinçi olarak buna hazırlandığınızda olmuyor. Zararı olması için çok fazla yapabilmeniz lazım.

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Bunu yapmak kolay değil bilinçi olarak buna hazırlandığınızda olmuyor. Zararı olması için çok fazla yapabilmeniz lazım.
İstesem yapamazmıyım yani?
Bynu görünce geyecanlandım.
Harry Potter dünyasına falan gitmek istiyordum XD
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu yapabilirseniz yolunu bize de söyleyin :cool:
Yapanlar bayağı varmış. Taktij şu
Nefes al ver
Beynini ferah ve boş tut
Uykuya dalana kadar rüyanı kontrol edece6pine kendini inandır

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Çok yakın zamanda rüyalarımı kontrol edebilen çok iyi olur diye geçirmiştim aklımdan.Hemen üstüne bu konuyu goruyoru.Bende bir arastirmaya çıksam iyi olur ?

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Çok yakın zamanda rüyalarımı kontrol edebilen çok iyi olur diye geçirmiştim aklımdan.Hemen üstüne bu konuyu goruyoru.Bende bir arastirmaya çıksam iyi olur ?
Adamın biri bunu dememiş lucid rüyada zaman algısı duruyormuş . Adam deneyince diyor ki 8 ay kaldım. Halbuki sadece 1 saat uyumuş. 8 ayda adam evlenmiş resmen rüyada. Adamun 2 hayatı var??

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
İstesem yapamazmıyım yani?
Bynu görünce geyecanlandım.
Harry Potter dünyasına falan gitmek istiyordum XD

Yapanlar bayağı varmış. Taktij şu
Nefes al ver
Beynini ferah ve boş tut
Uykuya dalana kadar rüyanı kontrol edece6pine kendini inandır

Evet internette bunu iddia edenler var ama ne kendim yapabildim nede çevremde yapan gördüm. Deneyin ama olmadığını göreceksiniz.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
Ben rüyamda kendimi kontrol edebilmişliğim çok oldu ama öyle sandığın gibi güzel bir şey değil. :D

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Bir zararı olduğunu düşünmüyorum ama uzun süre yaparsanız bağımlılık yapar, uykudan kalkmak bile istemeyeceksiniz. Yapın ama bağımlılık etkisi yaratmaması için haftada bir veya iki haftada bir yapın ki o bile bağımlılık yaratır.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
Ne tür bir kötü yanı var ? :)
Öneclikle bir korku filmi gibi geliyor mesela hatırladığım kadarıyla söyleyeyim öncelikle 1900 lerden kalma kamerayla çekilmiş gibi nostaljik bir havası var etrafın insanlar da zombi gibi sana dik dik bakıyorlar ve hepsi öyle olduğu yerde duruyor neyse işte böyle bir yerde koşuşturduğumu hatırlıyorum sonra rüyada olduğumu biliyorum uyanmak için de dua ediyorum. :D sonra uyanır gibi oluyorum ama bu seferki başka bir rüya ama bunun rüya olduğunu farkında değilim ama neler olduğunu pek hatırlamıyorum en son hatıraldığım "oh be iyi ki rüyaymış da uyanışım" dediğimi hatırlıyorum yarım yamalak hatırladığım kadar birini anlattım ama başka da var birinde de tüm binada elektrik kesilmiş fakat bazı yerlerde parlaklıklar var orada da deep webi anımsatan büyük gözlü yaratıklar var nereye baksam oradalar ama bunun gerçek olmadığını hissediyorsun ve uyanmak istiyorsun tek sorun uyanamaman.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Herhangi bir zarar olacağını zannetmiyorum fakat @yika38'inde dediği gibi zamanla uyuşturucu etkisi gösterebilir :)

Zihni boşaltma konusu da oldukça zordur. Yani şimdi bunun üzerine bir şeyler yapmaya başlasanız belki bir kaç yıl sonra, girişiminizde anca başarı elde edersiniz. Kişiden kişiye net bir şekilde farklılık gösteren bir konu olduğunu da belirtmek isterim.

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Yaa başardım müthişti siz de deneyin.
Aslında yapmak istemiyordum ama aklımdan yatarken hiç çıkmayınca oldu!
Kötü yanı uzun sürdü.2.5 gün gibi geldi. En son nasa nın merkezine gidecektim ki alarm çaldı mehter marşıyla uyandım.
HARİKAYDIIII!!!!!
öNCE rüyada olduğumu anlamadım resmen yaa
Sonra etrafımda saçma şeyler olmaya başladı. Ben de bişe deniyim bakalım gerçek mi diye düşündüm. Yattığım yerden masanın üstündeki mause un hareket ettiğini düşündüm olmadı. Biraz zorlayınca oldu. Devamı da müthişti. Başta çok korktum uyanamamaktan. Kalp atışımın değiştiğini hissettim. Ama alışınca müthiş.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
Ben neden uyanınca "oh be rüyaymış" diyorum ki? :D genellikle kötü sonuçları da olabiliyor ama tuhaf yaratıklar hiç görmedin mi?

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Ben neden uyanınca "oh be rüyaymış" diyorum ki? :D genellikle kötü sonuçları da olabiliyor ama tuhaf yaratıklar hiç görmedin mi?
Yaratık görmedim ama şöyle bir şey oldu;
Yeni eve taşındığımız için 17 yaşındaki kardeşimle toparlanana kadar aynı odada yatacaktık. Ben normal lucıd rüya görür müyüm diye düşünüyordum oda karanlıktı. Bir an da kardeşim kalktı kendi kendine konuşmaya başladı. İşte mouse u da hareket ettirince anladım.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
Yaratık görmedim ama şöyle bir şey oldu;
Yeni eve taşındığımız için 17 yaşındaki kardeşimle toparlanana kadar aynı odada yatacaktık. Ben normal lucıd rüya görür müyüm diye düşünüyordum oda karanlıktı. Bir an da kardeşim kalktı kendi kendine konuşmaya başladı. İşte mouse u da hareket ettirince anladım.
nasıl yani kendi kendine rüyada mı?

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Bu tekniği genelde cinsel istek için yapıyorlarmış. Bende uyanınca düşündüm niye yapmadım diye ama emin olun onu yapacağınıza eğlenseniz daha zevkli.

kardeşin kendi kendine konuşurken ne diyordu merak ettim biraz tuhaf bir olay ve gerçekte mi yoksa senin rüyanda mı kendi kendine konuşuyordu?
Rüyamda. Ben uyumadan odaya bakıyordum ve rüyada olduğumu farketmemiştim. Kardeşim rüyada kalkıp konuşmaya başlayınca anladım.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
Rüyada her istediğini yapamıyorsun hatta sanki kendini dahi kontrol edemiyormuşsun gibi geliyor bana normal hayatta nasıl isem rüyada da öyle ama başında bir uyuşukluk var.

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Rüyada her istediğini yapamıyorsun hatta sanki kendini dahi kontrol edemiyormuşsun gibi geliyor bana normal hayatta nasıl isem rüyada da öyle ama başında bir uyuşukluk var.
Rüya dediğimi kontrol edebildim. Şöyle düşün;
Beynin bir PC oyununda. Sen onu yönetiyorsun. Yani klavyesin. Hikayeye uygunluk sağlıyorsun.
Bir süre sonra ise GTA'daki gibi görev yapmak yerine etrafta arabayla dolaşıyorsun.

Rüya dediğimi kontrol edebildim. Şöyle düşün;
Beynin bir PC oyununda. Sen onu yönetiyorsun. Yani klavyesin. Hikayeye uygunluk sağlıyorsun.
Bir süre sonra ise GTA'daki gibi görev yapmak yerine etrafta arabayla dolaşıyorsun.

BatinY

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,490
Ben her gece rüyamda 400 milyon dolarlık lottery kazanıyorum ve zengin hayatı yaşıyorum bu sayılır mı ?