YAZIlımcı adam
Asistan
baslikda yazdigim hangi isletim sistemi daha performansli daha cok fps verir ve hangisi hizli
Bilgisayar HP Pavilion 15-AF106NT
Lubuntu daha hızlıdır diye düşünüyorum.baslikda yazdigim hangi isletim sistemi daha performansli daha cok fps verir ve hangisi hizli
Tabiki lubuntu daha hızlıbaslikda yazdigim hangi isletim sistemi daha performansli daha cok fps verir ve hangisi hizli
kaç fps alacağı hakkındaa bir fikrim yok ama o bilgisayarda windowsta kaç fps alıyorsanız rahat 2 katını alırsınızPeki
kaç fps alır
Mesaj otomatik birleştirildi:
peki kaç fps alır
Mesaj otomatik birleştirildi:
en fazla 70kaç fps alacağı hakkındaa bir fikrim yok ama o bilgisayarda windowsta kaç fps alıyorsanız rahat 2 katını alırsınız
bunu eğer windowsta alıyorsanız linuxta 120 fps civarı veya daha fazla alırsınız diye düşünüyorumen fazla 70
hayır neredeyse tüm oyunlar kurulur yanlış yönlendirme yapmayınbu pc ile linux kurma çoğu oyunu oynayamazsın
Hepsi değil. Wine ile anca.hayır neredeyse tüm oyunlar kurulur yanlış yönlendirme yapmayın
Her oyun Linux'ta fazla FPS vermez.Bazıları Windows'tan daha düşük bile verebiliyor.bunu eğer windowsta alıyorsanız linuxta 120 fps civarı veya daha fazla alırsınız diye düşünüyorum
öyle mi ?Her oyun Linux'ta fazla FPS vermez.Bazıları Windows'tan daha düşük bile verebiliyor.
Evet öyle. Linux'ta Half Life 2 oyunu en düşük ayarlarda 40FPS verirken Windows'ta en yüksek ayarlarda 70 FPS veriyor.öyle mi ?
Bu performansı Linux'ta hangi ekran kartı ve hangi sürücü ile alıyorsunuz acaba?Evet öyle. Linux'ta Half Life 2 oyunu en düşük ayarlarda 40FPS verirken Windows'ta en yüksek ayarlarda 70 FPS veriyor.
Half Life 2 mi? Sürücülerinizin eksiksiz yüklendiğine emin misiniz?Evet öyle. Linux'ta Half Life 2 oyunu en düşük ayarlarda 40FPS verirken Windows'ta en yüksek ayarlarda 70 FPS veriyor.
Bu performansı Linux'ta hangi ekran kartı ve hangi sürücü ile alıyorsunuz acaba?
İşlemcimin içerisindeki entegre grafik birimi olan İntel HD Graphics kullanıyorum. Bu GPU'larda driver yüklemeye gerek yok. Zaten yüklü gelir.Half Life 2 mi? Sürücülerinizin eksiksiz yüklendiğine emin misiniz?
Anladım,o ekran kartlarının düzgün sürücüleri bulunmuyor ve düzgün bir destek almıyorlar,GTX 1050 ekran kartımla Half Life 2'de Linux dağıtımlarında Windows'a göre daha iyi bir performans alabilmiştim.İşlemcimin içerisindeki entegre grafik birimi olan İntel HD Graphics kullanıyorum. Bu GPU'larda driver yüklemeye gerek yok. Zaten yüklü gelir.
Önceki mesajınızda ekran kartı bilgisi yoktu ondan sordum. Intel driverı opensource olduğundan düşük performans almanız son derece doğal. Ekran kartınız Nvidia vs olsaydı bu kadar fark olmazdı.İşlemcimin içerisindeki entegre grafik birimi olan İntel HD Graphics kullanıyorum. Bu GPU'larda driver yüklemeye gerek yok. Zaten yüklü gelir.
İntel zaten kendi açık kaynak olarak sunuyor driverları. Bu yüzden çekirdek içerisinde yüklü olarak gelir.Anladım,o ekran kartlarının düzgün sürücüleri bulunmuyor ve düzgün bir destek almıyorlar,GTX 1050 ekran kartımla Half Life 2'de Linux dağıtımlarında Windows'a göre daha iyi bir performans alabilmiştim.
O sürücüler bir işe yaramıyor genelde,güçsüz ve neredeyse hiç destek almayan basit ve işlevsiz sürücülerdir onlar diye düşünüyorum.Aradaki farkı bir NVIDIA ekran kartı kullanarak bakarsanız çok farklı bir sonuç elde edeceğinizi düşünüyorum.İntel zaten kendi açık kaynak olarak sunuyor driverları. Bu yüzden çekirdek içerisinde yüklü olarak gelir.
Nvidia kartım bulunmuyor. Sadece entegre grafik var.O sürücüler bir işe yaramıyor genelde,güçsüz ve neredeyse hiç destek almayan basit ve işlevsiz sürücülerdir onlar diye düşünüyorum.Aradaki farkı bir NVIDIA ekran kartı kullanarak bakarsanız çok farklı bir sonuç elde edeceğinizi düşünüyorum.