- Katılım
- 11 Mayıs 2019
- Mesajlar
- 902
- Reaksiyon puanı
- 414
- Puanları
- 63
Arkadaşlar tepkilerinizi alayım şimdiden.
Hükümet değişeceği için böyle bir şeye ihtimal vermiyorum.AKP devam etse Lozan barış anlaşması 2023 de biter derdim.Arkadaşlar tepkilerinizi alayım şimdiden.
Şimdi adamın üstüne gitmeyin. Evet'e ben bastımSana anlaşma bitecekmi diye sorulmuş sen ankete evet demişsin.
Savaş çıkarsa iptal olma durumu başka gizli madde var diyenmi oldu sana onu anca troller der gizli maddeler var engel oluyorlar süper güç olucaz diye![]()
Knk yanlış anlamadıysam Türkiye'nin ülke olarak Yunanistan'la savaşa girmesinin herhangi bir ihtimali mi var?Hükümet değişeceği için böyle bir şeye ihtimal vermiyorum.AKP devam etse Lozan barış anlaşması 2023 de biter derdim.
Diyelim savaşa girdik ABD müdahale eder mi?Yunanistan bir takım hazırlıkların içinde adaları silahlandırıyor anlaşmaya uymuyor ilk atışı onlar yaparsada o zaman suçlu duruma düşerler ve bizim onları haritadan silecek gücümüz var.
Yunanistan Avrupa birligine güveniyor
Ama iş orda uzuyor işte bunlar arada bir kaşıyor çok uzun bir mesele savaş olacagını sanmıyorum ama yinede küçükde olsa bir ihtimal var.
Güzel anlamlı ve net sorular soruyorsun.
ilk saldırı Yunanistan dan gelirse müdahale edemez.
Avrupa Birligi yasalarını çiğnemiş olur.
İlk saldıran biz olursak destek verme hakkı olur.
Zaten Yunanistan arkasında Avrupa Birligi olmasa bırak diklenmeyi konuşamaZ
Dip not :
TÜRKİYE Nato üyesidir.
Yunanistan Nato üyesi değildir.
nato yanlış rusya yanlısı yunanı gene atarlar işAllah.Yunanistan, 22 yıllık NATO üyeliğini Türkiye'nin düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı'nın ardından NATO'nun Türkiye'nin müdahalesini engellemediği ve beklediği desteği göremediği gerekçesiyle sonlandırdı.
DÖNÜŞ KAPISINI 12 EYLÜL ASKERİ DARBESİ Mİ AÇTI?
İttifaktan ayrılmasının üzerinden 2 yıl geçtikten sonra Yunanistan, yeniden askeri kanada dahil olmak istedi. Washington da devredeydi. Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'ye Yunanistan'ın dönüşü için baskı yapsa da dönemin başbakanları önce Bülent Ecevit ardından ise Süleyman Demirel, Yunanistan'ın dönüş kararını veto etti. Nedeni ise Yunanistan'ın Kıbrıs'ta adil bir çözüme yanaşmaması ve Ege'de abartılı taleplerini sürdürmesiydi. NATO Avrupa Kuvvetleri Başkomutanları Orgeneral Alexander Haig ve Orgeneral Bernard Rogers, Ecevit ve Demirel hükümetlerine vetoyu kaldırması için girişimlerde bulundu. Fakat Türkiye'nin tutumunda bir değişim olmadı. Ta ki 12 Eylül askeri darbesine kadar. Çünkü artık iktidarda Yunanistan'ı veto eden bir sivil yönetim yoktu.
Takvimler 19 Şubat 1980'i gösterdiğinde Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, 1974'te Türkiye'nin hava sahasını sınırlayan mor hattı tek taraflı kaldıran karara imza attı. Darbeden sadece 24 gün sonra ABD'nin dönemin Ankara Büyükelçisi James Spain, Kenan Evren ile görüştü. Çantasında dönemin Amerikan Başkanı Jimmy Carter'ın talepleri vardı. 20 Ekim'e gelindiğindeyse Türkiye, Yunanistan'a yönelik vetosunu kaldırdı ve Atina NATO'nun askeri kanadına geri döndü. NATO'ya dönüşten birkaç ay sonra Yunanistan, Avrupa topluluklarına yani şimdinin Avrupa Birliği’ne de üye oldu. Ve o dönemden şimdiye kadar her iki platformu maksimalist talepleri ve Türkiye karşıtlığı için kullandı.
Sen haklısın ben yanlış yazmış oldum.
Düzelttim